18

bradata

преди 9 години

Sorry za latinicata!!!!!Imena ne se prevejdat-edin chovek po-dolu vi go napisa, neka niakoi mi prevede "Baba Vida" na angliiski - eto I joker, Ne e "grandmother vida"..... spora e bezmislen.

17

Анонимен

преди 9 години

До АнонименНяма цел. Просто си е марка на авторката да сее глупости. В такъв сайт, такива журналисти. ЕърАйше, че ние в Ислямска държава ли сме. И на френски се изписва така, но се чете по друг начин. Защо авторът-полиглот слага кавички и превежда на неизвестен език търговски марки, носещи името на континент си е негова тайна. Нека да не питаме и да не разваляме магията на безграничната глупост в родната псевдожурналистика. Да гледаме напред, жалко за загиналите!

16

Анонимен

преди 9 години

До АнонименА Вие откъде сте сигурен, че в оригинал се произнася именно така. пуни си RAI1, ARD или друга национална телевизия и слушай! Аз никъде не чух подобен олигофренизъм. Сигурно си по-напред от мен и от европеиските неанглоезични медии, но обикновено, когато не си сигурен как е напиши така, както си е търговската марка на латиница.

15

Не, комедия

преди 9 години

Не догоняеш? Тупой, что ли?

14

Не, комедия!

преди 9 години

До Трагедия Не се коси, от руското посольство са ги инструктирали да храчат срещу всичко, което звучи по американски. Всякой чиляк има потребност нещо си да идье (а понявгаш и да ибье), а руските рубли загубиха в цена, та тряба поечку да ся усердствув1а на попрището.

13

Българин

преди 9 години

на дълбочина 29 метра на океанското дъно? Сигурно ли е? :-)

12

Трагедия

преди 9 години

С Вас е безсмислено да се спори! Дружеството е регистрирано с английско наименование, с което се предлага/продава по света. Това е и причината ние да използваме него. Безсмисленият ви и отчаян пуризъм, който даже не съм сигурен, че е такъв, тъй като и Вие самият не знаете как да го дефинирате, е просто тъжен и трагикомичен. Дано по-малко хора се мислят за грамотни и знаещи, както Вие. Тъжно, но факт!

11

Анонимен

преди 9 години

До 9по твоята логика въпросната Ейша, трябва да я произнасяме на малайски език, щото доколкото знам е е малайска компания

10

Анонимен

преди 9 години

Дано разберат какво е предизвикало катастрофата!

9

Анонимен

преди 9 години

7, България Ер си има и български вариант на търговската марка и затова той се ползва! Правилото е винаги да се изписва така както се произнася в оригиналния език.

8

Анонимен

преди 9 години

5, направо не мога да повярвам, колко неграмотни българи има и то със самочувствието, че знаят български :) Толкова ли е сложно да запомните преавилото, че чуждите марки се пишат на български, така както се произнасят в оригиналния език.

7

до

преди 9 години

какво ще кажеш тогава на Еър България, да почнем да казваме Еър Булгериа ;)

6

Ха познай

преди 9 години

Всъщност правилата за предаване на чужди думи (транслитерация) все още не са напълно изчистени да ги транслитерираме ли, да ги превеждаме ли, да ги запазваме ли в оригинал?Но в случая по-правилно е точно както е написано "ЕърЕйша", колкото и несвойствено да ни звучи. Вие, Анонимни другарю, също допускате грешки. Нали знаете "Присмял се Щърбел на Хърбел". Но все пак сте българин. :)

5

Анонимен

преди 9 години

2, научи се на правилата на българския език, преди да правиш коментари във форума. Asia е географско понятие и на български се пише Азия. AirAsia e търговска марка и на български се пише ЕрЕйша, както се произнася в оригинала!Американският производител на телефони защо не го наричате Ябълка, а Епъл? :)

4

Анонимен

преди 9 години

"ЕърЕйша" е за ДЖурналисти ЕЙШЛАЦИ, за нармалните хора си е ЕърАзия

3

Анонимен

преди 9 години

Това там някъде е на 7-8000 километра разстояние от сегашната катастрофа в центъра на индийския океан и а 4-5000 метра дълбочина. Аман от форумни експерти!

2

Анонимен

преди 9 години

Госпожо Василева, с вашето Ейша сте достойна за Господари на ефира. За ромка от факултето ли пишете или имате предвид континента Азия. Кой пуска подобни комични изрази. Потърсете в немсата и френска преса и ако срещнете подобен превод ще Ви се извиня. След такова заглавие не ми се чете съдържанието на статията. успех в глупостите'

1

Анонимен

преди 9 години

Браво, а интересно как и не намериха една частичка от предишния самолет дето падна там някъде? Егаси цирка!