53

ha ha

преди 9 години

Във фила "Sisco" даваха за специалисти по договорите сключени с граждани, най-вече за здравни осигуровки, които специално издирваха и минималните грешки при подписването от страна на клиентите, така, че да не се изплащат, и тези хора взимаха страхотни комисионни. А тези ми крият цели страници, и нали беше 12мил, сега кога стана 14, и защо една хам, централа да е по изгодна от две Руски за по 3 мил, като освем, че ни зареждат с гориво и след това се заангажират с отпадъците, абе пак замазват нещ

52

Анонимен

преди 9 години

19. Защо се опитват да побликуват нещо? Част от нещо ?За да го отменят , или да напомнят , че ще се работи по Ядрен Реактор , който няма сертификат , дава грешки. Другият важен въпрос за България , са ядрените отпадъци ? Не само ще ги оставят в България, но ще си докарват и Техните ! Това е унищожаване на Козлодуй , Белене , гласят и Добруджа !И чакат един да дойде , за да го осъществят ! И българския народ неможе да се противопостави !

51

Анонимен

преди 9 години

Прегазват националните ни интереси, за да си защитят фирмения интерес? И на тези *** ще им даваме да ни строят реактора? Тази компания изобщо не трябва да бъде допускана до проекта при положение, че цензурират информация от обществено и национално значение.

50

Анонимен

преди 9 години

"От американската компания обаче не са позволили цялата информация да стане публична с мотива да защитят своите фирмени интереси."Ей американски ****ерасти, тоя реактор ние ви го плащаме, как ще криете информацията бе, май не искате да ви лъснат далаверите, а бе нещастници?

49

тъпчо

преди 9 години

Някой знае ли каква е позицията на партиите по въпроса?

48

Анонимен

преди 9 години

55. Ти ако се опиташ да мислиш ще е по добре , обаче нещо ти пречи !

47

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 53500 години бяхме машала, 20 зеер гуд, 50 години бяхме очень хорошо, 25 години вече сме ок, кога ще сме добре, не знам...

46

Анонимен

преди 9 години

Показаха споразумението, но с бели полета. Цели страници и пасажи от документа липсват!Хе-хе! И кво ни показаха, май само заглавието му!? *** народ, проста държава!

45

Анонимен

преди 9 години

слугите на колонизаторите докараха хамериканците тук - десетилетия ще сте роби

44

аз

преди 9 години

До Анонимен 49Чел,чесъм имат един замразен АЕЦ в Индонезия от 10 години заради проблеми с реакторите,имат 2 сериозни аварии в САЩ има инфо в американски сайтове,и имаха проблеми с горивото за АЕЦ в Чехия и Украйна заради което са били сменени като фирма,познай с каква...руска.А този реактор който ни го набутват сега е нов недоказан и по време на разработката е давал много отклонения и е смятан за ненадежден.Ама ние си имаме Бойко той за това ги докара ако стане нещо той с голи ръце оправя.

43

Анонимен

преди 9 години

49. AP1000 се строят в китай и в САЩ и поне един ще бъде завършен преди нашият, проблема не е че е построен за пръв път, винаги има пръв път. Проблема е в радиоактивните продукти на уран които се произвеждат във всеки реактор. След фукушима слонското краче на Реактор 3 е стъпало здраво в подводните реки и трови океана, ще дойде време всички атомни централи да бъдат затворени, независимо колко механизми и защити имат.

42

Анонимен

преди 9 години

47. Кой друг е пробвал тази компания ?Японците ли ? Дето реактивния ботуш се изтича в океана ?

41

Анонимен

преди 9 години

При делене на уранови атоми се освобождава енергия и стотици радиоактивни вещества са създадени същото време. Това са фрагменти от натрошени уранови атоми - продуктите на разпад - а те са милиони пъти по-радиоактивни от урана, от които те идват. Те съставляват радиоактивнен *** който трови земята след ядрена експлозия. Те са отпадъчни материали, радиоактивни, които правят облъчено гориво опасно за милиони години. Ядрено делене в никакъв случай не означава, чиста технология.

40

Анонимен

преди 9 години

Нагледахме се на крупни и неизгодни сделки през последните 25 години. Къде е изгодата за страната, като за тези пари можем почти да построим Белене? И също се нагледахме на филма "Придобиване на собственост срещу дълг", та този сценарий как се вписва в пейзажа? Отделно, ние сме най смелите в ядрената енергетика, първи в Европа ще пробваме тази компания и страхотните й постижения!!! При положение, че само Франция и Германия общо имат над 120 АЕЦ!

39

Анонимен

преди 9 години

42. Точно !Ние в България нямаме такова място да ги съхраняваме !За това руснаците ,вземаха ядрените отпадъци.Те ги вземат от построените от тях централи и в Западна Европа .

38

Анонимен

преди 9 години

И какво излезе? - Ще платим два пъти по-голяма цена за два пъти по-малко мощност,- ще вземем експериментален реактор, вместо редовен,- ще загубим инвестициите, направени досега в Белене,- ще платим милиард и половина неустойка за неспазения договор за Белене,- ще имаме прескъп ток, по примера на американската Марица-2...Радвай се народе - не сме бананова република. *** сме.

37

Анонимен

преди 9 години

А кои са Акционерите ? ( единият е Борисов )Не че влага пари ( а ще получи .. ) щото се е съгласил на сделката ( с белите полета )Значи има ли право да продаде акциите си ( само след като се постави първото гориво в реактора ?) Ще му се плати тогава ... Или ще им се плати ... Колко са незнаем ??

36

с11

преди 9 години

Отработеното гориво се съхранява в басейн с вместимост 10 години, след това го карат някъде. Само се молете да не е някъде около вас, щото 93 изотопа са дълговечни, поне 500 хиляди години. Дефакто токсичността ще се покачва с времето до достигане на пикова стойност поради състава на получените изотопи чрез полуразпад от продуктите на делене на Уран. Това е *** бомба за бъдещите поколения, ядин реактор консумира 100 тона уран, а AP1000 консумира също и плутоний и произвежда ядрен ***.

35

Анонимен

преди 9 години

Подигравка с хората. Що не го публикуват цялото. Компаниите се опитват да крият клаузи само когато искат да измамят.

34

Анонимен

преди 9 години

Значи проектната компания , ще извършва всички действия ..по изграждането на 7-ми блок