33

juli

преди 9 години

Тапари,никой не сети ,Че днес е празник на здравния РАБОТНИК ХА-ХА-ХА

32

4am

преди 9 години

НЕКА ДА НЕ НИ РАЗБОЛЯВАТ. КЪДЕ СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ,СТАНДАРТИ,ХРАНА,,,,,,.ИЗЛЕКУВАЙТЕ НИ И ЗАКРИЙТЕ ТЕЛКОВЕТЕ ИЛИ ГИ ДАЙТЕ НА КОНСИГНАЦИЯ.РЕНТА,НА 4УЖДИ ФИРМИ КАТО ЕЛЕКТРИ4ЕСКИТЕ КОМПАНИИ И КРАЙ,,,,,.

31

Анонимен

преди 9 години

КАЛЪФИН ДА ТЕ КРЪЩАВАТ ЗАПОСЛЕДНО

30

Анонимен

преди 9 години

Ама те ги връщат на проверка на всеки 6 месеца и то от много отдавна. Майка ми е инвалид и на всеки 6 месеца трябва да се реди по опашки за да доказва че не е оздравяла чудотворно. Те управляващите само се чудят как да усложнят живота на хората не да го подобрят, ако нямат какво да правят нека се поразходят в столичните болници и да видят че няма асансьори /всички с карта за персонал само/ дори и за инвалиди а приемните кабинети все на 2-3 етажи

29

До 12 нн

преди 9 години

Не ми се е налагало да се занимавам с ТЕЛК, но това, което пишеш ти, ме изуми.Имам съседка, която още не е пенсионерка, но много закъса със ставите на краката. Буквално за няколко години се промени пред очите на всички нас. Беше женичка с кокетна походка, а сега върви тромаво. Не може да се качи в автобус, ако не е с нисък под. По стълбите, на всяко стъпало стъпва и с двата крака и се държи за парапета.Оплака се, че джипито казало, че не може да й се даде инвалидност само заради ставите.

28

мара

преди 9 години

Слухов апарат, протеза и др, такива се наричат помощни средства, за да улесняват живота на хората, които се нуждаят от тях, а не да ги излекуват от заболяването им. Да, хората трябва да имат право на избор дали да работят, ако могат, или не. А ако решите да обжалвате решението на ТЕЛК, и през какво се минава в НЕЛК, не говорим за чов. отношение, такова няма никъде. И как тези документи често се връщат в ТЕЛК и ясно е какво става и как се отнасят към такъв човек, решил да си търси правата.

27

мара

преди 9 години

Как хвърлят и връщат мед. документи, защото не са на кеф в момента да дават проценти.Изобщо министъра си няма представа нито какво говори, нито какво се случва в действителност в тези телкове. Хората са заблудени и изобщо нямат представа какво се случва, за да коментират адекватно. Как карат хората да си махат протезите, за да им намалят процентите, как на глухите казват, че са си решили проблема със слуховия апарат, без значение, че те пак са си глухи .Не са виновни болните хора, а държавата.

26

мара

преди 9 години

А изобщо някой от вас бил ли е на такава комисия като ТЕЛК. Имате ли представа какви лекари работят там, ако не сте, ще ви кажа, озлобени лелки и чичковци, на които е омръзнал живота. Имате ли представа как се държат с хората, как ги обиждат и колко са некомпетентни, и как прикриват, изопачават или изобщо не обръщат внимание на някои диагнози, именно с цел да не се дават пенсии на наистина хора болни, за да могат да имат бройки за платените, то се знае. Говоря от опит.Поредния фарс се разиграва.

25

?!

преди 9 години

Има ли нео нормално в нащата държава?

24

8

преди 9 години

ЧУВАЛ СЪМ ЗА ИНВАЛИДИ ПЪРВА ГРУПА С ПРИДРУЖИТЕЛ,КОИТО РАБОТЯТ В ГЪРЦИЯ,А ТУК ДЕЦЕТА ИМ УРЕЖДАТ ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ПЕНСИЯТА.ПОЗНАВАМ ИНВАЛИДИ С ПЪРВА ГРУПА,КИИТО РАБОТЯТ КАТО ЛУДИ НА 2-3 МЕСТА.кАК СЕ СЛУЧВА ТОВА?!НО ТЕ ОТНОВО ЩЕ СИ ОСТАНАТ "ИНВАЛИДИ",А ЩЕ БЪДЕ ОТНЕТА ПЕНСИЯТА НА ИСТИНСКИ БОЛНИ ХОРА!

23

гьгь

преди 9 години

В ТЕЛК Павликени работи 86 годишен специалист :) невролог - какво очаквате от него а? Ми и на доживотен да го осъдят на 86 години въобще не му пука.

22

Джедай Мастър

преди 9 години

Поредното безумие, което ще увеличи корупцията и произвола на администрацията. Служителите на НОИ са чиновници, а не лекари. Как така ще преценяват дали епикризата е фалшива или не? Или по Андрешковски ще скъсяват живота на истинските инвалиди, като им отказват пенсия под претекст, че документите им са менте, уж да спестят някой лев, все едно си го дават от джоба, или ще събират подкупи. Ясно, че има мними инвалиди, но не това е начинът за контрол.

21

Анонимен

преди 9 години

Да проверят и Ямболските ТЕЛК-аджии: жива, корумпирана воняща МАФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!! Изследвания, епикризи, диагнози - бършат си дирниците с тях и пишаш каквото им е кеф!!!!!

20

вики

преди 9 години

Сменили му ставата и става инвалид продължава да работи същата работа Ползва всички социални придобивки как издържа тази държава после няма пари за пенсии.

19

Shark

преди 9 години

А кога ще бъдат преразгледани фалшивите назначения на наши и ваши, без конкурси, без необходимото образование в държавната администрация, по министерства, кметства и т.н на всички нива. И да връщат заплатите в петорен размер, солидарно с този, който ги е назначил!!!! Не че защитавам лъжливите инвалиди, но защо не се гледа от всички страни!! Или само там където е най-лесно, така ли!! Защото в държавната администрация сте навързани като свински черва и нямате интерес да пипате там! Лицемери!!!!

18

лекар-пенсионер

преди 9 години

Вече си мисля , че Държавата се прави на луда за инвалидните пенсии . Не е много трудно да се разбере кой е инвалид и кой не е . Може би по този начин дават възможност на *** и турците да получават някаква пенсия , защото те нищо не са работили и нямат трудов стаж . А естествено ние българите ще им плащаме тарикатлъка .

17

...

преди 9 години

Разбира се, че и имуществена отговорност следва да им се потърси, 17, напълно се съгласявам, солидарна- и на докторите- престъпници и на мнимите инвалиди- също престъпници.

16

БРАННИК

преди 9 години

Параграф 22, възрастни тетки, нямащи необходимият капацитет да работят с компютър, гледащи турски сериали и пиещи кафе по цял ден. Къде сте тръгнали въобще бе? И внуците ви ще мият чинии.

15

...

преди 9 години

До Анонимен 1Ако това, което пишеш, е вярно, сме направо за закриване на здравни каси и министерство.

14

Анонимен

преди 9 години

До ннНе само не на фалшивите инвалиди ами и да възстановят (в петорен размер) взетите пари като поне половината да се удържат от членовете на ТЕЛК издали документите