53

Да се изясним

преди 9 години

До ..Турция днес е Давитуглу не толкова Ердоган. А той има една мечта да ни зароби отново, както и И.Д. Едно е Ататюрк приятел на Б-я , друго е Давитоглу.

52

Анонимен

преди 9 години

Явно мюсюлманите не схващат,че проектът на Запада е да се ликвидират максимален брой борбени арабски мъже.Това е генетичен експеримент за да оцелеят само кротките и послушните.

51

..

преди 9 години

До Пет Века до 68Благодаря за коментара. Мисля че за съжаление доказвате идеално аргумента който направих по-долу. Бъркате Османската империя с Турция (която я отрича преди почти 100 години), проектирате страховете си, и си създавате измислен враг. Прочетете какво съм писал по-долу ако обичате, името което ползвам е '..'

50

Анонимен

преди 9 години

Мултиетнически модел в Балканския регион е любима идея на Бенелюкс и Западната демокрация,но това е начинът за обезличаване на местната култура и изчезване на народности между ,които и българската.Някакви еректилни *** искат да смесят расите и може би си мислят,че това ще им донесе мир и сила на хибрида.Европа ще деградира особено силно в мултиетническите зони.Лично мен ме радва ,че участта на Бенелюкс ще е по-жестока и от тази на България.

49

Откровенно

преди 9 години

До ..Добрия съсед е по ценен и от роднина, така е, но когато се извиняваме, трябва да се извиняваме взаимно. За съжаление не съм чул Давитуглу да се е извинил, за геноцидите към една дузина народи в Османската империя. Това което с сега И.Д. , това е била О.И. през 14-15-16-18-19 век, че и до началото на 20 в.

48

BG

преди 9 години

А Турция, кога ще се извини за 5 вековния геноцид? Турция кога ще се извини за изтреблението на арменците? Кога, кога ? Какво извинение за така наречения "възродителен процес"? Ако се търсят извинения питам, защо българите в Турция нямат право да гледат новини на български език, защо българския не се признава за майчин език? Защо , защо.... Номер 81 май гледаш само едната страна на монетата а ??

47

Пет Века до 68

преди 9 години

Яд ме е като гледам толкова заблудени личности като теб и слабоумниците сложили ти плюс. Да Сърбия, Гърция и Румъния също не са чисти България. Но да твърдиш, че турците са чисти пред България е гавра с българското. И забелязвам, че и в други коментари плюеш по България. Ти за мен си просто един безродник.

46

..

преди 9 години

Политиците на най-високо ниво ще могат да се извинят на мюсюлманите и турците за възродителния процес - не както Станишев го направи - пред избирателите на ДПС на Орлов Мост, а пред всички, и в Джебел, и в Крумовград, и в Дулово, и Силистра. Нека има музей където тази история да влезе и всички да отрекат НРБ като позорна.Тогава нито мюсюлманите ще имат нужда от ДПС, нито ние, открили ги като хора в собствения ни дом ще имаме нужда от Русия. Тогава ще решаваме без комплекси и ще се развиваме.

45

Анонимен

преди 9 години

ИД са точно същите варвари, каквито са били османските турци. Избиват, мобилизират, изтребват до крак. Сбирщина от главорези, събрани уж от религията. Да, турците след досега им до Европа определено са се цивилизовали (малко или много), но сега заплахата *** на тяхната врата. Още по-лошо е, че 60% от населението на Турция няма нищо против ИД и е благосклонно към тях. Не забравяйте, че Истанбул(Цариград), тясната ивичка курорти (византийски колонии) и лъскавите сериали далеч не са цяла Турция.

44

Анонимен

преди 9 години

ДО 73- ПОЛИТИКАНТ-ДЕЛИТАНТ СИ .ЗАЩО ЗАПАДА НЕ НИ ОСВОБОДИ А НА РАЗДРОБЯВАНЕТО НИ СЕ ЯВИ? ВЪВ ВСЯКА ВОЙНА ПОБЕДИТЕЛЯ СИ ПРИБИРА ТРОФЕИТЕ.НО КАКВО НАПРАВИ ЗАПАДА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СА БИЛИ САМО НАБЛЮДАТЕЛИ0СЕИРДЖИИ А ПОСЛЕ КАТО ЛЕШОЯДИ СА НИ РАЗКЪСАЛИ

43

..

преди 9 години

България го кара по инерция, без да говори за миналото си. Комунистите казваха - да затворим страницата 1945-1990, без искат да ни я покажат, камо ли да са я прочели. Нека да се направи един музей с всичко както си е било, с терора, национализацията на земята, лагерите, "македонизирането" на Пиринска македония, предаването на костите на Гоце Делчев на РМакедония, през укриването на Чернобилската авария, през позора на възродителния процес. Тогава да ги оправдаваш че парното било евтино ще е срам

42

АРМЕНЦИТЕ ДО коко

преди 9 години

ТУРСКИЯ СУЛТАН И ТУРСКИТЕ СЪДИЛИЩА, ОСЪЖДАТ НА 100 ВИСШИ ВОЕННИ И ГЛАВНОКОМАНДВАЩИ , ОЩЕ ТОГАВА ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СА ДОПУСНАЛИ ДА СЕ СЛУЧИ ТОЗИ АРМЕНСКО- КЮРДСКИ КОНФЛИКТ! А РУСНАЦИТЕ, КАКТО Е ВИДНО СА ПРЕДАЛИ АРМЕНЦИТЕ, ПРОСТО СА ГИ ИЗОСТАВИЛИ БЕЗПОМОЩНИ СРЕЩУ КЮРДИТЕ!

41

..

преди 9 години

И заради този жесток комплекс от османската империя наложен върху модерна Турция, и жестоката заблуда и параноя на БКП покрай събитията в Кипър, НРБ тръгна да българизира турците и мюсюлманите, с което доведе ДПС - техния спасител на който те са готови да дадат всичко.Както ние се самоманипулираме с Турция като измислен враг и Русия като спасител, турците в България са манипулирани от ДПС с НРБ като вече несъществуващ враг. И тази зависимост излиза прескъпо на всички и ни обезсилва като цяло.

40

Анонимен

преди 9 години

НАЙ-ЛОШИЯТ МИР Е ПО-ДОБРЕ ОТ УСПЕШНАТА ВОЙНА...ИСТОРИЯТА СЕ ПОМНИ ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ ГРЕШКИТЕ. КОГАТО БЯХМЕ НА 3 МОРЕТА НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ПРА ПРАДЕДИТЕ НИ С ЦВЕТЯ И РОЗИ ЗАВОЮВАЛИ ТЕЗ ЗЕМИ

39

АРМЕНЦИТЕ ДО коко

преди 9 години

АРМЕНЦИТЕ ЗАЕДНО С РУСНАЦИТЕ НАПАДАТ КЮРДИТЕ, УБИВАТ КЮРДСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА, ЛИКВИДИРАТ ЦЕЛИ КЮРДСКИ СЕЛА! НО, ЗАРАДИ РУСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, РУСНАЦИТЕ ИЗОСТАВЯТ АРМЕНЦИТЕ И СЕ ПРИБИРАТ В РУСИЯ! КЮРДИТЕ ТРЪГВАТ ДА ОТМЪЩАВАТ НА АРМЕНЦИТЕ, ТЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТ МНОГОКРАТНО АРМЕНЦИТЕ И ПРАВЯТ СЪЩОТО КАКТО АРМЕНЦИТЕ! ТУРЦИТЕ, СЕ ОПИТВАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПОТУШАТ КЮРДСКО-АРМЕНСКИЯ КОНФЛИКТ! ТУРЦИТЕ ЗА ДА СПАСЯТ АРМЕНЦИТЕ ОТ КЮРДСКИЯ ЛИНЧ, ЕВАКУИРАТ АРМЕНЦИТЕ ЖИВЕЕЩИ В БЛИЗОСТ ДО КЮРДИТЕ, В ДНЕШНА СИРИЯ

38

..

преди 9 години

Комплексът от несъществуващия враг е проблемът на България, и много лесно се провокира, затова и "националистите" черпят силата си от него. Комунизмът наложи много по-агресивно тълкуване на историята ни от 19ти век, за да се скрие зад националистическите настроения, и така да оправдае задушаващата прегръдка на тиранията наложена от някогашния освободител. И когато ние искаме ДНЕС да отстоим собствения си интерес пред руския, веднага ни обявяват за обслужващи турция, все едно сме в 19ти век.

37

..

преди 9 години

И точно заради неразбирането на същността на Турция, България няма да се развива активно. Защото за съжаление у нас се учи "Под Игото" до посиняване и за българите Османската Империя става едно с днешна Турция, като се налага комплекса от Турция, и се търси спасител, на който сме говори да дадем всичко. И спасител има - една друга страна, която иска на свой ред да ни покори, която организира преврата срещу Батенберг, искаше да унищожи съединението ни, и ни наложи жестока тирания 50 години.

36

RadioPrestilka

преди 9 години

Angels and Demons Revealed / Разкритите ангели и демони galivlad.blogspot/2014/10/angels-and-demons-revealed.html

35

..

преди 9 години

Самият Ататюрк преди 1912 теоризира че единственият начин Турция да може да има сигурни граници е да се изтегли от Балканите до Босфора. Тогава го обявяват за луд, но след балканските войни и ПСВ, точно това се постига и утвърждава.И балканските народи, и Ататюрк се борят срещу прогнилата империя на султана - и побеждават. И както нацистка германия е отречена от германците, така и османска турция е отречена от модерната турция.А Атака и ВМРО разчитат на тези които не разбират тази разлика.

34

..

преди 9 години

Турция е партньор на България, по-голям от Гърция или Румъния или Сърбия. Не забравяйте как свършва междусъюзническата война - Турция окупира до границата от 1912 в източна тракия, и не търси повече, противно на останалите които искаха разгрома на страната ни и го постигнаха. Сърбия отне Македония и западните покрайнини, Румъния - Южна Добруджа, Гърция - Беломорска тракия и Македония.България няма претенции към Турция и неслучайно е съюзник с нея в първата световна война срещу останалите.