34

хаха

преди 9 години

дано гърците намерят повече пари за качествена хартия на новата драхма..та като си бършем *** с нея(толкова ще струва) да не драска:))

33

вътю

преди 9 години

До До Христо ТамаринЗа това е зора с тегленето. При обявяване на дефолт, всички авоари независимо в каква валута са се обръщат в драхми.

32

Анонимен

преди 9 години

като се върнат на драхми ще обеднеят, Гърция ще се обезлюди (като при нас) и на Балканите населението ще е сравнимо с населението на един град например Истанбул по-надалеч не ми се мисли

31

Христо Тамарин

преди 9 години

Гръцкото гайлет на германските и френските банки не е излизането на Гърция от еврозоната, а това, че Гърция спира да обслужва старите си задължения. Именно този факт прави банките-кредитори много нещастни и поради това те няма как да дадат на Гърция повече заеми. А това, че няма как да дадат на Гърция повече заеми, ще накара гърците да печатат драхми.

30

Анонимен

преди 9 години

Драхма - мрахма , важното е че ние така или иначе ще си останем голтаци(че се очертава и кожите да ни свалят ) ,а те ще си живеят живота :)) !

29

Христо Тамарин

преди 9 години

До До Христо ТамаринТърговците винаги ще предпочитат евро и долари пред драхми. В много страни по светът е така: заедно с местната валута на пазарът върви и доларът, и еврото. И в Гърция ще е така. Няма проблем - реална икономика. Примерно, нима на летището в Цюрих (Швейцария) не върви еврото? С драхмата държавата ще реши въпросът как да плаща заплатите. Така тя, гръцката държава, взема фактически заем от своите служители, понеже отвън не й дават пари.

28

Наблюдател

преди 9 години

Голям праз Гърция като излезе от Е Зоната. Да не би да няма други членки на ЕС, които да не са извън нея! Болежката е на германски и френски банки които са им наливали финанси с милиарди и се страхуват че ще пият Х 1-а студена вода. Драхмата като я въведат, автоматически ще се обезцени 1 Бог знае с какъв %...

27

До Христо Тамарин

преди 9 години

Имам един въпрос към теб. Да уточня - не се заяждам!Ако Гърция въведе драхмата и започне печатането на драхми , какво става с еврото в обръщение?!Ще трябва ли да го върнат или се оказват двойно по-богати имайки си и драхми и валута....?

26

Христо Тамарин

преди 9 години

Лисабонският договор не забранява на Гърция да въведе отново драхмата. Ако тя направи това, практически излиза от еврозоната. Гърците ще бъде принудени да напечат драхми, понеже няма евро в наличност. Държавата ще плаща заплати (полицаи, военни, министри, депутати) в драхми, понеже евро няма (не има дават повече заеми). Търговците ще бъдат принудени да приемат новите драхми. Това, че гръцките търговци и в бъдеще ще предпочитат да им се плаща в евро, не променя нищо - те и долари ще предпочетат.

25

БГ - не гледай тъпо!

преди 9 години

На простите гърци се кланят само нашенци от селата, които са слугували из Гърция.

24

ТОЙ КАЗА:

преди 9 години

И в крайна сметка, парите са хубаво нашарена хартийка....Просто на Гърците им трябват повече хартийки и понеже не могат да си напечатат евро, искат да си върнат драхмата, че да могат да си напечатат....Просто хартийки и е лудост Света да се върти от тези хартийки....Може би ще ме разберете, когато един ден ви кажат, че с банкнотите от 500 евро ще можете да си избършите ***, но не и да си купите вафла....Игри на големите са това, а ние сме просто марионетки.....Тъжна картинка......

23

Анонимен

преди 9 години

Глупавите гърци не искат да се "приватизират" и това си е! Готови са да отупат богатите, но да не си дадат страната под чуждо управление.

22

факт

преди 9 години

Каквото и да правят с гърците,те винаги ще са със светлинни години напред от нас :))--Братчет, ти май си слугувал в Гърция и нещо си обиден и на България и на Гърция. Няма страшно, ела да бачкаш в София и ако имаш качества ще вземат заплата, която по покупателна способност е равна на тази на средния грък.

21

Анонимен

преди 9 години

Plashtat , ili ....Az od moite danaci shte platja ...samo de to tova ne mi haresva

20

Христо Тамарин

преди 9 години

Анонимният от позиция 14 предполага, че новите управляващи в Гърция вместо да въведат драхмата, ще клекнат пред кредиторите за продължаване на програмата за икономии. Това е вредно за демокрацията. Ясно е, че народът (гръцкият) е *** и лесно се лъже, ама защо лъжци трябва да го управляват. Беше си ясно, че са лъжци, понеже даваха противоречиви обещания и правеха сметки без кръчмар. ОСТАВКА на СИРИЗА и нови парламентарни избори в Гърция!

19

Варуфакис

преди 9 години

Няма вече цапцаракис има само работакис. Кой каквото си направи никой друг не може да му го направи.

18

Венелин

преди 9 години

Явно има някой неграмотен, затова да поясним, че според Лисабонския договор една страна МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА САМО, АКО ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС. Но в България има повече писатели, отколкото читатели - като при чукчите. Затова и от толкова "грамотни" сме на това дередже!

17

Христо Тамарин

преди 9 години

България още през 1996-97 е изгладувала влизането си в еврозоната, и заслужава да влезе. Гърция не го е изгладувала влизането си в еврозоната, и ако не иска тепърва да го изгладува, трябва да излезе.

16

@@@@@@@@@@@@@@

преди 9 години

И още се чудя - КОЙ и с какъв акъл гласува за Бойко Борисов?! Чакат ни трудни и гладни години....И си дайте една равносметка за влизането ни в ЕС!Какво се е подобрило и какво се е влошило и ЗАЩО?!Погледнете реалните числа, това , което е реалността, а не това което ни казват и лъжат!Вижте покупателната способност на българина!Вижте населението на България в каква посока се изменя и как изчезва!Вижте качество на храни, праг бедност, съотношение богати бедни и тогава ми говорете......

15

американецо

преди 9 години

Чугунолеярния електорат на БКП-то сега ще се радва!!! ***, ще призная вашия любимец Ципрас за истински комунист ако въведе руската рубла за официална валута в Гърция! Ако не, да знаете, че нещо ви пържи!!! ;))