19

22 do 23

преди 9 години

В немалка част от "белите" държави, уважаеми демократе, при предаването на метална скрап, не само че не получаваш нищо, но и ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ за депонирането им.И много хора го правят, защото нямат намерение да превръщат имотите си в боклукчарник, нито желаят да плащат солени глоби за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, както би сторил българския Бай ***. Така, че по-спокойно с великите изказвания моля.

18

men

преди 9 години

Предаването на метални отпадъци и всякакво имущество безвъзмездно се казва конфискация !от там до национализацията е само една крачка! Малка!!! Ако искате да се връщаме кьм РАЗВИТОТО комунистическо общество...

17

Анонимен

преди 9 години

От фирми може, а от частни лица да не може? Да си правим по една фирма.... само Доганчо ли ще си държи обръчите :DА сега сериозно: всеки трябва да има правото да връща за вторични, само че да се въведат изисквания за това какво може и какво не... Ако връщаш шахта: затвор.Ако връщаш медни кабели: затвор.За останалите неща да се прави по една снимка и да се записват данните. Ако нещо се окаже крадено.. полицията ще си има данни и направо по бързата процедура и бой 300 тояги.

16

АНОНИМЕН

преди 9 години

ТОВА Е МОМЕНТА гн-ЦАЦАРОВ ДАПОКАЖЕ ЗАЩО Е НА ТОЗИ ПОСТ,И НА КОГО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ !!!

15

анонимен

преди 9 години

Диво племе сме си и това е.Празноглавците не могат да разберат че този закон не променя нищо относно кражбите,т.е. в мътна вода се лови най много,този закон приет от рекетьора Бойко цели едно.........елиминиране на конкуренцията по законов път и така неговите хора от *** които са собственици на Надин(една от големите фирми в скрапа,която вече има подписани договори с почти всички общини)прибират всичката скрап от физ. лица-------------останалите фирми да го духат...........какви кражби,кви 5лева

14

До 3 и 13

преди 9 години

Много сте прави. Тук са писали доста *** за полиция, жандармерия и други подобни дивотии. Аз в момента правя ремонт на жилището си и махам старите тръби тръби за парно, панелните радиатори, поцинкованите водопроводни тръби, стария бойлер, метални парапети и т. н. Всичко това е купувано от заводи, магазини и топливо преди 1990 г. И сега какво? Да го дам безвъзмездно на общината, Че общината какво безвъзмездно ми даде на мен. Не стигат данъци, такси, акцизи, а сега и металите да вземат.

13

Келепир

преди 9 години

До dadДо 8Нали се сещате, че един ден желязото и ценните метали ще свършат, защото няма производство в мащабите необходими да запълнят създадения вакуум от предаването на метали ?И тогава ще настъпи Каменната Ера.

12

Келепир

преди 9 години

До 3 Той еКакво безвъзмездно предаване - кой те бие по главата да го даваш ? Дръж си желязото и ценните метали у вас. Може да се плаща за предадени кутии от бира и безалкохолни и за пластмасови бутилки. Ако се плаща на бройка ще е добре - примерно 15 ст. Но това може да стане само със субсидии и фондове от ЕС за проекти по опазване на околната среда. И в България има пари за това, но всички знаем къде отиват парите на данъкоплатците.

11

Анонимен

преди 9 години

Жалката милиция може да бие само студенти и майки с деца. Става ли въпрос за *** истории, стават съучастници веднага.

10

8

преди 9 години

Аве *** като ги пишете тия тъпотии долу мислете си малко с празните ТИКВИ.Аз лично НИЩО НЯМА ДА ДАМ НА ДЪРЖАВАТА БЕЗВЪЗМЕЗДНО.

9

Ние

преди 9 години

Абе,няма ли жандармерия в България да ги разгони тези Айдуци!?Окрадоха ми на село всичко,което се нарича метал-легла, печки,съдове,мотики и пр..

8

dad

преди 9 години

Aми нека разрешат и от физически лица да взимат, но ако при проверка има нещо без доказателства или капак на шахти и т.н. - глоби и то поне 50 000 лв и затвор при второ нарушение,

7

Анонимен

преди 9 години

Пунктовете за скрап направиха много хора извън закона от богати,по-богати,най-богати.Този престъпен бизнес цъфтеше и процъфтяваше под благословията на шепа хора,които трябва да изграждат едно процъфтяваща държава.

6

гражданин

преди 9 години

И защо полицията още ги търпи тия?! Ако бяха от другата страна на границата отдавна щяха да са в кауша!!!!

5

Моте

преди 9 години

Ето ги крадците на метали, берачите на желязо

4

партиен член

преди 9 години

А защо не ревът когато изкупуват капаци на шахти или крадени кабели?Като занесеш капаци от улицата те учат да ги чупиш а кабелите да режеш на ситно та да не се виждат. В коя друга държава се крадът капаци на шахти и решетки от пътя.?

3

Той е

преди 9 години

Те това е лудостта - "безвъзмездно" предаване на отпадъците... А после, същите общински депа, ще ги продават на фирми за скрап, и познайте, кой ще се гуши, с пари, паднали му от небето? И да имам желязо, на тия площадки няма да го дам, да не са ми го давали те? Като искат да спрат кражбите, има си много други мерки, къде-къде по-ефикасни, ама тъй е най-лесно и най-печелившо, за общинските и държавни ***!

2

гамена

преди 9 години

ко ? не !

1

Анонимен

преди 9 години

АКО бяха студенти или пенсионери "полицията" щеше да ги е пребила вече