35

будител

преди 9 години

Програмата засега е изпълнена на 50%: Мустака е отстранен, по всяка вероятност "правилните другари" ще придобият по апетитните активи на КТБ. А други "правилни другари" ще успеят да си изкупят кредитите след яка обезценка.Защо 20 години в България е по изгодно да се живее на кредит?

34

ЛОС

преди 9 години

МУРАВЕЙ АКО ИСКА ДА Я СПАСИ-ДА ВНАСЯ ПАРИ ТОЙ И ТАКИВА КАТО НЕГО- НЕ СМЕ ВЗЕМАЛИ , НЯМАМЕ ДА ВРЪЩАМЕ

33

НЕ НЕ И НЕ

преди 9 години

Аз имам частна фирма АД и ако фалирам какво ще получат моите акционери едно нищо ,затова не съм съгласен с тази теза Държавата да спасява.не е вярно ,че хиляди ще загубят работа ,ако фирмата дето работи чрез кредити или заеми от КТБ тч ще работи и с друга читава банка.Наистина тези дето са кухи фирми просто ще изчезнат но те не носят нищо като позитив а само кражба!!

32

Наблюдател

преди 9 години

Този е нищо повече от адвокат на тези с милиони в КТБ. Извадиха го от някои прашен килер

31

Pomnest

преди 9 години

I tova GOVEDO izpulzia...

30

Анонимен

преди 9 години

Държавата ще спаси КТБ, но всичко ще е на гърба на народа, който май е прекалено търпелив за да позволи и този път да му вземат милиардите от джоба БЕЗ ДА Е ВИНОВЕН !?!? Осъзнавайсе народе на къде те водят?

29

az

преди 9 години

Ako tova beshe se sluchilo v zapadna evropa, bankata shteshe da bude ozdravena oshte predi 3-4 meseca, sled koeto da se tursyat vinovnite za sustoyanieto v koeto se namira i eventualno za sudeben proces. Sled ozdravyavaneto bankata vrushta zaema, s lihva razbira se. Nito gubyat vlozhitelite, nito durzhavata. Spravka Bankia.

28

4o4ko

преди 9 години

Народът пак ще плати кражбите, а крадците ще си останат ненаказани. Обаче целта е една по една да фалират всички български банки и да бъдат заместени с европейски, американски и турски.

27

anonimen

преди 9 години

Razbira se, che e mnogo po dobre da se spasi i ozdravi bankata. Tova e po evtinata vuzmozhnost. Sled ozdravyavaneto mozhe da se prodade durzhavnoto uchastie i dori da specheli BG.

26

Нели

преди 9 години

Всеки голям проблем може да се минимизира и да се свде до частния случай. Ако от дома ми откраднат пари или друго, държавата ще ми ги върне ли? Ясно е ,че не. КТБ е частна банка с мажоритарен собственик и акционери и ако някой е откраднал капитала й, по каква логика или по кой точно закон държавата тс. всеки от нас трябва да плаща липсите?

25

Анонимен

преди 9 години

Признавам си, че от банково дело нищо не разбирам. Ама тоя консорциум от Оман, дето щял да спасява КТБ, определено ме притеснява. Ето кво пише в уикипедия за Оман:"Оман е абсолютна монархия, в която всички власти законодателната, изпълнителната и съдебната власт в крайна сметка са съсредоточени в ръцете на наследствен султан, Системата от закони се основава твърдо на ислямския шериат.Но те ще купят банката, след като ние внесем парите. Честито българи !

24

SILENCE

преди 9 години

Да се чете ***.

23

Анонимен

преди 9 години

Добре де, нали сме абсолютната пазарна икономика, поставена на абсолютна неолиберална основа. 25 години слушам, че държавата трябва да абдикира отвсякъде. Тогава откъде накъде с държавни пари ще се спасява едно частно предприятие, та било то и КТБ!? Значи държавата трябвало да се махне от образованието и здравеопазването, а да спасява фирмата на Цецо Едикойси е направо длъжна! Е, или няма такава пазарна логика, или аз не съм пазарен човек

22

Анонимен

преди 9 години

Тя схемата отдавна си е измислена отвъд океана. Последно преди няколко години в началото на кризата ,която тръгна оттам. Тогава също фалираха банки и се наливаха едни пари от държавата. Даже доколкото си спомням имаше и протести .

21

SILENCE

преди 9 години

Откъде изпълзя и тоА? Тая телевизия май е голяма кочена...

20

Мръвчо

преди 9 години

"Оздравяване" за сметка на обикновените българи! Цв.В.добре е знаел какво ще стане - нарочно е "приобщил" политици, интелектуалци, фирми...защото знае, че когато потъва, ще потънат и те; ето защо сега всички те/а това са 82 персони или фирми, което е едно и също/ ще "оздравяват" банката.Тя трябва да фалира и това ще засегне само бандидите - били те политици и мафиоти,което е едно и също.И ще бъде урок за другите банки.

19

муравеййй

преди 9 години

Всички пари независимо в кой джоб стоят в своя първоизточник са били при гражданите... много прав си е муравейчо, но Бг-джиите не са дорасли да мислят и търсят саира. Банките създават пари от въздуха и изнасят тези в обръщение извън граница. Фондове, банки всичко това са нашите пари със сменен етикет, както казваше цачева :) . Който не иска хората да си получат парите, на които хората са платили данъцим за да могат безработните да пишат по форумите е долен ляв ****ал.

18

Истината

преди 9 години

Цената,която дакъкоплатеца ще плати при фалит е много по-голяма от цената за оздравяването на банката и това е известно на всички,но големия въпрос е кой ще прилапа атрактивните активи,които всъщност са гръбнака на българската икономика...затова е целия този организиран напън да се фалира на всяка цена

17

Циганин

преди 9 години

4 месеца с тази банка не могат да решат какво да правят -това показва или че са неграмотници или държават се държи на косъм с този валутен борд за които всички политици и икономисти радеят за него,защото всеки може да "управлява" автомобил когато е на паркинга и да дава съвети на седящите в него -как ще се движим напред ,как ще стигнем там-там .... по умните слязоха и напуснаха този "автомобил" ,останлите седят и чакат да ги отведат в светлото бъдеще "шофьорите". Лесно е да си водач на парКИНГа

16

Анонимен

преди 9 години

Муравей Радев: Държавата трябва да участва в спасяването на КТБ........Така ли стана? Когато трябва да спасяваме кражбите на властимащите, държава има. Когато поданиците на държавата/обикновения народ/ имат нужда от последната, се оказва, че такава няма! Я да се уточни има ли държава или не и в в чия полза работи тя?