28

Анонимен

преди 8 години

не само начални учители няма Няма да има и за средношколците и за ВУЗовете ,както няма да има лекари ,инжинери строители ,нищо няма да има тука само една тумба талибани с ръководители с "европейски" мераци

27

П. Петров

преди 8 години

Тази коза е един от хората пряко отговорни за състоянието на образованието, нивото на заплащане на учителите и липсата на желаещи да работят като такива!!!Сигурен съм, че за пореден път се опитва да се възползва от ситуацията единствено за лични цели - примерно да се вреди в някоя листа за общински съветник или пари на ръка!

26

иванова

преди 8 години

Много трудно може да се намери място за учител, особено в провинцията. Директорите на училищата назначават учителите с временни договори - от началото до края на учебната година. След това ги пращат на борсата, а училищата правят икономия на фонд раб.заплата. Есента отново ги назначават. Ако млад учител потърси работа, отговорът е на 99% - няма. Друг въпрос е намаления брой ученици. Учителите трябва пропорционално да намаляват спрямо броя ученици.

25

Анонимен

преди 8 години

Даже така наречените мигранти заобикалят България тия търсят учители - циркаджии.

24

Анонимен

преди 8 години

Тя също каза и нещо много важно, което не е отразено. Минималната мотивираща заплата за млад учител трябва да е поне 1200-1300 лева. На Б-я и трябват 50000 качествени учители в следващите 5-6 години, след което ще стане много по-добро място за живеене. Направете го, вместо приказки, приказки до безкрайност. Образованието ви дава качеството на човешкия ресурс, а от него зависи всичко. Не знам как да се каже по-просто.

23

Анонимен

преди 8 години

на кои му се занимава с разлигавни имързеливи деца коитоимат само права и никакви задължения имам приятел учител които е принципен ираздава оценки в зависимост какво си научил издържа точно шест месеца и замина за англия то небяха зплахи за физическа саморазправа от бащи мутри но наи жестоки бяха вербалните заплахи които бяха 24 часа в денонощието разби си психиката исега в момента още не може да се оправи лекува се със силни лекарства

22

chilik

преди 8 години

Kvi konkursi ? :) dps naznachava uchitelite.

21

Анонимен

преди 8 години

Няма условия, няма нормални заплати... Голяяямо чудене, братче. Защо ли няма?!

20

?!

преди 8 години

Учител съм и съм питал доста деца дали искат да станат учители като пораснат. Най-често казват не или ме питат добре ли съм. А защо? Цитирам ученик от 6-ти клас:"Защото всичко което ви правим ще ни се върне"

19

данъкоплатец

преди 8 години

До Анонимен 31Да, за учителите, както и за лекарите и сестрите, аз поне съм споделял многократно, че ще имаме проблем, поне от преди поне 3-4 год. И какво от това. Че то е очевидно, трябваше да се вземет мерки ехеее, преди колко време...

18

Анонимен

преди 8 години

Такева да се хваща и личен пример да дава

17

import

преди 8 години

kupete si ot komshiite - hem eftino, hem i kachestveno, a i drugi ezici znaiat - turski, elinski, romanski, ruski, makedonski - daite im bg instrumenti - bg azbukito i da pochvat da stroiavat bg uchenicite:)

16

Анонимен

преди 8 години

До Анонимендо 23-и аз исках да запиша втора магистратура в СУ-европейстика. Оказа се,че само платено може, въпреки,че имам висок успех от другата ми магистратура. Също не подадох документи-за 3 семестъра е около 3000 лв, при сегашна заплата 500 лв. Много тъпо правило-защо ни спират, нека на изпит да се прецени ,кой да учи още по ДП , ии кой не.

15

до 21

преди 8 години

В последните 10 години конкурси се въведоха задължително навсякъде, където работиш на бюджетна заплата,. Само при учителите не е така. Примери-чиновник вече се става със конкурс-задължителен конкурс за държавни служители, полицай-с конкурс, войник-с конкурс, магистрат-с конкурс, дори и за дипломатиите-от 7 години е задължителен конкурсът, в университети-за преподаватели-задължителен конкурс. За сведение в МВР и съдебна система-дори и чистачките се назначават след конкурс.

14

ot sistemata

преди 8 години

Tazi Vi laze,za da ima tia rabota,ot Vas se izdarza ,na neia I triabvat u4iteli.

13

Анонимен

преди 8 години

Аз исках да запиша второ висше тази година за учителка. Оказа се, че трябва да е платено, защото е второ. Таксите са между 2 000 и 4 000 лв. на година. Отказах се.

12

до 18

преди 8 години

Назначаването БЕЗ КОНКУРС е практика за абсолютно всички държавни и общински училища. Няма конкурси. Това е последната нереформирана сфера в бюджетния сектор на назначаване без конкурси. Учител се става не след спечелен тежък конкурс, а по субективно мнение на директора-като конкурси няма.

11

Анонимен

преди 8 години

Да остане кандидатстването за една специалност, както е в чужбина, а не за 100 "желания". В педагогическите в провинцията влизат кандидатите с най-слаб успех, които не са влезли никъде другаде, на 10-то "желание". Че не стават учители след това, е даже повод за радост. Грамотните, които наистина искат тази професия, са единици. А заплатите и конкурсите са другият проблем, разбира се.

10

Анонимен

преди 8 години

Абе Такева колсо години ръководиш учителския синдикат, не мислиш ли, че ти имаш много по-голяма вина от колкото всеки един министър!

9

kavalsvirnpoliana

преди 8 години

da igrait horo, sirtaki, kocek togava :) i da peiat na Dealmana:)