30

Анонимен

преди 8 години

До ИлмейнЕ как да го приеме, като никога няма да чуе за него ? Цял живот ще го учат, че алах е неговия бог.

29

Анонимен

преди 8 години

oswen towa internet e mnogo golqm wrag na religiite (w 4astnost hristiqnstwoto) zashtoto mnogo lesno pulni glawite na horata s gluposti (t.e. demoni4eski misli ili kakto tam gi wodite). T.e. towa si e delo na dqwola otwsqkade ako pitash men, ta na edin bozhi 4owek ne mu li parqt prastite da wliza w toq dqwolski informacionen kanal ili ste kazesh 4e taka se zakalqwa wqrata

28

Om Ram

преди 8 години

До ИлмейнКато истински християнин, трябва да знаеш, че си отговорен единствено за спасението на собствената си душа. Човек, който не е спасил собствената си душа, не може да учи другите как да спасяват техните. Човек, който не е запознат в детайли с чужда религия, доктрина, учение и т.н., е безсрамно да има мнение или отношение към него. Човек, който си е сложил етикет "православен християнин" и върши и говори безобразия, отблъсква много повече млади хора от християнството, отколкото това горе.

27

Анонимен

преди 8 години

za wsi4ko imash udoben poluotgowor :)dobre de, zashto gospod iska da spasi horata (ili spasqwa samo tezi), koito go prawqt samo i edinstweno po negowiqt na4in ? zashto 4owekat w kosmosa zaduljetelno da e sluga na dqwola .. nali w krajna smetka towa sa spaseni dushi ? ili prosto gospoda bog i dqwola se sarewnowat koj kolko dushi shte pribere i nie sme ... brojka

26

Анонимен

преди 8 години

До ИлмейнОтговори на въпросите на 38

25

Анонимен

преди 8 години

До ИлмейнАко съм роден в пределите на ИД и цял живот са ме учили да убивам християни защото това е ДОБРО и никога не съм имал достъп до друга религия или информация, това добър ли ме прави или лош? И след като съм нямал друг избор в ада ли ще отида или в рая? И това справедливо ли е или не ?

24

човек

преди 8 години

До ИлмейнЧовече, едва ли си някой лош човек, обаче.... време е да осъзнаеш, че религийте (абсолютно всички) са създадени с политическа цел. Мога да ти го докажа с факти от историята. Може да не знам как е създадено всичко, но определено знам как НЕ Е. Не се зомбирай човече-нито ти ще видиш рай като умреш, нито талибаните ще видят девици след като се взривят. Живей щастливо без да правиш мръсно на никой и не се товари поставяйки си абсурдни граници

23

Анонимен

преди 8 години

До ИлмейнПич или си дрогиран или мозъката ти е толкова промит, че се държиш като дрогиран

22

Анонимен

преди 8 години

to wsi4ko jiwo na taq planeta e sazdadeno ot gospoda bog isuusa hristos, ama do sega ne sam 4ul za slon w ada.Ot druga strana, shtom wsi4ko e ograni4eno ot zemnata atmosfera, zna4i 4e kosmonawtite wednaj kato napusnat zemnata atmosfera sa spaseni ot dqwola .. ? zna4i imame mnogo lesen izhod, kolko mu e wseki po4inal da patuwa za Mars

21

Анонимен

преди 8 години

До ИлмейнАха, ясно....неко видим дали правилно съм разбрал...ако кривнеш от правият път той (бог) те праща в ада на брутални мъчения....ама иначе те обичал и бил много милостив....ама че обич. Аз не пожелавам такива мъки и на най-големия си враг- то ще излезе, че аз съм по-добър от него. Ами ако се родиш в някой забит край на света където има друга религия и няма от къде да чуеш, че съществува християнството - тогава кво прайм-пак ли те пращат в ада?

20

Анонимен

преди 8 години

ЙОГАТА НЕ Е РЕЛИГИЯ А УЧЕНИЕ! Вярващите да се успокоят. И без това след като цяла България видя колко "смирен" начин на живот водят родните духовници с коли за по 600 000 и часовници за 15 000, все повече хора поумняват и търсят отговорите в НАУКАТА а не в приказките от библията (които са поучителни, но до там)

19

Анонимен

преди 8 години

рейки не е точно религияв офиса имаме колежка залитнала в тая посока и няма проблем споко :)

18

Анонимен

преди 8 години

dobre de, za kakwo sa mu na dqwola tiq dushi tam dolu ta tolkowa drapa za tqh, ruda li kopae neshto ... ili prosto e kofti tip4e na principa "q ne sakam na men da mi e dobre, a na Vute da mu e zle" ??!

17

човек

преди 8 години

До ИлмейнОтговори ми на следният въпрос: според теб бог обича ли всички и още един въпрос-прощава ли?

16

Om Ram

преди 8 години

До ИлмейнРазличните религии не могат да се смесват, но могат да се обогатяват. Ако си истински ревностен християнин и си възпитал децата си в тази традиция, това означава ли, че всички останали трябва да бъдат заличени. Респективно, какво ще се случи, ако хората родени в други традиции, се отнасят по същия начин към християнството. Такъм мироглед е силно ограничен и дори профанен! По-добре се поучете от смирението на будистите, и се молете по пет пъти на ден като мисюлманите, ще ви е от полза!

15

ггост

преди 8 години

Да, догодина ше има текстове и за йога, и да еднополови бракове, и за японски бонсай. Това е положението! Стига с тая диктатура на простотията, бе! Така ще бъде и точка! Който не му изнася да ходи в Ирак, Иран, Афганистан и в много други държави, където ще се чувства добре и ще се потопи изцяло в местната духовна традиция. Ай сиктир!

14

Анонимен

преди 8 години

До Илмейнчовеко, опитай се да обясниш тезата си без използването на разни абстрактни анимационни и други герои и може да ти се получи. Аз бих те изслушал, но в момента ми изглеждаш като пубер прекалил със Самурая Джак.

13

Анонимен

преди 8 години

Много ми допадат подобни ограничени ***, виждаш ли Господа Иисус Христос е истината, а всички останали били демони... Нищо, че не знаете нищо за другите религии, а информираността ви граничи с нула. В общи линии, нищо по-различно от тъпите мюсюлмански ектремисти, прости, но за сметка на това надъхани.

12

Илмейн

преди 8 години

Хора послушайте ме, това не е шега. Този модел на подмяна на християнската вяра с езически демонски доктрини вече е приложена първо в щатите от слугите на дявола - масони и всякакви тайни общества и резултата е катастрофален. Пак ви казвам целта на това да се преподава йога и източни учения а да се разбранява християнството идва от дявола чрез човешките му слуги. Резултата е обсебване от демони и падане на духовна нощ, мрак над човечеството което да доведе до идването на антихриста.

11

...

преди 8 години

Бре стресиращо в религиите нема, *** като ти кацне камикадзето в задниа двор с АирБус380 и почваш да се чудиш бре нали уж религия пък и страшно няма ама глей как ми взривиха нивичката! Така, че най-добрия възможен избор е да се държи настрана от каквито и да било религии в училището и в каквито и да е неща свързани с него! Извън него да се организира каквото си ще и да се посещава от който си иска! Не за друго ми щото стана много популярно да се взривяват хора под път и над път!