73

кали

преди 9 години

Българите остават българи завинаги !!! Святи , чисти , добри , почтенни и достойни !!!

72

Анонимен

преди 9 години

Всяко дете има право,на еднакви средства, но не сме в Швейцария, тук контраста става все по-голям. Живея до ч. у-ще, децата идват добре облечени със съкпи коли, в което няма нищо лошо, напротив , но гледах едно предаване, един директор на училище в една бедна община, който каза, че на първия уб. ден е имало деца, които са дошли боси по едни къси панталонки т.е. потресаваща бедност. Е в тази ситуцаия, поравно ли трябва да са парите или да се даде бъдещи на тези дечица, без да се краде.

71

Шаран -БГ

преди 9 години

В тая бедност защо партиите не си направят партийните "добавки" от Националния бюджет поне по 50 лева на електорален серсемин ??

70

detelina

преди 9 години

ПО ВЪРХОВЕТЕ ,ХЛАД, ПО НИЗИНИТЕ ,ГЛАД!!!!ЗА народа бедност, а за вас -разкош!!!!

69

До 118

преди 9 години

Дори и по времето на социализма, в добрите гимназии имаше ученици, които учеха здраво. Имаше и мамини лигльовци, които разчитаха да си уредят занапред живота чрез връзките на бащите си. И сега не е по-различно.Друг е въпросът, че през соца масово се поощряваше насочването към производството и техникумите се толерираха.Който иска - учи. Задачата на родителя е, ако има възможност, да осигури на детето си място в гимназия, в която дисциплината е по-добра, а образованието - по-качествено.

68

Анонимен

преди 9 години

Мит е, че средното гимназиално образование при соца беше по-добро от сега. Но имаше, тогава техникуми и СПТУ-та които даваха добър занаят на учениците. Знанията на завършили, примерно икономически техникум, бяха повече от знанията на преподавателити. Тогавашни тракторисчета и багеристчета, по прякор, сега милионери.

67

Анонимен

преди 9 години

В нашата родина имаме най-ниските данъци. Всяко правителство подкрепя бизнеса законово и с финанси. Непрекъснато едни пари се усвояват. Цената на работната сила е на ниво Африка. С малки изключения - на държавни служители и работещи в чужди фирми. Нормалната човешка реакция е да се подкрепят слабите. Държавно финансиране на частното обучение е лукс, който си позволяват само богати държави. Когато с общи усилия направим България богата, ще си го позволим и тук.

66

Анонимен

преди 9 години

Обучението в държавните училища, до завършване на средния курс, е безплатно за учениците. Всъщност платено от данъците на всички данъкоплатци. Защо в частното да се плаща, за същото образование? Важното е възможно повече хора, да имат такива доходи, за да могат да образоват децата си в частно училище. Миков, синчето ти сигурно е тежък милионер, само от субсидиите. Кво провиш за доходите на бедните?

65

до 108

преди 9 години

На родителите много им пука за децата им. Бизнесменът с любовницата. Тя по бутиците. Децата в частното да не им се пречат. Частно, защото като плащат ще получат и китап без да знаят нищо. С него, в частния университет. Готово. Пълен безинтерес.

64

до 105 и 106

преди 9 години

Напротив! Нищо няма. Пълна гола-вода. Едно уравнение не могат да решат. На последно място сме по международните класации. Над 45% от учащите се във ВУЗ са неграмотни. Неграмотността се върна през последните 25 години. Толкова право на избор имат, че от избор, избират да не учат. Пълна трагедия. Имаме поне 15 икономически университета и икономиката е в Депресия.

63

до 102

преди 9 години

Образованието след 10.11.1989 е пълна трагедия.

62

до 99

преди 9 години

В България няма средна класа. Тези 1400 лева ще влезнат в джобовете на частниците в ущърб на държавните.

61

до 97

преди 9 години

Премълчаваш едно! Влезнахте с конкурс. Т.е. Със солидни знания до 8 клас. Нивото е било високо в МГто, съучениците. Държавата няма работа в частното образование. Тя трябва да създава законов рамки за него, но не и финансови. Държавата трябва да се грижи за държавните учебни заведения и не трябва да дава и стотинка на частните, защото всяка стотинка дадена на частно е в ущърб на ученика в държавното.

60

до 78

преди 9 години

Напротив! Тука те затова са богати, защото не плашат и 10% плосък данък. Нищо не плащат. Цялата данъчна тежест е в/у бедните, които сега щеше им спонсорират частните училища. Уж богатите големи пазарни икономисти, па все на държавна помощ чакат. Че и децата им, ако има как, да ги изучи / подпомогне държавата. Това е асоциално, неморално поведение. И безсрамно.

59

до 74

преди 9 години

Няма такова нещо! Частните училища имат достатъчно преференции - данъчни облекчения, признаване на частното образование. И парите, които неграмотният Борисов си е наумил да им дава ще отиват в джобовете на собствениците. Т.е. Не по предназначение. За неща нямащи нищо общо с образованието. Частно е за това! Инак, щеше да е държавно.

58

До 89

преди 9 години

Споко, в София, в научните институти, младият висшист е също с такава заплата!Да не говорим, че в почти всеки един от тези институти има наивни хора с доста научни публикации, но без връзки. Те стискат зъби и мизерстват с такива заплати, като на млад висшист и се надяват да получат научна длъжност, каквато отдавна заслужават. И като приближат пенсионната възраст, си дават сметка, че с тях се подиграват. Но не е нужно тук да коментираме това.Мизерни заплати има и в София.

57

Не, не сте прави!

преди 9 години

Къде има такива масови заплати в Европа като нашите? Засрамете се! Дайте шанс и на децата в масовите училища. Не е ли дискриминация децата да работят в различни условия, защото са различни по социален произход?

56

До Жалка работа(84)

преди 9 години

Като говори за "най-уязвимите", Миков има предвид не работещите хора с ниски заплати, а онези, които изобщо не получават заплати, но в замяна на това са с по 5-6 и повече деца и вечно викат "Дай!" или "Държавата дава малко!" Като че ли някой им е длъжен!Подкрепям предложението такива да отработват в трудови лагери издръжката на децата си. Тогава и в училищата в техните махали ще има предостатъчно финансови средства. Но най-главното пак ще зависи от тях - децата им да благоволят да учат!

55

Анонимен

преди 9 години

Миков, справедливото решение е да се увеличи сумата за издръжка на едно дете в държавните заведения. Да се намали началническият висшестоящ персонал.

54

Приказките на Миков

преди 9 години

са чиста проба предизборен флирт с електората от "маалите".Не е грижа за ученолюбиви, но бедни деца, а е съшит с бели конци флирт с "трайно безработните", които наострят уши само ако им се каже, че някой ще им дава готови пари под каквато и да е форма!В случая, Миков им показва готовността на БСП да отнема по 1400лв годишно от работещите и плащащите данъци и да ги даде в училищата, в които ходят само заради безплатните закуски децата на вечните многодетни майки и неработещи бащи.