16

Анонимен

преди 8 години

Аре марш у левоТва да не ви е Швейцария

15

Анонимен

преди 8 години

"Българинът хвърля по 100 кг годна храна на ***" - всъщност, това са 274 гр. на ден....... А трябва ли да ядем паничката чорба, останала от няколко дни в хладилника? Ако е точна стъкмистиката, това е основно от разните именити вериги за бързо хранане, чиято фирмена политика е желязна: След края на работния ден - всичко непродадено - в контейнера с ***!

14

П.Петров

преди 8 години

Не им е вярна статистиката. Не повече от 20% от изхвърлената храна е от домакинствата(100 гр, на ден на човек, заедно с корите и изрезките), а в селата и трохите от масата се дават на животните. Явно на магазините им е по-изгодно да я изпишат като продадена, отколкото да я бракуват или дарят.Вместо да пишат и преписват глупости журналята, да вземат да проверят как стоят наистина нещата.

13

Селяк

преди 8 години

-Ази оня ден хвърлих 20 кг сливи - щот ми омръзна да ям сливи ) Ама то било храна ---средностатистически--- брей ??? Значи кат хвърля няколко изсъхнали марули лук и сливи - ще направя 100 кг 'ценна храна' за Хранителната Банка )) ами то банкера там явно су плюска шоколадчета и продава продукцията на разни магазини - после Хранителната Банка фалирала кат КТБ ? бре какви измами има в БГ ?

12

наяден

преди 8 години

Значи може да намалят заплатите, за да се спре това разхищение!

11

Анонимен

преди 8 години

И ние гледаме нищо да не хвърляме, не е толкова трудно. *** е, че и веригите имат голяма вина, колко пъти са ми пробутвали продукти с изтекъл срок, предпочитат да изхвърлят всичко вместо да направят едно истинско намаление на развалящи се продукти, както би трябвало да бъде.

10

Кво

преди 8 години

Що за глупост ? В София може и да се изхвърля толкова храна, ама да слагат всички под един знаменател е тъпо !!!

9

ККК

преди 8 години

До Анонимен 14и аз редовно ям свинско, без да съм големец ... защо червените гъбари си мислите че свинското е върха на скъпотията и само "големци" го ядът ?

8

Анонимен

преди 8 години

Всички големци ядат редовно свинско.Народа яде зеле редовно.Следователно, средно, всички ядат свинко със зеле :)И тука така...единици правят *** за стотици.У нас се хвърлят основно изгнили плодове и зеленчуци, което е нищо - едно време на село пак доста се е хвърляло ;)

7

ККК

преди 8 години

До Анонимен 6беден не значи гладен, червенушко

6

KKK

преди 8 години

300 грама на ден ... не е много

5

az

преди 8 години

LUJA bulgarina e gladen kvo 6e izxvurlq maloumna statistika

4

Анонимен

преди 8 години

И *** хвърля, даже и я мачка с багери. Нищо че руснаците умират от глад...

3

Анонимен

преди 8 години

Поредните глупости на търкалета. Аз лично никога не съм изхвърлял храна, освен ако не е годна за употреба или не е опасна за здравето. Как може такива кокошки като тази да ги слагат на подобни постове, не мога да разбера. Поредната герберска калинка.

2

Ф.С.В

преди 8 години

Стига с тези медиини лъжи - хората нямат какво да ядат - какви ги говорите - освен ако не смятате средно статистически - богатият хвърля по 100 т храна на година - и средно се пада по 100 кг на човек от населението )) както се смята средният доход на населението в БГ - ))

1

Анонимен

преди 8 години

А после ревем срещу консервантите..