42

анонимен-2

преди 5 години

Само простотии прочетох от коментарите до тука.

41

Анонимен

преди 6 години

По голяма глупост не бях чел. А ако след 10 години за следващия ремонт пак направят същото? Какво става ако някоя от плочките "основи" се счупи да кажем след 6 месеца след полагането на новите плочки?? Тая простития е измислена от тези пишман майстори, искат хем да вземат пари за "новото" полагане, хем после да ти вземат отново пари за "оправяне" на осраната работа.

40

BG

преди 9 години

Остави пода, ами има *** и по стените искат да лепят в/у старите плочки. Сигурно и костюма си обличат в/у пижамата за по-бързо.

39

ставри

преди 9 години

Има си и предимства и недостатъци.Основният недостатък е вратата,ако е алуминиева или PVC-рязането нещо не се връзва.

38

Анонимен

преди 9 години

Абе кой има пари за нови плочки?В тая криза само плочките не са ми сменени!Бръкнал си някой в носа и измислил мързелив начин да налепиш нови плочки върху стари,що за идиотия?!Това е като да не се изкъпеш,но да обуеш чисто нови ***.Смех!!!

37

българолюб

преди 9 години

3 пласта тапети наследих от предишния собственик. Последния беше боядисван 3 пъти с латекс. С 200 беше похабил за производствено хале. 2 вкопани електро инсталации. И той отеснил коридора и банята с предложената методика. Използвал бе обикновен цимент за фугите между плочките. Апартамента приличаше на албански бункер по вид и здравина. Паркета се е оказал държелив и бе минат със счупено стъкло за блясък. От опит подсказвам-нов ламинат(паркет, дюшеме) върху стария-скърца ли бий пирони на гъсто.

36

vivian

преди 9 години

А пък ако се появи теч от банята ще трябва да разбивате двоен под, примерно.

35

vivian

преди 9 години

Идеята не е лоша, но може да се приложи еднократно, и то ако много се бърза. Защото, ако е за подови плочки, представете си на 5-6 години да повдигате нивото на пода си - какво става с вратите и праговете им? Или пък, ако е за баня и тоалет, на 5-6 години да стеснявате помещението, не става така. Къртене му е майката, мръсно не мръсно, за да стане красиво и удобно за ползване.

34

Анонимен

преди 9 години

А ако ми се появи теч.Не ми се мисли,но пък после ще имам място за вграден шкаф...

33

Анонимен

преди 9 години

Освен дето губиш 2-3 сантиметра, реално може да загубиш много повече - представи си ако всичките ти съседи мислят като тебе, колко тона допълнително слагаш върху плочата и какво става при земетресение например.Плочките не са боя, да мажеш всеки път отгоре ...

32

Анонимен

преди 9 години

Ми къртете старите здрави плочки като ви е толкоз пипето

31

ale

преди 9 години

Идеята не е чак толкова лоша , колкото се опитват някой от вас да я изкарат. Първо се спестяват голямо количество пари, *** и прахоляк който после чистиш и дишаш няколко месеца ,Второ - като сложиш плочките върху другите нивото на пода се покачва с 2-3 см. най-много и не си удряш никакви глави в тавани, лампи или къде ли другаде както някои много "философски" обясняват. Така че, тази идея не е толкова страшна.

30

бай Тъпчо

преди 9 години

Ами земи накарай некой бльон на работа та да видиш колко акъл щи даде бе,то мързелите са пълни с акъл кат магаре с прадня пък на тоз му викат Майсторе,щот му не знаят името

29

king_for_a_day

преди 9 години

12 ("самоук майстор"), една малка забележка - точно пясъчната основа е много добра. Иначе съм съгласен с идеята на поговорката, която цитираш.

28

king_for_a_day

преди 9 години

Вероятно в над 90% от случаите е лоша идея, но понякога може и да не е. Именно заради повдигането на нивото - ако в някоя конкретна ситуация се наложи да го вдигнеш - примерно слагаш подово, топлоизолация в съседни помещения и прочее, може да е излишно да махнеш плочките за да пълниш после със замазка. Едва ли някой твърди, че това обикновено е по-добрият вариант - не, очевидно не е. Просто понякога при конкретни обстоятелства може да бъде и няма нищо лошо да се знае и този вариант.

27

Анонимен

преди 9 години

Тази статия е пълна простотия и явно е писан от човек, който никога не е монтирал и къртил плочки. Авторът да ходи да си бръщолеви тъпотиите на бабите по селата.

26

до номер 7

преди 9 години

Контейнер за строителни отпадъци се поръчва от всяко домакинство при нужда - струва около 50 лева, докарват го с камион, изхвърляте си отпадъците и ви го откарват за депониране на бунището. Смешно е да търсите чужд контейнер на строителен обект и да им го запълните с Вашите отпадъци, при положение, че те са си платили. Но повечето българи са така - гледат да скатаят и все някой друг (в случая общината) им е виновна! Лепете си новите плочки върху старите пфу!

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 3Не само странично,ами и със стълба..........

24

Анонимен

преди 9 години

Три пъти по този начин и ще трябва да ходим приведени, за да не си блъскаме главите в тавана и лампите.

23

Анонимен

преди 9 години

До 16. Ако жена ти чисти веднъж в годината, може и крокодили да завъдиш..