9

мен

преди 8 години

...просто дълбоко ме подразни, че в български сайт ми казват фета на бялото саламурено сирене, като знам че гръг или еврейн ако щеш не биха се изразили така...Подразни ме, мързела да напишеш фета в препоеъка за домашно приготвяне. Подчертавам домално. А в рестирантите могат да се главно...А на запад си ядат маслвни кяшкавали и мухали-без да ги принизявам. А на бялото саламурено сирене пишат фета и въобшв не ги бърка от къде е. А то наистина си е доста древно.Това е....:)

8

men

преди 8 години

Да, добре айде..."саламурено сирене"...В Гърция му викат "селяки" или нещо такова..мНа запад "фета"...Ние "бяло саламурено сирене", от коза, крава, офца...може и бик, зависи журналиста колко е амбициозен....Там където си го правят, предполагам и в Африка дори, то си следва своя начин, особености, бактерии, соленост, мадленост, зрялост, вкус...Дори някой други сирня го наподобяват, като саламурените топки на моцарелата например.А рецептата не прочетох а и не ме интересува, просто ....

7

Анонимен

преди 8 години

Намерих и Фета в магазина, сготвих по рецептата и... огромно разочарование. Мъж ми се върна, опита и каза, че ще ми тенджерките, ако пак му сготвя такива !!! Казах му, че рецептата е от сайта ви, а той вика утре да ти пуснат рецепта за кебапчета или за нещо с *** мозък.. Разочарована съм!!!

6

Ути

преди 8 години

Истински булшит, както казват хамериканците

5

ШибиРиби

преди 8 години

Фета е общо название за това на което ние казваме сирене. Другото са кашкавали, моцарели, боцарели и мухъли.

4

до заря

преди 8 години

"Фета" е гръцко сирене от овче и/или козе мляко и се продава в цял свят - точно като нашето бяло сирене е, не знам кой от кого е взел, но пък те очевидно се справят по-добре с маркетинга му.

3

ШибиРиби

преди 8 години

до номер 1 Мен Прав си като прав ток брато, тези *** тръгват да налагат имена които нямат нищо общо с българската действителност. Фета е наложено на пазари където има един милион други кашкавали. Простата жирналистика не проумява че там където кравето сирене е с етикет Фета 500гр, ще направи тази супа по скъпа от златото. Ми фетата струва $7-8 за 0.5кг . Да си я духат тази супа !

2

До 1

преди 8 години

Какво общо има кравето сирене с каквото и да било в тази рецепта? Обясни като много просветен и умен

1

men

преди 8 години

"Краве сирене", ***!!