Снимка: Власаки Шангов

В началото на активния летен сезон у нас НАП направи промяна в наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, ката задължи да се издава касов бон и за използването на чадърите и шезлонгите на плажа. Така, ако сме полегнали под сянката и сме се си платили за удобно мястенце по родното Черноморие, задължително срещу платените пари трябваше да ни предоставят и касово бонче.

На места това се случваше, но на други, типично по български, не. Данъчните се юрнаха по плажовете и проверяваха ли, проверяваха. Хванаха едни, пропуснаха други.

Още по темата

На интересна хитрина се е натъкнал обаче читателят ни Власаки Шангов. В разгара на месец август, когато морето ни е и най-пълно, на Созополския плаж са открили начин да излъжат системата, да пускат касови бележки, но за драстично по-малки суми. По-точно 13 пъти по-малки.

За същата схема ни сигнализира и Ваня Джонева. Нейната касова бележка пък е подправена от 2 лв. на 20 лева. Бонът е издаден само два дни преди бележката на г-н Шангов. 

13 пъти излъжи НАП: Плажно касово бонче!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase