29

32

преди 9 години

До Анонимен 30Не е нужно децата ми да стават "слуги на запада". Достатъчно е просто да имат повечко акъл в главите да учат това, което им е интересно, но в нормално учебно заведение, в което пияни професори не се клатят посред нощ по коридорите на ВУЗ-а, а учещите виждат какво се учи и какво се работи на практика, а не чрез късогледия поглед на някой архаичен динозавър- преподавател.Това не е песимизъм, а реализъм, който би избутал децата ми напред, а не да бъдат роби на тукашните олигарси.

28

ARHANGEL

преди 9 години

София, братче, центъра на планетата......мухахаха.....и тези *** иа искат да делят нацията!

27

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 28А дали не е там проблема, че много знаем, ама нямаме предложения за излизане от ситуацията. Стигнахте до там, че този който се сеща да не учи бил от тези с "повечкото акъл". Имаш ли деца? Направи ги роби на Запада, вместо хора с уважавани професии в Бг. Точно този песимизъм Ви разказва играта.

26

Анонимен

преди 9 години

Въпреки отличната атестация най-добрия БГ университет е извън класацията на 500-те най добри университета в света.Жена ми е възпитаничка на Медицинска академия синът ни също.Разликата в обучението и критериите на оценка са много различни.Независимо от еднаквия успех синът ни не еднократно с споделял че майка му е с много по добра подготовкПо отношение на моят институт бившето МЕИ не се чува сега да има такива ярки супер преподаватели като проф.Брадистилов,Минчо Златев и др.

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 24Нищо не предлагаме. Те, младите, с повечкото акъл, сами се сещат, че тук живот няма да имат нормален. Дори гледат да не си губят времето да учат в нашите ВУЗ-ове. 27, то образованието ни ни с думи да разкажеш за него, с перо да го опишеш.

24

fsdf

преди 9 години

Как да посещаваме лекции, като когато попиташ преподавателя въпрос, той ти отговаря "Колега, стига сте ме прекъсвали. Имам да си преподавам." Или когато, тъй като си нахален *** и изпъкваш дори с глупостите си, ти слагат ОТМЕТКА на теста, а тези, които си скъсват *** да четат и да се трудят, за същите отговори получават 2 единици надолу. И на това му казват мотивация сигурно... ХА-ХА!!! Ако продължа, няма да ми стигнат и 100 коментара да опиша образованието и преподавателите..

23

Анонимен

преди 9 години

Уйдурми са това, уйдурми.

22

Анонимен

преди 9 години

И какво предлагате? Като не е реномиран университета и като е трудна реализацията и ниско платена специалността да не учат младите? Или да бягат навън? Ами като не стигат парите за образование в чужбина, да работят там, но не и да учат? Завърших Право в ЮЗУ, определено бях посредствен студент, като завърших нямаше къде и какво да работя. Но впоследствие се отвори работа, това което не научих в унив.научих докато работя, плащат ми добре и не завися от бизнесмени за които 40 лева над мин.запл е мн

21

До 20

преди 9 години

Ами като през последните 20 години сме заети главно с това да се лендзим по площадите и да си покзваме срамотиите, и до 700-то място ще стигнем. А за обществото, да си учен или преподавател става все по-екзотично. Но пък може би София скоро ще стане градът в Европа с най-много молове на глава от населението.

20

...

преди 9 години

Звучи като резултати от олимпиада за инвалиди. Реално в никакви класации не влизаме. Само в нашата си, собствена такава, предназначена за инвалидизираното ни образование.

19

бай Х

преди 9 години

И най-най-лидерът е на 679-о място в световната класация. Хаха...

18

654

преди 9 години

лидери защо? Професутери от тези университети не пускат доктори от страната.Професуритет рябва на всякаде да огряват и да прибират хонурарите. Акредитацията става на основа на ценз на преподавателите в съответното училище. но комисиите за ценз са смо и за София. Другите да канят (купуват) Софиянци (монопол)

17

Анонимен

преди 9 години

Те у нас са лидери /по какво е друг въпрос/, ама защо ли в чужбина не са? Няма какво да се заблуждаваме, всички знаем колко падна нивото на образованието в последните години. За безбройните измислени висши училища, наречени "колеж" дори не си струва да се говори, те са просто печатници за дипломи. Имам лични наблюдения върху знанията и интелекта на хора, завършили подобно "висше" и за мен това не са никакви висшисти.

16

НСА

преди 9 години

Спортното,къде оставихте спортното бе, я глей кви рекетьори изкарва само?

15

До 10

преди 9 години

Всъщност не е. НБУ е на второ място по направление информатика.

14

Глупости

преди 9 години

До Санчо от Прованса Мили Санчо, не се нуждая от българско образование, за да цъфна и вържа. Имам си достатъчно мозък, за да не уча в България.Ама ние, тия, с по трите езика, не сме заслужили да учим в най-голямото светило - СУ.

13

Блъско

преди 9 години

По мое време за едно място кандидатстваха по 35-40 мъже и 60-70 жени ,сега за 30-40 места кандидатства един човек и то или с матура или държат по една година всяка събота предварителни изпити докато влезе(УНСС) , та Всеки може сам да разбере колко и къде е нормално образуванието у нас

12

Санчо от Прованса

преди 9 години

До ГлупостиМарш в НБУ или ГМО "университета" да цъфнеш и вържеш.

11

Анти

преди 9 години

Тези от Военното дело къде ги слагате бе? Военна академия завършват (по-принцип) разни генерали-***, които по цял ден търтействат и харчат народните пари. Те дори не си и плащат за обучението. Е..., вярно че имаразни мижави специалности от типа на "Национална сигурност" за цивилни, но колко от тях се реализират по специалността си - много ме съмнява. Най-вероятно стават да продават в някой магазин разни ***.

10

Сериознен

преди 9 години

Несериозна статия. Смешно е да се цитира проучване без да се спомене кой го е направил, колко студенти са включени и т.н.