8

Анонимен

преди 8 години

Къде са обявите за конкурси за учители? Няма такива. Назначаването е БЕЗ КОНКУРС. Непрозрачно. Връзкарско . Скрито. тайно. субективно. Кога най-накрая ще се въведе ЗАДЪЛЖЕТЕЛЕН КОНКУРС за учители?

7

връзки при назначава

преди 8 години

Учители има-днес учителите са повече, отколкото през 1989г-тоест не нови учители, а съкращения трябват. Няма ученици-те са 450 000, а през 1989г бяха 1 500 000, тоест тябва да се уволняват учители. Второ-учител се става с връзки, без конкурс. Мощна връзкарска система на шуробаджанашка при назначаване, никакви конкурси. Това е положението сега.

6

Анонимен

преди 8 години

Такева, организирайте протести за подобряване на условията - заплата, материално-техническа база, по-малко бумащини и отичане на дейност с всички глупави документи и ще видиш как младите ще се връщат. Ама вие сте от старото статукво и това не ви интересува. гледате си само собствения келепир

5

Ганьо Балкански

преди 8 години

Преди 1944 децата ходеха да учат в чужбина, за да се върнат в България. След 1989 се учи в България за да може да се избяга в чужбина.

4

факт

преди 8 години

Само 0,1% от студентите по педагогика работят по специалността-Ами тогава държава да я закрие тази специалност - защо да харчи милиони лева да образова кадри, които няма да работят по специалността.Другият вариант е, който желае да следва педагогика безплатно, да подпише договор, че ще работи 10 г. като учител.90 % от завършилите студенти не работят по специалността, която са завършили - съответно държава напълно безсмислено харчи стотици милиони лева.

3

бати Боко банкалията

преди 8 години

Няма се плашиш Такева. Магистралите всичко ще оправят .

2

Анонимен

преди 8 години

Ми няма и да има! Аз луди не познавам, които да си тровят нервите с *** и при това за ниски заплати, че и всички останали да ги гледат отвисоко. Е, в нашата държава се печели по-добре и е по-престижно да работиш в кол център или в кафене. Така, че баба Янка да не се чуди, че млад човек няма да се заеме с тази кауза пердута.

1

Анонимен

преди 8 години

Констатацията е вярна и ще си остане така, дори и учителските заплати да станат по 2000 лева. Проблемът е в главния, не в заплатата.