21

(-_-)

преди 9 години

Това, Ангеле е рецепта за *** консуматорско общество. Америка дръпна напред едва след втората световна война, за сметка на всички останали.. Днес нещата започват да си идват по местата, но те всячески се борят да запазят тази преднина.. С цената на войни, преврати и икономическо заробване.. Успеха е точно в сериозните науки, а не счетоводството. Например Швейцария..

20

Ангел

преди 9 години

В Америка още от ранна възраст организират Бизнес игри на подрастващите като ги карат да продават различни дребни стоки по домовете на хората.За тези изкарали най-много пари има награди.Много инвеститори стават Бизнес Ангели на учениците от Бизнес училищата в САЩ ,разработват сериозно проекти от малки и се учат на успех.Затова икономиката им върви.Бизнеса им върви и заплатите високи и там се случват нещата.Това е рецептата за успех!

19

Ангел до 26

преди 9 години

Тези науки които изброи разбирасе че са важни но точно Финансовата грамотност ще те научи да използваш или продаваш пълноценно всички останали знания които притежаваш.Училищата в България не те учат как да си добър работодател ,учат те да бъдеш добър работник(роб).Вярно е че много успяват в живота дори с основно образование но това е защото са си научели добре житейските уроци които са по важни от уроците в училище

18

До Ангел

преди 9 години

Това, което говориш не са науки и са изключително далеч от наистина важните образователни предмети.. Важни са медицината, физуката, математиката. Също е хубаво да се отбележи, че много от най-успешните хора въобще нямат университетско образование, а повечето велики личности дори не са стъпвали в университета.. В предвид общата деградация повсеместно, да може да се приемат за науки:-)

17

Ангел

преди 9 години

Всеки учи за да изкарва пари след време, за да има качествен живот.Смятам че за подрастващите, науки като Финанси ,Бизнес и по общо Икономика са най-важните за тяхното изграждане като успешни хора а не роби на други успешни хора.

16

(-_-)

преди 9 години

Да, зарежете математиката, историята, българския.. Учете 'финанси'.. Що се отнася до икономиката - това изобщо не е наука, ами една тотална боза, от която човечеството търпи единствено негативи..

15

Ангел

преди 9 години

Финансовото и Икономическото познание на хората е в основа на целия просперитет,прогрес в еволюцията на човечеството.Ако бизнеса и икономиката бяха чужди на тази планета никога нямаше да стигнем до това развитие.Прогрес не може да има без финансиране и икономическа рамка за развитие на иновации.Съжалявам че има "хора" с мислене като номера 18,19.Те са вредни за България и такова мислене е причината за нашия икономически упадък!!!

14

до 19

преди 9 години

Ама ти каза страхотна глупост.Ти май получаваш факсове от космоса.Добрата финансова грамотност е абсолютно задължителна за всеки кадърен човек които иска нещо повече от тоя живот.Иначе винаги ще си останем най-долу на пирамидата.Нали се сещаш че тези на върха се възползват точно от такива неграмотници които ти възхваляваш!!!

13

Анонимен

преди 9 години

Както беше в един стар виц: сега ще се научим да плуваме, а после обещаха да ни напълнят басейна с вода.

12

Анонимен

преди 9 години

На космоса и природата не са им нужни икономика и финанси, и те по никакъв начин не се влияят от такива "науки", с които ние сами се обграждаме и самоограничаваме, вместо просто да правим нещата така, както ще е най-добре за всички ни като вид съобразявайки се с това, което е реалността, ние се ограничаваме с финансова система, която облагодетелства само онези на върха на пирамидата и, ако още не сте го разбрали сте част от процеса на самоунищожение на цивилизацията, който набира скорост.

11

До 14 и 15

преди 9 години

Това което имам предвид в коментар 12 е, че човечеството се опитва да наложи на природата да се съобразява с изкуствено създадената от него икономика, вместо да разбере, че икономиката трябва да се съобразява със законите на природата, това е което не прави и то си води до съответните последствия, като резултат от неспазването на тези природни закони и тоталното му невежество за това как работят нещата и тоталното му потъване в материалистични илюзии, по които се опиянява и захласва упорито.

10

с

преди 9 години

абе вие го изкарахте .че икономика и финанси са най важните науки всичко останало е невежество хайде стига де който иска да ги учи а за другите има още науки визирам коментар 10 и подобни нему

9

Анонимен

преди 9 години

Съвсем скоро ще започнете да осъзнавате, че климатичните промени ще играят най-важна роля в "днешно време" и финансовият сектор ще отстъпи мястото си като най-важен на тях, тази промяна ще е резултат от тоталното ви безхаберие и отказ да изучавате нещата, които са наистина реални и да се съобразявате с тях - физичните, квантовите и космическите(природните) закони. Материализмът, егоизмът и илюзиите за власт, пари и величие ще ви поставят в ситуации, които бихте характеризирали като неприятни.

8

чичко Паричко

преди 9 години

Предметът , който ще се изучава , да се казва "Теория на финансите ", защото България няма финанси в действителност. Поне да знаем как трябва да бъде .

7

Анонимен

преди 9 години

Който иска да учи финанси, да си кандидатства съответната специалност в някоя от търговските гимназии. За останалите - да отделят по един урок в часовете по математика всяка година, в който да решават задачи от типа: "Г-н Петров изтеглил кредит от банка. При тегленето е трябвало да заплати такса за ..., такса за ... и т.н. Да се намери:а) Каква сума е получил от изтегления кредит г-н Петров след всички удържани такси?б) Каква сума ще изплати на банката за погасяване на кредита?"

6

по-добре

преди 9 години

По-добре финанси да учат , отколкото икономика каквато сега учат в проф. гимназии.

5

Анонимен

преди 9 години

Като гледам в програмите ще се нагнездят предмети като Религия, Финанси, Технология на маникюра и т.н., трябва нещо да се изхвърли, за да се скалъпи седмичното натоварване - български език, математика, физика...

4

Анонимен

преди 9 години

Сега разбирам защо 85 % от руснаците подкрепят Путин през 2015.Такива като Ханке им правеха стратегиите и ги съветваха през 90-те,та Русия толкова се разви,че чак изпадна в дефолт(фалира).Ей това ни чака и нас в обозримо бъдеще.

3

Анонимен

преди 9 години

Финансова грамотност според Ханке е влагаш пари в облигации на САЩ и на борсата на фалиралата империя на злото САЩ

2

знайко

преди 9 години

до.vesko02.РЕЛИГИЯТА