250

Анонимен

преди 9 години

До vargТебе няма ли да ти прибират пак?

249

до славянин 290

преди 9 години

"ККП, което доколкото знам означава Китайска Комунистическа Партия"То и Фолксваген означава "кола за народа", ама е сред най-скъпите коли.Уточняваме (понеже пожела) : китайците НЕ са комунисти, понеже приеха капитализма, след като комунизмът им се провали. Но не са и демократи, понеже държавата се управлява тоталитарно. ОБАЧЕ въвеждат все повече либерални регорми - т.е. вървят към демокрация полека-лека...

248

Анонимен

преди 9 години

До славянинМоже да си разтягаш локуми колкото искаш но в реалния свят има един индекс Джини. Това е мярка за социална справедливост. Отразява разпределението на богатството в държавата.В Китай близо 70% от всичкото богатство е в ръцете на <1% от населението. По това излзиа, че е два пъти по-див и несправедлив капитализъм от този в САЩ. Русия е доста по зле там гонят 80%'те процента

247

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен285- А ЗАЩО НЕ ПИТАШ НА КАКВО НИВО СМЕ ПО ВЪПРОСИТЕ КАТО -НЕ КРАДИ- И Т.Н. ТА ЗА КАКЪВ КОМУНИЗЪМ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ. ЕДИН СТРОЙ САМ ПО СЕБЕ СИ Е ЕДНА АБСТРАКЦИЯ...ТОЙ Е ТАКЪВ ИЛИ ОНАКЪВ В ЗАВИСИМОСТ ОТ СЪЗНАНИЕТО НИ И ПОВЕДЕНИЕ НА ДАДЕН ЕТАП. КАКТО И ЗА ДЕМОКРАЦИЯ СЕГА...

246

Шоп

преди 9 години

До славянин Точно така, в Китай е див капитализъм. Или не е див? А в Русия социализъм има ли?

245

Анонимен

преди 9 години

До АнонименКитайският комунизъм е единственият работещ комунизъм а именно комунизъм без комунизъм.

244

е как

преди 9 години

До до 285 от славянинА пък в Русия до какъв прогрес е довел...не го пожелавай на никой ;) изтъпяла нация. Всеки, който има малко акъл бяга накъде - Запад :D Айде сети се сега защо е така!

243

Анонимен

преди 9 години

До до 285 от славянинКомунзима ли е довел големи американски корпорации да произвеждат при тях.Частната собственост и свободната икономика ли е довел комунизма в Китай?Да не би да имат планова икономика или колхози?

242

Анонимен

преди 9 години

До до 285 от славянинДопреди 30 години, дори китайските стоки бяха по качествени от българските. Китай впоследствие се превърна в световната работилница - евтина и многобройна раб. ръка наемана преди всичко от фашистите в САЩ. :)) Интересна работа.... Лошите капиталисти са виновни за икономическия възход на Китай....

241

до 285

преди 9 години

Комунизмът е хващал декиш само в най-бедните държави като Виетнам, Куба, Русия, Китай и трае само докато са бедни, т.е. способен е да ги снабдява само с най-простите стоки. Когато обществото си ги набави и се замогне малко, комунизмът се рапада, понеже няма възможност да достави повече. Това се видя при нас 80те год, сега се вижда в Куба и т.н. Това е като физичен закон - безмилостен е.

240

Анонимен

преди 9 години

До до 287 от славянинНе знаеш ? Вероятно не е толкова важно, щом не знаеш въпреки безплатното си образование :))

239

Анонимен

преди 9 години

До до 281 от славянинНе са комунисти китайците.Ти комунизъм знаеш ли какво е? Трудови армии и повинен труд според ""Комунистически манифест" Демек единствния стимул за труд е страхът от накзание. В Китай сега има ли колхози? Има ли Трудови лагери? Забранена ли е частната собственост. Кавко точно комунистическо им е спомогнало за прогреса?

238

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 2891932 е бил Голодомор... явно е след това ...и наистина за много кратко. Примерно - месец :)

237

Анонимен

преди 9 години

До амиВ момента му трябват само бачкатори по рафинерииите.Интелигенция е станала *** дума като демокрация и права."Права му се приискали на гейчето дето е много важен. Я хващай тая бутилка и в забоя!"

236

Анонимен

преди 9 години

До АнонименСпоред официалната пропаганда за много малко точно преди войната.Таман да прокопсат и вроломно ги нападат.А в дейсвтителност са били на военен режим още от 38ма-без съботи и недели лагер за десет минутно закъснение 10% от населението по лагери за едократен труд. И оръжие оръжие и пак оръжие. За какво им е било на комунистите всичкото това оръже по времето когато хитлер се говори по бирариите а Германия няма армия?

235

ами

преди 9 години

не знам американците дали са прости, но по-*** народ от руският няма! жалка картинка са. Путин си ги прави каквото си иска, докато ги държи гладни.

234

Анонимен

преди 9 години

До славянинЯ ми кажи кога руснаците са живели добре за последните .. 500 години, например ?

233

Анонимен

преди 9 години

Комунизмът е хващал декиш само в страни с тоталитарно минало.Друг въпрос, че няма един пример в историята в който да е успял.Винаги е довеждал до икономическа и социална катастрофа.

232

Анонимен

преди 9 години

До ДО 277 ОТ СЛАВЯНИНИ сега какво ще правите ?- KoS ислямисти - ще излязат от РФ- не ви пука и продължавате по стария начин?

231

Анонимен

преди 9 години

Колкото и да се напъват тирантие по света никога няма да направят "демокрация" и "човешки права" *** дума. Такива неща са възможни само в държави където народът е тотално победен като в русия. Там издават вестник "нашият любим президент".Това и по царско време не го е имало. И в сащ и на в царска русия хората биха се смели на такова нещо ако го имаше за обама или за николай. Представи си, че трябва да издаваш тоя вестинк. Тая седмица ще пишеш колко обичаш путин дургата пак ама на третата ?