14

...

преди 9 години

До Studio "Bram!&q 23 hahhahaha

13

Атакист

преди 9 години

Свещите от животинска мас са недопустими за храмове не заради саждите а заради естеството им. Както и свещениците които са такива само на дрехи и декларирана професия. За жалост българската църква изобилства и от двете. А то не че и държавата е по-различна де. Дава телевизията за поле на изява на гадатели и магьосници и допуска гей паради. Много ще си патите българи, включително и тия които не участвате в това но е не се обявявате активно против него.

12

Даката

преди 9 години

Свещите влизат в сила 8- век. Преди това 8 века никой не е палил свещи. Незнам свеща какво общо има с Исус Христос? Бог няма нужда от свещи а от сърца горящи за него, хора готови да служат с цялото си сърце и душа.

11

Shark

преди 9 години

До 7. То си личи на външен вид, освен това има специфичен аромат на восък. Гръцките са такива

10

123

преди 9 години

Борбата в църквата е за свещоливницата

9

Анонимен

преди 9 години

Досега са ги правили от парафин?! Ами това не е църковна свещ, просто са мамили наивните бабички!Интересно, откога по нашите църкви са започнали да продават парафинови, вместо восъчни свещи?

8

Анонимен

преди 9 години

Сега очаквам резутатите от тест за опушваемост на църквите!

7

Анонимен

преди 9 години

и как ще ми докажат търговците че е от восък

6

Анонимен

преди 9 години

и от восък опушват вижте църквите преди 50-60 год че бяха упушени

5

Анонимен

преди 9 години

За опушването, пак ще си опушват, но важното е че ще са по-скъпи.

4

Tъпо

преди 9 години

"желанието на духовенството да опази стенописите в църквите""Според Синода" те са изключително наясно с процеса на горене и окисление(все едно са дипломирани химици)ами да продават тогава електрически фенерчета и съвсем няма да има димдруга им е идеята ама не е за пред хора

3

Къркорий

преди 9 години

В Сърбия не видях никъде парафинова черковна свещ- всичко е чист восък. Да не говорим, че са доста по-евтини! В нашите църкви всичко е китайски парафин на добра цена, а пестеливи Божи служители те дебнат да обърнеш гръб на свещниците, за да угасят на момента свещичката, да не би да изгори цялата и да не остане нищо за претопяване.. Нямам думи..

2

ходжа

преди 9 години

Не си играй с свещи бе чоджугум.Ела да те науча на намаз хем ще спедтиш от свещи :)

1

Анонимен

преди 9 години

Не ни трябва