26

Потребител

преди 8 години

Налагане на поне двоен данък върху всички ГМО продукти и изделия съдържащи ГМО съставки, какво и на всички плодове и зеленчуци върху които са използвани хербициди и подобни.Намаляване поне двукратно на данъка за всички плодове и зеленчуци произведени в страната без ползването на хербициди и премахването на данъка за всички плодове и зеленчуци отглеждани биологично.Прекъсване на "контрабандата' на плодове и зеленчуци от съседните ни страни. Това за начало.Изчакват се резултатите и се продължава.

25

яхара

преди 8 години

Продължава обирането на народа, под предтекст, че се глижат за здравето на хората.А тези, които подкрепят обирането, да пробвот да живеят "здравословно" с 300-400 лв, да видим колко време ще изкарат. Всеки би купувал, качествени продукти, стига да може да си ги позволи...

24

Анонимен

преди 8 години

Представяте ли си? 160 лева пенсия и от нея 20 % обратно в хазната. Някакво безумие. В страните към които се стремим дават повече на кучетата в приютите.

23

Анонимен

преди 8 години

Да махнат партийните субсидии и да ползват парите за субсидиране на полезните храни. За партийни субсидии и за издръжка на 240-те хубосници в парламента за един мандат плащаме почти половин милиард лв.

22

Анонимен

преди 8 години

Просто да забранят вредните съставки в храните, а не да ги налагат с данъци. Примерно вредният шоколад може да стане дори в разумни количества полезен ако махнат разните там палмови масла и *** от съставките му, важи и за други храни, естествено това ще доведе и до поскъпване на тези храни, но поне ще е оправдано.

21

Анонимен

преди 8 години

Защо данъци за вредните, а не субсидиране на полезните или премахване на ДДС за полезните?

20

пена

преди 8 години

Най-бедната страна в ЕС със най-високи данъци върху храните. Никъде в европа няма 20% ДДС за храните, ни сме тръгнали да слагаме и още данъци...

19

Ангел

преди 8 години

Целта е да се изтръскат джобовете ни, за да има за 240 те избраници. Защо просто не пишат на етикетите кое е вредно, и всеки да прави своя избор. Очаквам новите данъци за замърсения въздух и замърсената вода от чешмата, защото също са вредни. Къде е протестна мрежа - може би се включват само когато им плащат за да са активни?

18

Анонимен

преди 8 години

Наивниците мислят, че Кока-Кола ще бъде обложена с данък вредни храни. Тук командват американците - нищо американско няма да бъде засегнато от допълнителни данъци. Подобни данъци обаче ще доведат до тотално поскъпване на храните - вредните заради данъка, а другите защото ще има сертифициране, доказване на безвредността и контрол, който ще ги оскъпи. Така че чакайте сериозно поскъпване, което ще платят тъпанарите, наречени народ.

17

Ганьо

преди 8 години

Този данък е пълна пародия, чиято единствена цел е да се натрупат пари в хазната. Това е ясно. Но не ми е ясно защо има толкова глуп***ци, които продължават да купуват газирано, чипсове и всякакви други стоки, чиито етикети трябва да отделиш 1 минута, за да успееш да прочетеш всичките Е-та, които съдържат.

16

Гост

преди 8 години

Само да отбележа току що попандах на стъклена бутилка от Етър от деведесет и втора сякаш, та на въпросната бутилка пише трайност 10 дни, поради тази причина погледнах и бутилка с безалкохолно,която имам в къщи- една година. Е не е безалкохолното само по-себе си вредно, а според мен разликата между 10 дни и 12 месеца.

15

До Петкански

преди 8 години

"Така че, моля, като организирате някакво мероприятие, не купувайте газирано. По-добре сиропите и компотите на баба."Това е истината. Макар, че ще намерят веднага хора, които ще кажат, че съдържат захар. Е може да съдържат захар, но съдържат и истински плодове, брани от собствената ни градина. Няма консерванти, няма ГМО-та, всичко е почти на 100% натурално.

14

До 11

преди 8 години

"Не. Те ще ти направят една бутилка Кока-Кола от 2 лева на 4 лева. Супер полезно! :)"А ти ще продължаваш ли да купуваш Кола? Ако "да" - проблемът си е твой. Вкъщи кола и всякакви други газирани гадости са забранени.

13

Анонимен

преди 8 години

къв х... ва чака още.

12

Петкански

преди 8 години

"Струва ми се, че забравяте нещо важно, а именно, че производителите произвеждат това, което се търси на пазара"Това е така. Факт е, че всеки път като отида на купон има накупени кашони с коли, фанти и всякакви други газирани гадости. Отвратително е. И аз като не пия газирано, или трябва да пия обикновена вода, или трябва да ходя до магазина, за да си купя нещо негазирано.Така че, моля, като организирате някакво мероприятие, не купувайте газирано. По-добре сиропите и компотите на баба.

11

zeus

преди 8 години

Според последните изследвания недостатъчното количество сол е по-вредно от прекомерната и употреба. Изкуствените подсладители са в пъти по-вредни от захарта, а кофеина и кафето в нормални дози са полезни. Работата е за едни пари, а не за здравето ни. Като има акцизи на цигари и горива парите от тях отиват ли за здравеопазване и възстановяване на горския фонд?

10

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 4Наивник. Пак ще купуваме ***, но на висока цена.

9

Анонимен

преди 8 години

Още преди векове Авицена го е казал:ВСИЧКО ПОЛЕЗНО Е БЕЗВКУСНО, ВРЕДНИТЕ НЕЩА СА ВКУСНИЯбълката е полезна, но не е вкусна като чипса

8

До Марк Твен

преди 8 години

Замислял ли си се,че плодове,зеленчуци и всичко полезно няма етикет в който да са опеменати всички *** с които са блъскани. Портокала и мандарината не са вредна храна нали? Защо тогава детето ми се обрива от кората им, само от нея? Защото не е пълен с химия ли?Купиш си пиле 2 килограма,след термична обработка се чудиш сложих пиле, а излезе гълъб, киселото мляко има 10 дни срок, а то и на 12 става за употреба. Всичко е блъскано с химия.

7

Гецата

преди 8 години

"Дали не е от разликата,че сега вредни и невредни храни са натъпкани с минимум 4- ри Е-та или са ГМО-та?"Естествено, че това е вредното.Навремето всички са се тъпкали със сланини, карантии и какви ли не "***" (според днешните ни представи) и пак хората масово са живели до 85-90 години!!!