43

Анонимен

преди 8 години

Алчността ще ви погуби, ненаяли се джуджета!

42

Анонимен

преди 8 години

Ужасно неграмотно, тенденциозно написана статия!

41

Анонимен

преди 8 години

Ай стига с нелепата идиотщина - парите следват детето, има гарантирано от държавата безплатно образование има и частни училища - платени. Записването в частно училище е личен избор и се заплаща.Ако малоумното твърдение, че парите следват детето бяха верни - то те трябва да го следват и в чужбина - искам детето ми да учи в чужбина и парите го следват, нали?Да не говорим за всички деца, които в момента са в чужбина около 15 хил. само първолацита, а останалите?Затова моля ви не бъдете ***!

40

Анонимен

преди 8 години

Е, нема такава държава.

39

Анонимен

преди 8 години

"Парите следват детето" - това не означава, че бедните спонсорират богатите.Децата на наистина богатите българи учат в "Ла Розе" и други подобни училища в чужбина. В нашите частни школа интелигенцията от средната класа праща децата си, за да учат, вместо да слушат ревовете и чалга-напевите на формиращите се мързеливи ***.Затова, към парите (от техните данъци), които държавата отпуска за децата им, те прибавят и свои, отгладувани пари, та да натъманят таксата за частно училище!

38

vesko02

преди 8 години

До АнонименНали говоря за същото.

37

Анонимен

преди 8 години

До 37 vesko02Говорим не за субсидии,ЧАДО!!!Не какво ще промени в статуса на частото училище една субсидия,А ЗА НОВО НЕЗАКОННО/ПОДПЛАТЕНО СЪС ЗАКОН/ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ!!!!Еднакво ли е 20-30 калпака да получат 200-300 хиляди субсидия,а в държавните 400-500 да получат 100/като пример ти го давам не,че няма да стане и да се получи ТОЧНО ТОЗИ ВАРИАНТ/!!!!!!

36

Позорна алчност!

преди 8 години

От няколко години частните училища получават безплатни учебници. Някой да е установил намаление на таксите?Това няма да се размине без протести на улицата и без жалби до всички български и европейски институции! Срам и позор! Каква демокрация им позволяваме да правят на тези безумни, *** и недалновидни гладници? Римска? С роби?

35

vesko02

преди 8 години

Според фактите ,в частните школа има много по малко деца.Това не означава че родителите предпочитат държавните училища.Какво ще промени статуса на частното у-ще една субсидия

34

Анонимен

преди 8 години

До 35 vesko02ХАЙДЕ ТОГАВА ОТГОВОРИ МИ НА ВЪПРОСА:С колко ученика средно разполагат ВСИЧКИ ЧАСТНИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ И С КОЛКО- ДЪРЖАВНИТЕ???Че,да можем правилно да приложим таксите в държавните училища!!!Защото има ЧАСТНИ с 20-30 калпака с учителите на кръст,а има държавни с по 400-500!!!!Ха от сега да познаем,кой ще придобие по-голяма държавна субсидия и помощ!!!ОПРЕДЕЛЕНО,НЯМА ДА Е ВТОРАТА КАТЕГОРИЯ,доказал го е 25 годишен риформаторски и преходен опит!!!!!

33

vesko02

преди 8 години

Защо не пробвате да сложите такси в държавните училища подобни или близки до частните да видим ефекта,ей така да се изравнят

32

Анонимен

преди 8 години

Време е след бума на фотоволтаици и ВЕИ-та да избухне нов бум!!!!!Градене на частни училища,детски градини,детски забавачници.......!!!!Градежът да започва-ДЪРЖАВАТА/ПО-ТОЧНО БУНАЦИТЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ/ПЛАЩАТ/!!!!!

31

БКП

преди 8 години

До анонимния *** 28. Субсидията няма да увеличи печалбата на частните училища , а ще намали таксите за родителите, а така повече хора ще могат да си позволят частно училище.А по въпроса за свещите- когато на мен ми ги запалят за първи път- на тебе да ти изнасят 30 години :)

30

Анонимен

преди 8 години

Държавата предоставя безплатно образование до 12 клас. Социалната услуга е налице. Който иска, се възползва. Който не иска, праща детето си в частно училище и си плаща за този избор. Частното образование е привилегия. Не е редно и не е справедливо от социална гледна точка най-бедните в една бедна държава като нашата да финансират привилегиите на шепа хора.

29

ОТВРАТЕН

преди 8 години

Новият Закон за образованието, принос, за който има и настоящият екип на МОН, е пълен с недоразумения. Възмутително е това, че от държавния бюджет ще се финансират ЧАСТНИ УЧИЛИЩА! С парите на всички нас - данъкоплатците, ще се финансират частни училища, трябва да се вдигнем на всенароден протест. Очебийно, е че става въпрос за лобизъм, за взети много пари, за да бъде прокаран закона в този си вид. От векове е ясно какво е частна собственост и как се финансира. Аман от простотии на неграмотни алчни управници! ТАНЕВ, КАСТРЕВА, ДАМЯНОВА и компания да си подават незабавно оставките. Рано или къс

28

Анонимен

преди 8 години

Директорките - съпруги на герберските и други депутати си прокараха отдавна лелеяният закон, която да им пълни още повече и без това дебелите гуши!

27

Анонимен

преди 8 години

Приватизираха сектор отбрана и сигурност - в резултат армия и полиция нямат пари, а частните охранители са три пъти повече - с яки печалби за собствениците...хареса им..приватизираха сектор здравеопазване - в резултат се закриха държавни и общински болници и се разкриха три пъти! повече частни болници, концентрирани в 4-5 града - да точат касата, а останалите да ***...хареса им...приватизират сектор здравеопазване.....и т.н.

26

Анонимен

преди 8 години

Алоооууу БКП-иста, я земи почети малко и влез в час и не бъди гербераст!Като започваш частен бизнес, то той следва да е печеливш, в противен случай няма как да съществува, а не разчиташ на държавна субсидия, защото това е източване на държавата, но *** си мислят, че точенето на държавата е частен бизнес...За свещички да ги дадете, ненаяли се...

25

55

преди 8 години

Живеем в капиталистическо общество,а то е общество на социалното неравенство във всички обществени сфери-образование,здравеопазване,почивно дело...т.е. воплите за частно и държавно са напълно безсмислени!По-добро лечение,хранене,образование,почивка...ще имат богатите.Точка!Всичко останало... за демокрация,справедливост,равенство,свобода...си чист популизъм т.е. ДЕМАГОГИЯ!Просто свиквайте!Какво друго очаквахте!?

24

БКП

преди 8 години

Представете си , че утре всички частни училища изчезнат и учениците от тях се запишат в държавни училища. Държавата тогава така или иначе ще субсидира тези ученици. А на смешника номер 25 (1111) ще му кажа , че е много далеч от истината . В българските частни училища учат деца преди всичко на родители "средна ръка"- адвокати ,лекари ,дребни бизнесмени. Интересно от къде се пълни хазната - дали от тях или от разни малцинства и безработни.