19

лорейн

преди 5 години

Колкото и пари да взимат, няма адекватна грижа. Всичко е само реклама. Настаних майка си в "най-добрия дом" към момента - 2018 г. Цената - около 1000 лв. за стая с още три жени. След 10 дни си я взех полужива. Излъгаха и за медицинските грижи, и за най-елементарните хигиенни изисквания. Плащаш като дарение и не връщат пари ако не си доволен.

18

бъдещ пенсионер

преди 6 години

А може ли някои да публикува истинските данни колко е средната преживяемост на старите хора в такива домове?

17

Джедай Мастър

преди 8 години

как в "12 самостоятелни и двойни стаи могат да се приемат 25 души"? Поне една тройна трябва да има, за да излезе сметката :)

16

Анонимен

преди 8 години

1200 лева на месец. Толкова ще трябва да платят пенсионерите, които искат да станат част от живеещите в новия луксозен старчески дом в бившата резиденция на Тодор Живков в Лесопарк Липник край Русе.А кой пенсионер взима 1200 лева пенсия ???

15

Анонимен

преди 8 години

Кой слага парите от разликата в джобчето си ?

14

хм

преди 8 години

Ако изкарвам 3000 евро, защо да не давам 500 да гледат мой близък ако няма никой в България. Ще се напълни 100% до края на годината.

13

Анонимен

преди 8 години

Нашия жизнен стандарт е много нисък щото една се фукаше, че шяла да взима 6 хиляди долара заплата щом си завършела образованието в САЩ!!!!1200 лева сигурно в Англия е минимум за такова нещо!!!АКО НЕ БЕШЕ ДОШЪЛ БУДА НА ВЛАСТ 2009-ТА НАЙ-ВЕРОЯТНО ОТ ТОГАВА ДО СЕГА ПЕНСИИТЕ ДА СА СЕ КАЧИЛИ С 5-%-ТА А ТОЙ БУДА ИЗХАРЧИ ЦЕЛИЯ РЕЗЕРВ ФИСКАЛЕН ПРИ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ВЗЕ 4 МИЛИАРДА НОВИ ЗАЕМИ ТОГАВА ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО А СЕГА ПРОСТО С ВТОРИЯ МАНДАТ ЩЕ УБИЕ ФИНАНСОВО БЪЛГАРИЯ ПОЧТИ ЗАВИНАГИ!

12

Анонимен

преди 8 години

По ирония на съдбата с този дом се вижда социалната политика на БКП-БСП . След известно време ще видите кой ще живее там , майките на червените барони . Както каза др. Луканов-ще правим капитализъм ама ние ще сме капиталистите . Е да ви имам и социализЪма и комунизЪма .

11

анонимен

преди 8 години

особено в провинцията с много по-малко пари - 24 часа гледанецените се определят от София, според техния си измислено висок стандарт - за всичко важи

10

Анонимен

преди 8 години

Не е ли малко демотивиращо да идеш някъде, където да знаеш, че ще умреш, а на всичко отгоре и да си плащаш!Явно хората от НС смятат да изпратят там родителите си да не им се пречкат на "бизнеса" и да им е чиста "съвестта", че са направили най-доброто за тях.

9

Анонимен

преди 8 години

Не е ли по изгодно да направите луксозен дома на татко и мама, да вземете една гледачка за 400 лева на месец. Социалните също трябва да отпуснат средства за помощница на стари над 80 години. Така ще ви излезне по евтино и мама и тате няма да напускат своя дом който е част от живота им.Познавам също двама старци мъж и жена си допаднаха по характер, събраха в една стая и си делят големия наем за луксозен живот

8

Анонимен

преди 8 години

Откъде го измислихте това Тато след '90-та?! По негово време го наричахме бай Тошо.

7

123

преди 8 години

1200 лв. ???При толкова ниски пенсии - някои хора вземат по 170 лв. на месец...Значи, за да живее нормално един пенсионер, му трябват 1200 лв?

6

Стамат

преди 8 години

Капиталъзъм и демокрация, баце!

5

Анонимен

преди 8 години

Тази резиденция е строена с парите на хората които сега са пенсионери, тъжна картинка е в тази България. Всичко се изкрадна и раздаде на свои хора.

4

Крaси

преди 8 години

До къде я докaрахме???Резиденциятa-старчески дом.

3

Анонимен

преди 8 години

Добре е, има достстъчно хора, които ще си го позволят. Децата им имат добър живот в чужбина, и ще са по спокойни ако родителите им са сред хора, а не сами в къщи остаряващи.

2

Анонимен

преди 8 години

При минимална работна заплата 360 лв. идва малко множко, това е достижимо само за депутати и министри и останалите крадци.

1

Анонимен

преди 8 години

Кофти за собственика и вложените пари. Обречен е на фалит.