8

uu

преди 9 години

ББ от Париж смъмрил Лукарски: Абе, Лукарски, какви са тези неорганизирани работи, бе? Казах ти - направи график кога кой цех или склад от ВМЗ ще гърми и го дай на хората! Какво е това стряскане на българския народ, каква е тази неинформираност?

7

9К51

преди 9 години

"термобары", както казват братушките е руско ноу-хау, технологията е тяхна разработка и в момента на-мощната /не ядрена/ бомба от този тип е в арсенала на руската армия. ВМЗ произвеждаше боеприпаси по руска тех. документация, но след преврата от 10.ноември, ни "отсириха". Нашите момчета са разработили подобна тенология, но явно има сериозни недостатъци, които водят до подобри взривове, ние сме отлични производители, но като конструктори нещата не стоят по същия начин.

6

Анонимен

преди 9 години

И аз съм уверен че ги продават и не е задължително да е Украйна.Корупцията е голяма а държава липсва.Много жалко.Навремето нападаха разни хора разни казарми и гармяха разни боеприпаси и се появи Косово.Какъв ли е сценария тук.

5

Анонимен

преди 9 години

Да ви кажа тези изтрели са за РПГ-7(за стравка уикипедия) Та тия термобарични са нов тип изтрели... Предназначени са за униж. На противника в укрити обекти... Блиндажи окопи бойници и тн. Та пълни са с около 3 ВВ което го взривява пиезо кристал(с мигновенно действие) имат и самоликвидатор който взр. Гранатата на около ~915 метра ако пропусне целта та за газ да има вътре не знам чул съм за модифициран хексосен(С-4) прилича на пластилин... В казармата сме стреляли с тях.

4

До 2

преди 9 години

Риторичен въпрос: Как мислиш, дали практиката не изисква взриватели и боеприпаси да се съхраняват на отделни места? Или поне по начин, изключващ възможността едните да изпълнят предназначението си като инициират взрив във другите.

3

Анонимен

преди 9 години

Ми гръмваш 100 боеприпаса а останалите 10 000 си си продаваш тайно :DDDDDА застрахователя пък плаща за 10 100 боеприпаса :D

2

Анонимен

преди 9 години

Експертът пита? Е, щом най знаещия пита, какво остава за другите в държавата....

1

iii

преди 9 години

Кой е заблудил Валентин Радев, че това са най-новите боеприпаси, производство на ВМЗ.Това са боеприпаси с т.нар. термоглави, т.е., които се задействат чрез газ. Капачките на тези глави са изпускали газ и това е причината да са в цеха - трябвало е да им се сменят капачките.Поради това, че цеха продължително време не е работил, се е натрупала концентрация на газа и се е получил взрив.Но големият въпрос е: Кой немърливец допусна боеприпасите да се съхраняват НЕ в специални помещения, а в цеха?