22

Анонимен

преди 8 години

Това е момента който трябва да се използва и да се интегрират по 20% роми във всяко частно училище и детска градина.Така ще дадем ясен знак ,че сме европейска нация.

21

Анонимен

преди 8 години

Тaкa кaто четa, повечето пишешти тук дори не сa минaвaли до чaстно училище, кaкво остaвa дa сa нaясно с порядките тaм. Но се изкaзвaт.истинaтa е, че чaстните училищa сa по-добрaтa aлтернaтивa сегa и всеки с мaлко поне aкъл в глaвaтa ще го осмисли. и дa нaпрaвя едно срaвнение - повечето стомaтолози рaботят със здрaвнaтa кaсa и ни приспaдaт суми от някaкъв брой мaнипулaции. Тaкa, те все сa чaстници. Хaйде тогaвa дa се дaвaт пaри от здрaвнaтa кaсa сaмо aко се ходи сaмо в държaвнaтa поликлиникa. Е?

20

Анонимен

преди 8 години

As misla 4e prostoludieto Stana bogato a dezata im sa unigofreni s kupeni belejki i dipl

19

Анонимен

преди 8 години

До мабсолютно подкрепям. Имам сравнително прилични доходи и това означава, че плащам сравнително големи данъци. Защо моето дете няма да може да получаа част от тези данъци под формата на държавна субсидия пък било то и в частно училище.

18

Анонимен

преди 8 години

Ако има родители, които смятат, че простолюдието не е достойно да дели класна стая със скъпоценните им отрочета това си е за тяхна сметка. Тук няма дискриминация !!! Никой не им отказва безплатно обучение в държавните училища. Частните училища са си техен избор !!! По тази логика, ако съм избрал частна охранителна фирма да охранява жилището ми защото нямам доверие в държавната полиция, това означава ли че държавата трябва да субсидира частните охранителни фирми. ТОВА Е БЕЗУМИЕ !!

17

До 20

преди 8 години

Гарантира бате. Виж топ 20 класация за матурите - 18 училища са частни и 2 държавни

16

vesko02

преди 8 години

За неразбралите ,идеята е едни важни за нацията деца да учат в елитни школа , а на родителите,които също не са на случаен принцип да им излезе по тънко обучението на отрочетата им

15

Анонимен

преди 8 години

До Алекс интелекта100 x 6 000 = 600 00020 x 0 + 80 x 6 000 + 100 x 1 400 = 0 + 480 000 + 140 000 = 620 000

14

Анонимен

преди 8 години

Частното образование не гарантира знания в Бг ,а по-скоро малко лукс и повече мързел, елегантно подмазване от страна на учители към уж богатите .

13

sante_dog

преди 8 години

1. Тази субсидия за ученик НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Учелищата които мислят че ще им се вдигнат разходите могат да не се възползват.2. Ако държавата плаща 1400 за ученик, а средната такса е 6000 ->1400/6000=23% т.е като се освободят едни 20% пак остава разлика която да влезе в частното училище.Цялата идея на частния бизнес е да НЕ ЗАВИСИ от държавата - т.е. ако държавата ще ги издържа тогава това трябва да е държавно училище

12

Men

преди 8 години

До АнонименА аз защо съм длъжен да издържам училището на твоя хрантутник само не разбрах?

11

Анонимен

преди 8 години

Частните учебни заведение явно имат много здраво лоби в НС. Както всичко друго, свързано с много пари!!! И какво става със закона "антикорупция"? как ще я стигнем Румъния?

10

математик

преди 8 години

Пълен абсурд!Ако едно училище със средно 100 ученика получи по 1400 лв , то това биха били 140 000 лв. В същото време трябва да покрие разликата между субсидията и таксата на 20 ученика , което 4400 х 20 = 88 000 лв . Тоест училището ще има увеличен приход от 52 000 лв !!! Тия за *** ли ни мислят????

9

Анонимен

преди 8 години

Значи държавното обучение трябва да бъде качествено! За всички! Иначе става така, че на едни ще им се налива насила в главите срещу много пари, защото си плащат, а качествени мозъци "ще умират". Отделно, щом си плащаш, винаги си "отличник"....Някой да води статистика за реализацията на завършилите частни училища спрямо редовите? Да има обратна връзка между реализацията на завършилите и мястото на образование?!!

8

Мунч0

преди 8 години

До мБъркаш брат'чед ... едно е да искаш да го пратиш в частно училище по твое желание друго е като си принуден. А това за което говориш също е вярно, но то си е следствие пак на действията или бездействията на държавата.

7

Анонимен

преди 8 години

Според мен държавата трябва да спре всички социални плащания свързани с децата, а парите да се насочат към образованието. За изграждане на градини и ясли, за безплатно образование до 12 клас, за училищен транспорт, храна, униформи, оборудване на кабинети в училищата, подобряване на базата в ясли, градини и училища, за безплатни учебници за всички деца, за стипендии, за медицинско обслужване. Образованието трябва да стане достъпно и ефективно за всички деца.Сега се дават пари на вятъра и за нищо

6

Мунч0

преди 8 години

До 6Хитро е няма спор, поредния лобистки закон и пак сме по пързалката. Остава да се надяваме, че тоя път са настъпали мотиката.

5

Анонимен

преди 8 години

Частните училища в БГ са под всякаква критика, имам няколко приятелски семейства, които записаха децата си в частни училища, след като не можаха да "изкласят" в държавни елитни гимназии и без малко да останат да повтарят. Но след като ги записаха в частните незнайно как тези деца от посредствени ученици станаха кръгли отличници, но със знания за 3-ка. После същите тези родители ги пратиха в престижни колежи в чужбина и сега постоянно ми се оплакват колко трудно им било на децата там.

4

Така е Мунчо

преди 8 години

За три години сме дали 20000 лева, за да може детето ми да е обгрижено, да е на топло, и да е нахранено. А родителите му да работят. Защото нямаше място за него в държавна детска градина. НЯМАШЕ. 30 резерва, 25 резерва, 15 резерва. Държавата е спестила тези пари. ОК. Да са живи и здрави родителите му да плащат. Само това се моля.

3

Мунч0

преди 8 години

Държавните такси за градина примерно са средно около 80лв т.е. около 1000лв годишно. Сега си помислете хубаво тази разлика от над 7000лв. и 1000лв. годишно какво ще породи. Поредния закон, който ще доведе до още по-голяма корупция и още по-несправедлива система. Възниква в мен въпроса защо не се откриват нови ясли и градини с тези пари, за да може след една, две или пет години да няма нужда от този закон. До момента така или иначе бития е бит, а ....