50

Анонимен

преди 8 години

До До номер 8Християните се кланят на икони, които не са идоли. Кипарисовата пръчка, от която е направена иконата... православните християни вярваме във "Въплъщението", в духа на светеца, който е при иконата, а и вярата най-вече е апофатична.

49

До номер 8

преди 8 години

Не всички религии са създадени от хора. Юдаизмът, например. Той даже не може да се каже че е религия, а начин на живот. Строго определен. В християнството има твърде много неща взети от еврейското Учение - Тора. И умишлено са изкривени и изопачени... 2та заповед - не се кланяй на кумири, идоли и т.н. християнството какво прави - точно това - кланя се на кумири и идоли - рисунки и статуи! Е как така? Нали пише не се кланяй и не си прави кумири? Май има противоречие, а? И още много други примери.

48

Анонимен

преди 8 години

До Илмейнти кога видя за последно такъв зъл дух пропътувал огромно разстояние ?разстоянието е нещо много относително, много по-относително от самия бог (или ще кажеш, че по-относително нещо от него няма :))

47

Анонимен

преди 8 години

уффф, как не се бях сетил, човече, доста натоварващо ми се струва да живееш в свят, който е заобиколен от зли духове, пратеници на сатаната и тн ... ти, кога си се радвал на живота за последно ? или чакаш да се възнесеш и тогава ще "поживееш", така и не каза коя ти е религията btw

46

Анонимен

преди 8 години

тук засичам два религиозни трола, единият маца яко, другият пипа мекоуважаеми, във Вселената черното, тъмното пространство без светлина е мнооого повече отколкото местата където има светлина (това и като обем и като време). А и е толкова широко, че на никой не му пука за Земята където бог и дявол са се хванали за гушите. Много ми е интересно какво ще кажат троловете, когато дойдат зелените човечета :)

45

Om Ram

преди 8 години

До ИлмейнОтречи се от себе си, вземи кръста си и Ме последвай Само делегиране на вяра не стига. Не става и със заклеймяване на другите. Иска се ежедневно да разпъваш на кръста страстите си. Как си с месото, впрочем? Ядеш ли месо, защото щом си решил да си буквалист, една от Божиите заповеди е "Не убивай!" и при това не уточнява какво, т.е. изобщо не убивай, ако имаше предвид хора, щяше да каже "Не убивай хора!", а Той е казал "Не убивай!".

44

Om Ram

преди 8 години

До azКакво ви възмути в текстовете? Нещо, което не може да се прочете в уикипедия например ли? Не се възмущавате, че децата ви ежедневно биват заливани от порнография, включително и чрез чалга, а тези толкова семпли и по-скоро информативни текстове точно успяха да Ви скандализират. Странно! Ами, приемете, че съществуват хора, които практикуват йога и има и такива, нека да знаят децата и да бягат от тях - най-добре в дискотеката или в кръчмата, за по-сигурно.

43

Om Ram

преди 8 години

До ИлмейнНе може голям грешник, който не се е спасил, да поучава другите. Предупрежденията му не се възприемат сериозно. Добре е, че се оповаваш на Бога за своето спасение, но вярата е качество на сърцето, тя не се внушава на сила, нито можеш да научиш на нея някого. Защо да вярвам на грешник като теб, а не на благ източен старец аскет, който е повече християнин от теб, макар да се нарича иначе? А авторитет се става или с праведен живот и чистота или с измама.

42

Анонимен

преди 8 години

Айде, след атакистите дойдоха и фанатиците. Коментарите на днес.бг са пълна смрад напоследък. Само комунисти, атакисти, фанатици, и други подобни маргинали. Очаквам и терористи и лидери на култове да почнат да леят текстова лой в скоро време.

41

Анонимен

преди 8 години

Не се различават от ислямистите.

40

Анонимен

преди 8 години

Дайте им текст от Светата Инквизиция.

39

Анонимен

преди 8 години

Тези осъдиха Галилео Галилей и Джордано Бруно.

38

човек

преди 8 години

До ИлмейнА да не съм религиозен, да не правя мръсно на никой и да си пийвам бира радвайки се на природата и семейството си пак ли е грях? Или викаш марш в казана, няма 6 5, щом не верваш в дедо ти господ и ....демони?

37

човек

преди 8 години

До ИлмейнЗначи има война между дедо ти господ и дявола и логиката в тая религия е да участваш в нея ежедневно борейки се в името на бог? Колко натоварващо, чак ме заболя главата. За тва ли ни е създал....за да ни занимава с неговите проблеми? Помисли малко логично, разшири знанията си, погледни различни гледни точки...споко, не е грях

36

Om Ram

преди 8 години

До ИлмейнТ.е. ти си се спасил вече, изгорил си вехтия човек в себе си, достигнал си до съвършенство, станал си едносъщен с Бог и затова искаш да спасяваш и другите?

35

Om Ram

преди 8 години

До ИлмейнАнджък, дойдохме си на думата! Всеки може да философства и да интерпретира свещенните текстове както му оттърва и да има претенции за меродавност - последното е било, е и ще бъде причина за много човешки трагедии. Сатаната е ловък интерпретатор. Много е удобно! Невежествтото е неписан грях, не знаеш ли? А догматите са пазят ревностно и тук и на изток от тези, които все още пазят чистота. А колкото до философията - доведена е до съвършенство именно на изток.

34

Анонимен

преди 8 години

towa e istori4eski fakt, w momenti na golqma kriza, naj-pe4eliwshi zanimaniq sa religiite i hazarta

33

човек

преди 8 години

До ИлмейнЯвно не се изразих правилно- не са създадени, а са ИЗМИСЛЕНИ от някой хитрец едно време и са се иползвали за мнооого шарени цели (обединение, разединение и какво ли не) . Защо ли се връзвам да споря с фанатик, който ми говори за демони. Жив и здрав ,приятелю и дано някой ден си....отвориш очите.

32

Om Ram

преди 8 години

До човекРелигиите (може би не всички) не са създадени с политическа цел, но могат и се ползват и с такава. Също както парите. Парите не са лоши сами по себе си, въведени са като оменно средство за улеснение на хората, но понастоящем са мощно оръжие.

31

Анонимен

преди 8 години

До Илмейнajde stiga we4e, krystonoscite sa bili masowi ubiici po wsi4ki standarti, ubiwali sa i bylgarski hristiqni, twoi i moi prababi i dqdowci. Obache sa bili i silno religiozni, togawa moze wikash ...