73

Анонимен

преди 9 години

50% от гените на българските мъже са тракийски,10% тюркски.Най-близки сме до средиземноморските нации особено Северна Италия.Интересна е и родовата памет например именената Кънчо и *** са с корен от прабългарската титла кан,хан.Българите и Алеко дори влагаме подигравателен смисъл в тези имена.

72

Анонимен

преди 9 години

ТУРЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ СА ПОЧТИ БРАТЯ!ПРАБЪЛГАРИТЕ СА СИ ЧИСТИ ТЮРКИ!ПОЛИТИКАТА НА ЗАПАДА И НА РУСИЯ - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" !!!!!!!СТИГА СТЕ НИ РАЗДЕЛЯЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ЗАПАДА И РУСИЯ ВСЕКИ САМО ИСКА БЕЗ ДА ДАВА!!!!!!!!!!НИЕ НЕ СМЕ ГЛУПАВИ И ПРОСТИ, МОЖЕМ И САМИ!!!!!!!НИЕ БЪЛГАРИТЕ И ТУРЦИТЕ СМЕ СЪСЕДИ, ЗАЕДНО МОЖЕМ МНОГО НЕЩА!!!!!!СТИГА С ТОВА -РАЗДЕЛЯЙ, ВЛАДЕЙ, СЪСИПВАЙ, РАЗРУШАВАЙ!!!!!!СТИГА ВЕЧЕ, БЪЛГАРИЯ СЪВСЕМ ОБЕДНЯ!!!!!СТИГА МАНИПУЛАЦИИ И ПРОСТОТИИ!!!

71

Анонимен

преди 9 години

Не пренаписвай историята!Няма завладяване на чужди територии без насилие през Средновековието.В началото на инвазията турците са клали наред.Цели селища са обезлюдени едно такова селище е Мизия,която е населена отново към края на османското владичество над България.Ако си турчин евала,но ако си *** ме забравяй,че си потомък на предатели.

70

GENOCIDE

преди 9 години

DON`T FORGET BATAK, PERUSHTICA, STARA ZAGORA.

69

..

преди 9 години

До BGКакто е известно на всички, в османската империя са плащали данъци само не-мюсюлманите - прословутия десятък. Защото са били не-мюсюлмани (неверници), не са били благонадеждни да служат в армията на султана. От друга страна, мюсюлманите са били освободени от данък, но е трябвало да служат в армията.И в този смисъл-каква е логиката да подложиш на геноцид частта от населението която плаща данъци и финансира държавата???Това няма смисъл и да се използва думата геноцид е жестока манипулация

68

Анонимен

преди 9 години

ИДИЛ обслужва главно интересите на САЩ.1.САЩ си пласира оръжието от двете страни +под егидата на ООН.2.Терористите се избиват сами.3.Прецаква се газопровода от Катар,Израел,Иран и Сирия т.е. конкуренцията страда включително европейската икономика,която е прецакана и чрез Украйна.4.Русия и Турция чрез Син поток и ембаргото за храни срещу ЕС на Русия са си рахат.

67

до 94

преди 9 години

Преди османската империя, сме били повече от германците. Не говори измишльотини.

66

ГУРБЕТЧИЯ

преди 9 години

До ОткровенноНЕ СИ ЧУЛ ДАВУТОГЛУ ДА СЕ ИЗВИНЯВА ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕШ ТУРСКИ ,А И БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ УМИШЛЕНО НЕ КАЗВАТ НИЩО ПО СЛУЧАЯ ! ДАВУТОГЛЕ ОФИЦИАЛНО СЕ ИЗВИНИ ЗА ВСИЧКО СТОРЕНО ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ !

65

ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ

преди 9 години

ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ Е БИЛА ИМПЕРИЯ НА ТРИ КОНТИНЕТТА - ЕВРОПА, АЗИЯ И АФРИКА!КЪДЕТО Е БИЛА ИМПЕРИЯТА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 500 ГОДИНИ Е ИМАЛО - МИР, МИР, МИР, МИР И ПАК ПИР!ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 1ОО ГОДИНИ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЕВРОПА(БЕЗ ДА БРОИМ СЪРБИЯ И БАЛКАНИТЕ, КОИТО СЪЩО СА БИЛИ В ИМПЕРИЯТА) В АЗИЯ И АФРИКА ИМА САМО ВОЙНА, ВОЙНА И ПАК ВОЙНА!СЕГА ВЪПРОСА Е КОЙ Е ДОБРИЯ И КОЙ Е ЛОШИЯ, ИЛИ КОЕ Е ПО МАЛКОТО ЗЛО - МИР В ИМПЕРИЯТА ИЛИ БЕЗКРАЙНА ВОЙНА ИЗВЪН ИМПЕРИЯТА?

64

Анонимен

преди 9 години

DA TAKA SIE ONIQ OMRAZNI 45 GODINI IZLQZOXA NAI-XUBAVATO OT CQLATA ISTORIQ NA BYLGARIQ BEZRABOTICA NULA,ZDRAVEOPAZVANE BEZPLATNO,SIGURNOST ?BYDESHTE I SPOKOISTVIE ZA VSICHKI NAROD 9 000 000 OBRAZOVANIE XLQB ZA VSI4KI,NA ZAPAD GO IMA XA NEKA STIGNAT TOVA NASHITE UPRAVNICI *** I TOGAVA DA MI GOVORQT ZA KOI STROI E DOBYR I KOI NE

63

..

преди 9 години

До БгИ пак не става ясно защо мислите че Давтоглу е "идеолог на идеята за връщане на влиянието на О.И.". Дайте факти, изявления, и можем да обсъждаме интерпретацията им, но без да имаме факти, някак нямаме какво да обсъждаме.

62

Анонимен

преди 9 години

Времето на НРБ беше най-спокойното и хубаво време в моя жовот.Имаше ред,имаше придобиване на гражданство така,че имаше и селяни,имаше прием във ВУЗ по бройки спрямо нуждите на стопанството така,че имаше и работници.Днес нямаме планово стопанство,промишленост,нямаме селяни и работници,имаме висшисти,които като идат в Германия работят като работници.

61

Леле че народ

преди 9 години

До Бг Ахахахаха,тука лъха на страха,че скоро Ердоган ще ни прегази и ще разкара всякакви НПО фондации и дооста писачи от вас ще останат без работа А това си е просто подигравка със САЩ,Ердоган да си бъбри с Путин като първи дружки ,а на Кери да не му обръща внимание Усещам аз,че приемането на Турция в НАТО ще се окажа голяма грешка за НАТО Ердоган остави Запада лично да се оправя с отрочето си ИДИЛ,което никак ама никак не се хареса на Запада

60

Бг

преди 9 години

Путин заговори, за възраждане на ссср и какво се случи с Украйна, война. Давитуглу е идеолог на идеята за връщане на влиянието на О.И. Нямам нищо против Р.Турция, но Ос. И. е черен период в историята и не само за нас.

59

..

преди 9 години

До БгТочно така - съгласен съм че трябва да се извинят за всичко. БКП е партията-държава НРБ, и като правоприемник на НРБ, Република България трябва да се извини на гражданите си, и това включва изваждането на истината и слагането и в учебниците за лагерите, македонизацията, национализацията, терора, участието ни в потъпкването на Пражката пролет, както и възродителния процес. Така че никой да не може да защити НРБ, както никой не защитава Хитлер за това че е построил първите магистрали.

58

ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ

преди 9 години

ПО ВРЕМЕ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, БЪЛГАРИЯ Е РАСТЯЛА И СЕ Е РАЗВИВАЛА, ПОЧТИ ВСИЧКИ ЦЪРКВИ, МАНАСТИРИ И КУЛТУРНИ ПАМЕТНИЦИ СА ОТ ВРЕМЕТО НА ИМПЕРИЯТА!СЕГА ЗА 7 ГОДИНИ ЕВРПЕЙСКА ИМПЕРИЯ, НИ СЕ ЗАТРИВА НАЦИЯТА И СЕМЕТО И ВСИЧКО!ВСЕКИ ДА СЕ ЗАМИСЛИ!

57

..

преди 9 години

До Да се изяснимБългария и Турция са признали границите си още през 1915, и са членки на НАТО, без никакви териториални диспути. България не е значим търговски партньор на Турция и нямаме никаква зависимост от нея, противно на такава от други страни.Говорите като пророк - казвате, без да доказвате. Съвсем не става ясно защо толкова ви плаши Давтоглу. С какво изявление са ви създали подобно впечатление?

56

Бг

преди 9 години

До ..Грешиш, БКП са тези който трябва да се извинят, не само на булгарските турци ,, но и на българските българи. Лично аз никога не съм си казал лоша дума с никого, дори напротив.

55

Анонимен

преди 9 години

Турция е страната с най-бърз прираст на населението в Европа.Само около Босфора живеят 30 милиона души,на които им трябва вода,храна и земя.Трябва да си сляп и безумен за да не разбереш ,че рано или късно Турция ще утилизира Родопите,които са зоната с най-много язовири построени с парите на всички българи.

54

..

преди 9 години

До ОткровенноНие нямаме да се извиняваме на Република Турция, а имаме да се извиняваме на българските граждани, които са етнически турци и мюсюлмани за възрожденския процес. Нямаме нужда от посредник за да говорим с хората които живеят в нашата страна, можем да говорим директно, нали? Просто отиваме в Крумовград, Джебел, Дулово, Силистра, Шумен, и си говорим с тях.Конституирането на чужда страна като посредник във вътрешния ни разговор като граждани на Република България е недопустимо.