26

схано маняка

преди 8 години

ши плаштат тапите тористи и не по 20 ами ипо 200 лева да мо се не види а да ли тия които ходят на плаш нямът пари естествено че имат имат щтом ходят на морето

25

Аз

преди 8 години

До НаблюдателДокото има такива като твоя приярел ще има и такива като тези данъчни. И обратно за съжаление.

24

SWSW

преди 8 години

До 27 Само до 3 часа ли издържаха. При мене като почнаха та чак цял месец и маса си запазиха даже ...Пият като смоци....от къде толкоз сили имат не знам...

23

Анонимен

преди 8 години

Мен пък редовно ме таксуваха с лев по-малко. Вместо 21 лв, плащах 20 и бележката си беше за 20. Т.е. левчето си оставаше в моя джоб и не попада в концесионери, хотелиери и т.н.

22

vesko02

преди 8 години

Надлъгването между концесионера и НАП е меко казано идиотско,Толкова ли е слажно да се скрепи с договор за два три месеца ,или колкото време е сезона със десетина ангажимента между двете страни ,колко на тебе ,колко на мене и да приключи един път завинаги спора.Ако се печели добре ще има и конкуренция ,ще има и туристи,защото догодина да не останат на плажа само концесионера и проверяващите.

21

Наблюдател

преди 8 години

Свидетел съм как на мой приятел собственик на малка крайбрежна кръчма как му идват 4-*** данъчни на проверка...сутринта от 11ч ....до към 15ч проверка на документи и клиентела....всичко изрядно!!! Вечерта от 21ч като заседнаха ядене и пиенр до 3ч.....Платихме Нали...сега донеси рестото...хахаха без една стотинка от кумова срама да дадът!!!

20

Браво на Ганьо

преди 8 години

Крадливия *** все ще намери начин да заобиколи закона!!Продължавайте да живеете с този Балкански манталитети след 20-30 години ще изчезнете като динозаврите.Да знаете че на никой няма да липсвате;)

19

Анонимен

преди 8 години

"МЯСТОТО НА БИРНИКА Е В БЛАТОТО"Разсъждения като на зарзаватчия от пазара. После псува държавата, че била скапана, а пък виж нам-къде-си в Европа колко хубаво било и как всичко било уредено. Класик. Какво да му обясняваш на такъв...

18

Андрешко

преди 8 години

До РеалистаПовтарям за да се знае: МЯСТОТО НА БИРНИКА Е В БЛАТОТО.Да се разбира буквално и преносно.

17

Турист

преди 8 години

В интерес на истината в Гърция вече се издават масово касови бележки по плажовете. Всяка година летувам на Авдира, до миналото лято нямаше касови бележки, но тази година има. Явно нещата по данъчния контрол са затегнати.

16

До 21

преди 8 години

Гърците живяха 25 години предоволно и дори охолно, а ти и тези като тебе цял живот ще са в блатото и там ще си останат. Не е луд този който яде баницата ...

15

Анонимен

преди 8 години

Ъхъм. Това е една от причините гърците да се докарат до блатото, в което са в момента. Масово укриване на доходи и обороти, а държавата взема заеми, за да крепи бюджета. Отделно другитие причини за колапса им. Та те ли да са ни "светлия пример", колега?

14

познайте колко

преди 8 години

касови бона ще ви издадат в Гърция за каквото и да било? Хахаха

13

Анонимен

преди 8 години

Надявам се г-н Шангов да е подал сигнал и към НАП, освен към Днес.бг. Само с възмущение по форумите не става, трябват реални действия. Ако не го е направил, дано данъчните да четат тук и да се самосезират за проверка.

12

Реалиста

преди 8 години

До Елин Пелин. Моля да не правиш сравнение между Андрешко и "батките" които взимат такси за шезлонгите. Андрешко, за тези които не са разбрали творбата на Елин Пелин, е положителен герой, който не търси лично облагодетелстване за постъпката си. А аз лично се съмнявам напомпаните индивиди които рекетират туристите да имат подобни безкористни цели.

11

123456

преди 8 години

До Челен опитЗащото там не си и помислят да лъжат и да не си плащат данъците, защото ще се разделят с бизнеса си завинаги

10

123456

преди 8 години

До АнонименА резерва е в джоба на собствениците, нали?

9

Челен опит

преди 8 години

Не знам за вас, обаче на мен касова бележка не са ми издавали на плажа в Ница, нито в Барселона, нито на Римини. Явно при нас има повече финансов контрол след като Франция Испания и Италия не го правят.

8

Прагматик

преди 8 години

Надлъгването между данъчни и данъкоплатци е вечен процес, не е измислен от нас и никъде по света не е намерено решение. Просто методите са по-рафинирани в по-богатите държави. Никой по света не обича да плаща данъци, защото никой не е наясно какво точно се случва с тези пари. В общия случай политическата класа краде публичните средства чрез различни методи, които са добре известни - обществени поръчки, инфраструктурни проекти и т.н.

7

Анонимен

преди 8 години

абе хванете тия бандити бре еййй нема дръжаваа ей