85

no chance

преди 9 години

Народа няма вяра в институциите. Затова не са се евакуирали. Няма доверие, няма единна държава...

84

Анонимен

преди 9 години

Докога ще търпим официално да се подкрепя алчността, корупцията, пълната безотговорност, дори при човешки жертви? Да се изнесат публично имената на собствениците на язовирите, които, за да не изтърват огромните печалби от развъждането на риба, заплашват живота на хиляди свои сънародници. Преди да отпуснат мизерните помощи на пострадалите, загубили всичко, първо да се накажат сурово виновниците, така че никой повече да не посмее да трупа милиони с цената на човешкия живот. Искаме бързи присъди!

83

Страната на абсурда

преди 9 години

Беда има, помощи от ЕС има, само чакат сигнал, а от нашите власти ни ума, ни дума! А призовават да пращаме СМС? Виновници има, няма кой да ги накаже. Уж подадени сигнали за опасност, но защо в критични моменти не минат с хеликоптери и да заснемат аджеба как идват големите вълни? Преди не валяха ли обилни продължителни дъждове? Да, но имаше единна система и органи за контрол и поддръжка. И отговорност се носеше лично! В Мизия хората ясно казват: по наводнените улици плуват 17-кг шарани!

82

Анонимен

преди 9 години

Като в Бисер и Хан Крум - няма да научим коя *** неграмотна мутра от ламтежа си да печели с тъпоумната си бруталност, е изпуснала язовира.Защо през нощта идва приливът?Защо да нула време от 5-сантиметра водата стига до втори етаж , според очевидец, нищо, че не е валяло?Трябва жестока санкция и няколко мутри да бъдат разкекерени публично, за да настъпи някакъв ред!Мразя всички, които съсипват труда на гражданите!Няма Бог!Ако има, не е справедлив, или и той е купен!

81

До 97 -2

преди 9 години

... вината едва ли е точно в язовира. И кмета/общината и т.нар.. арендатор трябва да са били наясно с всичко това, когато са подписвали. Защото ако му подмениш предназначението тихомълком или едностранно, ако не го поддържаш и не спазваш поне малко от указанията за експлоатция събитията като в Мизия, Бисер, Цар Калоян са въпрос на време.Ето защо вината изцяло е в хората, а не в язовирите.

80

До 97 - 1

преди 9 години

Казваш язовири и само язовири са причината!!!.А кой ги раздаде на общини/кметове, да си ги отдават на концесия за смешни пари или направо да ги подарят на шурета, баджанаци, брадчеди и други мутри, за да си ги чуват и правяат както и каквото си знаят?Защото язовирът е съоръжение, което може да върши до няколко задачи на куп, но за определено време и граници. Тоест ако той е бил построен за да задържа високата вълна в поречието, а някой *** го е направил рибарник и го е държал пълен,

79

Анонимен

преди 9 години

Само Станишев е виновен за тая работа. Само тоййййй!!!

78

иванов монтана

преди 9 години

До Георги напълно си прав, това което не се казва е че язовир огоста при монтана два дни преди потопа в мизия беше отворен максимално.сега са го спрели и се ослушват като пръднали.натам трябва да се търси калинката.р огоста беше като нил при лехчево а в хайредин стигна до центъра, но и това не се казва

77

Анонимен

преди 9 години

БГ журналистите - сеирджии!!! 2 дни тръбят за 2 жертви в Мизия, днес изведнъж рапортуват за 1. И все интервщта с бедните хорица. А отговорност от никого не търсят!

76

Анонимен

преди 9 години

Какви са пак тези призиви за смс - нали плащаме данъци в тази държава, къде потъват??? Защо все няма отговорен за всичко случващо се, а единствено се гасят пожари!!! Възмутително!

75

Анонимен

преди 9 години

Медиите да отработят своя начин на изразяване.Как е възможно от ефира на българска телевизия да се съобщава ,че има САМО една жертва.Недостатъчна ли им е вижда.Какъв смисъл се влага в това изречение.Видиш ли само една е жертвата,а останалите за съжаление са се спасили.Грозно,елементарно и жалко.

74

ПВБС

преди 9 години

Защо държавата не реагира адекватно, а пак трябва да проси от народа за справяне със ситуацията. Иначе искрено съчувствам на хората и вече изпратих смс.

73

Разум трябва

преди 9 години

Огромна трагедия, а ние си чешете езиците! Пуснете поне по един смс към БЧК за подпомагане на нещастните хора. Те нямат дреха на гърба си, цялото им препитание е унищожено, помощ от корумпираните управници няма и няма да има. Миков щял да прави задължително застраховане. Ужас. Тези хорица нямат пари за хляб, камо ли за застраховки!!!И не оръжието е решение, а РАЗУМА. Разум трябва, за да премахнем злото, защото оръжието е в ръцете на злото. Оръжието няма разум както политиците ни, които са злото

72

Иванов

преди 9 години

Не знам защо на българите в чужбина им се позволява да пишат в този форум. Язък, че сте там, след като 1 градивна критика не можете да напишете, а само плюете по държавата и ни давате акъл да сме хващали оръжието, да сме се били отървали от този и онзи и пр. Явно ви липсва къде да си го покажете... манталитета имам предвид. И човекът по-долу, който праща поздрави от Ав$$$тралия - ами щом си натрупал доларите вземи, че прати малко на БЧК.

71

Анонимен

преди 9 години

язовири и само язовири са причината!!!!

70

Георги

преди 9 години

Наводнението в Мизия не е плод на човешка грешка, немърливост или някакъв човешки фактор. На около 1 км. след Мизия р. Скът се влива в р. Огоста, която е в пъти по-голяма от Скът. На 3-4 км след това р. Огоста се влива в р. Дунав. Когато Дунав е пълноводен, Огоста няма нормално отичане, а когато Огоста е пълноводна, то Скът няма нормално отичане. Огоста е затапила Скът, а Скът е поела много вода.

69

муспи

преди 9 години

Еврейското присъствие няма вина, то изказва съболезнования.

68

Стратега

преди 9 години

Естествено,че това е плод на човешка грешка( немърливост). Ако се изпускаха язовирите периодично и навреме,това нямаше да стане. Държат ги нарочно пълни до предела,да не би случайно да се засуши и да останат под минимума.Ама кой да види,че това лято това няма как да стане.И като завали по-сериозно- айде пускай смело и ето ти приливна вълна.Ще ми разправят,че си валяло и ей така точно посред нощ дошла приливната вълна.Ей, тия ептен за *** ни взеха.

67

Анонимен

преди 9 години

Война няма да има защото Путин е страхлив !Ако не беше страхлив нямаше да сътвори цялата каша в източна Украйна ...

66

Анонимен

преди 9 години

И този елит и този президент иска да воюва с Русия с двата кугъра.. Войната ще е това бедствие умножено по 1000 ..