64

Анонимен

преди 8 години

Хахахахахахахахахахаха за култ към смъртта ще ми говори държава която е облепена с некролози, а задушниците и погребенията са вахканлия по надяждане и погребенията са винаги в отворен ковчег. В цивилизованите държави за да не се стрякат хората, погребенията са в затворен ковчег, а гробищата не изглеждат като място от ада като нашите.

63

Анонимен

преди 8 години

Хелуин бил празник на смъртта... И какво от това? Смъртта е велика сила ,младите много си падаме по вампири, кости,духове, готика и всякакви зловещи неща. То ясно че дъртите ви е страх от смъртта , защото за вас наближава, но за младите тя има романтичен ореол.

62

Анонимен

преди 8 години

имаме си наш празник -Архангел Михаил!!Казват му още войнишка задушница.....

61

Негодуващ

преди 8 години

Имах предвид страшни костюми за прогонване на зли духове.

60

Негодуващ

преди 8 години

Може и да е бил древен празник, но е извратен, а и да не говорим, че това с обличането на страшнинкостюни прекалено много прилича на нашите кукери.Някои казват, че това за забвление и така нататък.Аз пък виждам нещо друго.Не смятатте ли, че е срамно да се окрасява на Хелоуин, а на 3-ти март да не може да разбере, че е празник и то един от най-големите ни празници.Аз в това виждам промивка на мозъците, подмяна на националното съзнание, поамериканчване.И най-жалкото е, че това е успешно.

59

Sasho

преди 8 години

А ГА ПРАЗНУВАХТЕ 9 СЕПТЕМВРИ И 7 НОЕМВРИ НИ РИВАХТЕ А СЕГА РИВЕТЕ. КЪДЕ БЯХТЕ ТОГАВА "ПАТРИОТИ" МИЛИ ?? ПРАЗНИКА Е ПОВЕЧЕ ЗА ДЕЦАТА, ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ РАДВАТ. И БЕЗ ТОВА ИМ Е ТЕЖКО ДЕТСТВОТО АКО ЩЕ И АФРИКАНСКИ ДА Е, НЕКА ДА Е ВЕСЕЛО.

58

Анонимен

преди 8 години

Хелоуин е хубав празник. Отприщва въображението, дава поле за изява на творческите ти способности. Понеже съм учил като малък в американско училище, с кеф си изработвах собствени костюми. И между другото е на 31 октомври. Нищо не ми пречи да си облека един костюм на дявола утре, а вдругиден да пея "Върви, народе възродени..." Що, проблем ли има?

57

Алекс

преди 8 години

До БобиБобсън ко търсиш тука бе? Мислех че си на смяна да държиш кутията с носните кърпички на белия бродник. Недей го оставя сам, че както се е депресирал че си остави детето сираче...

56

Боби

преди 8 години

Езически обичай със същност на елементарен сатанизъм, превърнат от американската пропаганда в консуматорска вакханалия и запазил сатанистките си корени и цели.

55

сб

преди 8 години

Аз лично ще празнувам ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ! Това е истинският празник за тези, които се чувстват БЪЛГАРИ !

54

сб

преди 8 години

Днес видях дете, което приличаше на смъртта! В нито един наш обичай не се толерира смъртта. Днес това се насажда в съзнанието на българските деца и не без вещото участие на медиите! А те явно не са български!!! Хелоуин НЕ Е БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК!!! Чрез него унищожават и малкото българи в България!!!

53

Анонимен

преди 8 години

Имаме си достатъчно празници, затова не празнувам тази мало.умна глупост, то даже не е празник.

52

vlady

преди 8 години

Редно е Хелоуин да стане професионален празник на МВР - съответства на интелектуалното ниво на служителите.

51

(-_-)

преди 8 години

Всички празници са хубави! Това, че ги политизирате и демонизирате си е ваш проблем. Друг е въпросът, че българите не знаят какво точно празнуват, когато си цапат лицата с боя и обличат костюми..

50

121

преди 8 години

За да бъде нещо прието трябва да бъде припознато като свое, е как да стане това?Чужд празник, който хитро налагат на децата.Тези учителки е нужно повече да четат и да помислят,че носят морална отговорност към децата.

49

Човек

преди 8 години

После да не се чудите, ако децата ви получат страхова невроза, психични разстройства и какво ли още не!?Народът е като личността, когато се подаде на външни влияния губи своята идентичност, своята свобода.А нашият народ е православен и не бива да се поддава на това.Никак не е безобидно децата да желаят да се превъплъщават в демони и зомбита и възрастните да одобряват това.КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ???

48

Анонимен

преди 8 години

Образовай се народе, после пишете коментари за празика. Отрицателния вот, ще го приема като брой неграмотници. Благодаря.

47

АЗ

преди 8 години

Вярно е, че като бях малка нашите ми правеха тиквени фенери. Тогава нямаше по телевизията и никой не ни задължаваше. Значи има някакви традиции и преди телевизионната инвазия. Който е по-стар да каже.

46

дo 58

преди 8 години

"Ами организирайте се, които не харесвате Хелоуин, обявете си някакъв друг празник."Чудесна идея, ще празнуваме анти-хелоуин. Добре, че моят младеж е още много малък, докато расте ще мога лесно да го обработя да намрази празника, точно както ги обработват в училище да го празнуват.

45

Ясенчо

преди 8 години

Това е един маскарад за децата!Няма дете на което да не му харесва!!!!