7

Веско

преди 9 години

Та за ракафискНе се поддавайте на лош превод от википедия, там пишат всякви ***! Това не е просто осолена риба, а ферментирала в собствената си кръв с малко сол, като се заравя в земята увита в листа за няколко месеца. Самите норвежци казват, че е ужасна смрад, но такива са били времената. Търсили са начин да запазят някаква храна за зимата. Виж при желание може да пробвате лутефиск, продава се в суперите по Коледа. Консервирана е в сода каустик и мяза на медуза ама бива!

6

Веско

преди 9 години

Хубава идея, ама да беше споделен личен опит, а не преписано отнякъде и снимки от където падне. Така се получават доста заблуди. Примерно борш се смята, че е украинска супа. В Русия правят шчи, което не е същото, а аз бих препоръчал уха! За сърмите е срамота направо, особено като се вижда и мамалигата в чинията. Но повода за коментара ми е ракафиска, ама не стигат буквите :)

5

дотук не видях

преди 9 години

нищо, което да ме убеди да ям. най-ужасните и отровните храни ги дават за най-популяри. Как няма едно българско ястие вътре. ***-ориз с незнам си какво. А защо да не е жито-сто пъти по-вкусно и полезно. А сьомгата държана с месеци в буркан-това сиг. са деликатеси за чужденци, за дас е трупат печалби. Никой местен няма да яде такива отрови. Наденица-какво му е националното. има я навсякъде, където колят животни. Или недопечено тесто с нещо си вътре. За сармите писаха.Голяма деградация .

4

Бай Григор

преди 9 години

Що пък да ям сърми в Румъния ,като майка ми и жена ми ги правят божествени .....?????

3

123

преди 9 години

пЪстърва

2

Анонимен

преди 9 години

До vladyДоста *** коментар-показващ животинска омраза и селски манталитет..........

1

Eмо

преди 9 години

До vladyОт същите пасти на ти набърка *** и да ги ядеш с ла...на *** резродно,*** нещастен!