33

Georgi Georgiev

преди 9 години

Тук в USA асансъорен техник обикновенно има около 200 асансьори които преглежда месечно . Ако той установи че определен асансьор има нужда от ремонт то той го извежда от сервисе и от компанията изпращат *** да направи ремонт който се плаща допълнително от собственика на асансьора . Месечната такса за инспекция на 50 етажен асансьор е $200 , без каквито и да е било ремонти . Всеки лицензиран техник в USA има задължение където и да се намира на територията на USA , дори и да е на ваканция , да спре асансьор за който се съмнява че не е наред .

32

техник

преди 9 години

До sante_dogза твое сведение един технк взима от 600 до 800 лева.По закон двама техници одговарят за твоя асасьор от8.30 до17.00 след това го поема аварйния техник апрез събота и неделя други двама техници.В фирмата работи и друк персонал свързан с твоя асансьор,та твоите 60лева са нищо за всичките тези хора .Ела и стани асансьорен техник,изискването не еголямо да си хамалин,чистач,да разбираш от електротехника и електроника и да имаш здрави крака защото цял живот ще качваш стълбите пеш

31

Анонимен

преди 9 години

15 г плащаме по 70 лв на месец входът ни е на 6 етажа ,това са пари хвърлени на вятъра според мен ,едва ли са свършили работа и за 300 лв през тези години .Направо си е златна мина .

30

Анонимен

преди 9 години

До 33 - do 20 Ще цитирам един доктор "Бе не давайте пари на продавачката за бонбони, давайте парите напрво на мен " а израз "*** плати на касата и ела да видим какво ти и защо те боли" е ежедневие в болниците.

29

do 20

преди 9 години

Да и там живеят хора и не им е всичко наред. Но не е задължително всичко да е перфектно. Просто основните нужди са задоволени. Тук няма как да е така, защото няма закони. Колко от вас отиват в болницата и бутат бонбони и уискита на лекари и сестри? Питам целият форум. Така се започна преди 17-тина години: с бонбони и уиски и кола. После с по 10-20 лева. Сега си плащат всички като поп, за да им обърнат внимание. Това е манталитет на народа и сам си прави мръсно. Но не го осъзнава.

28

Анонимен

преди 9 години

И след едномесечни срещи и дискусии между ЕКСПЕРТИТЕ, ще бъде обявен за виновен асансьорът, и точка. Не държава а бунище!!!!

27

Асансьорчо

преди 9 години

Не е беда това, че асансьора е бил с две вместо с четири въжета, често се прави, но стана практика, защото цената на въжето е много висока. проблемът е бил бързото ***, което не е решено на време. Стига сте вярвали на журналистКИТЕ, че асансьор с две въжета задължително пада, не - 70-80% от асансьорите са така ваче ! Имало е други проблеми в машината, които не са видяни, не са преценени не са оправени. Но не е виновно въжето !

26

sante_dog

преди 9 години

Фирмите взимат по 50 лв месечно за поддръжка на един асансьор. Това е само за оглед. Ако се налага ремонт - той се плаща отделно. Не съм съгласен че тези пари са малко. Чистачка за 60 лв идва по два пъти седмично и изчиства целия вход. Асансьрният техник трябва да идва веднъж месечно и да проверява. Това не са малко пари. С 50 асансьора един техник може да си докарва 2500лв на месец - което е една доста добра заплата за БГ. Тези са били с 12х - 600 000 на месец.

25

дедо Ташунко

преди 9 години

Не бива да слагаме под общ знаменател всички асансьорни фирми. Много техници си гледат работата, но по-голямата част я гледат през пръсти. Бог да прости покойната ,нелепа и ужасна смърт! Хора, не мълчете, вдигнете се на протест и си проверете асансьорите. Неизправни коли, запушени шахти, мостове и язовирни стени, подлежащи на срутване... Сами ще се ликвидираме, от безхаберие и бездушие! Виновните за тези престъпления трябва де бъдат намерени и наказани за престъпления срещу човечеството!

24

Анонимен

преди 9 години

Живея в блок на 6 години и 3 пъти годишно идва техник да преглежда асансьора, въпреки че е в гаранция, въпреки че се използва от 15 апартамента, колкото има в целия блок. Работи много съвестно- качва се върху кабината и го гледа часове под лупа. Говорил съм си с него и той ми е казвал, че има фирми и фирми за поддръжка. Главата си залагам, че сума хора от големите соц блокове не дават и стотинка за поддръжка на нищо и не се интересуват какво се случва в блока им.

23

Анонимен

преди 9 години

Всичко е просто. Всяка проверка от баш майстора да слага стикер в асансьора дата , името и телефона извършил проверката. На катастрофата в Москва на метрото миналия месец един беше вързал релсата с тел на другия ден него и проверяващия ги арестуваха и ги пратиха в затвора.

22

Анонимен

преди 9 години

А дойде тока вече излязох

21

Анонимен

преди 9 години

хора спря тока и съм в асансьора между етажите какво да правя

20

ee

преди 9 години

не може да вземаш такса за подръжка 30 години примерно и като се счупи нещо хората пак си плащат ремонта... и после да ревеш че вземаш по-малко от чистачката на входа...

19

Анонимен

преди 9 години

на тези фирми-проверяващи,децата им не се ли возят на асансьори,да се стреснат малко

18

edin

преди 9 години

И още-12000 асансьора по 40лв=480000лв.на месец.За 6 човека персонал.Айде стига, бе!Тук си е Каца ,братя.Бездьнна!

17

edin

преди 9 години

А там кьдето отиват защо всичко им е на ред?.Там не живеят ли хора?Защо и тук да не е така?

16

do 18

преди 9 години

По принцип да, но знаеш ли. Когато човек е млад, той протестира, недоволства и когато е заобиколен от закърнели мозъци, които му казват само: Ко се праиш на интересен. Ти мен ша слушаш, аз съм два-тру пъти по-голям. Не се занимавай в глупости. Тогава осъзнава човек, че е заобиколен от хора, които не споделят вижданията му и не искат да те подкрепят за нещо по-добро. Е, тогава този човек просто си хваша куфарите, тегли една благословия на държавата. Животът е един и кратък, че да се губи време!

15

edin

преди 9 години

А дали всички не сме виновни?Кога ще спрем да правим компромиси?Огледайте се.За колко нередности около нас си мьлчим?Ами сега що ревете???

14

Анонимен

преди 9 години

МАНТАЛИТЕТ!!! Това е българският манталитет. Българинът не е свикнал да плаща за НИЩО. Винаги иска да минава по тънката лайсна и този манталитет руши държавата и пъди нормалните от нея! Няма качество, няма мисъл, няма отговорност, няма закони, няма накауземост. Един балкански *** е България. Всеки бута подкупи за лицензи, за шофьорски курсове, НА ЛЕКАРИТЕ. Тънката лайсна, това е! Българинът е едно ***, което се дави в собсвените си ла**а. Всеки народ си заслужава съдбата!