Та за ракафискНе се поддавайте на лош превод от википедия, там пишат всякви ***! Това не е просто осолена риба, а ферментирала в собствената си кръв с малко сол, като се заравя в земята увита в листа за няколко месеца. Самите норвежци казват, че е ужасна смрад, но такива са били времената. Търсили са начин да запазят някаква храна за зимата. Виж при желание може да пробвате лутефиск, продава се в суперите по Коледа. Консервирана е в сода каустик и мяза на медуза ама бива!
Хубава идея, ама да беше споделен личен опит, а не преписано отнякъде и снимки от където падне. Така се получават доста заблуди. Примерно борш се смята, че е украинска супа. В Русия правят шчи, което не е същото, а аз бих препоръчал уха! За сърмите е срамота направо, особено като се вижда и мамалигата в чинията. Но повода за коментара ми е ракафиска, ама не стигат буквите :)
нищо, което да ме убеди да ям. най-ужасните и отровните храни ги дават за най-популяри. Как няма едно българско ястие вътре. ***-ориз с незнам си какво. А защо да не е жито-сто пъти по-вкусно и полезно. А сьомгата държана с месеци в буркан-това сиг. са деликатеси за чужденци, за дас е трупат печалби. Никой местен няма да яде такива отрови. Наденица-какво му е националното. има я навсякъде, където колят животни. Или недопечено тесто с нещо си вътре. За сармите писаха.Голяма деградация .
ЗА ИСТИНСКИ ГУРМЕ-НИ ! Или както е казала Мария Антоанета: "Като няма хляб, да ядат пасти".Най-добрите 35 ястия в света