15

Ник

преди 9 години

Тъпо решение на проблема. Управляващите като крадат от държавата, да ги свалим и да нямаме управление. Вместо да засилят контрола на пунктовете и да отнемат лицензи. Желязо за милиони ще отива по сметищата, защото сме я цъфнали и вързали.

14

не съм циганин

преди 9 години

И сега к'во,ако си почистя мазето и вилата и събера 10-15 кила железо,нема да мога да го върна и да получа некви кинти за това.Да ви го тура и у тъпия закон.Сега още повече ще процъфти сивия сектор в тази сфера.

13

Анонимен

преди 9 години

Стига кражби на желязоСтига циганофилска пропаганда преди изборитеЗасрамете сеКой предава желязо?Откъде ще го вземат гражданите?Само *** у нас унищожават всичко,което събираме с къртовски труд и го продават за шише ракия на мафиотите от складоветеЗасрамете се вече

12

Анонимен

преди 9 години

До вьрбан ***---------------Как ще си направиш? Платил ли си си на ония дето позволява или забранява?

11

вьрбан циганина

преди 9 години

Ще си направя 16 фирми и пак ще си режа тръби и ще си ги продавам...да живей демокрациятааааааа !!!

10

Анонимен

преди 9 години

"... правото да си изкарват прехраната"?!?!Пустеят милиони декари държавна земеделска земя - сигурно средство за изхранването и на тези, които "берат жица и джилязу", и на онези, които изкупуват крадения метал! Само едно нещо е нужно, за да се печели от земеделие - КЪРТОВСКИ ТРУД.От тях самите си зависи, дали ще изкарват печалба с труда си, или ще имат пари само за цигари и ракия, набавени им чрез помощите, които държавата къса от залъка на нашите деца.

9

Анонимен

преди 9 години

И аз протестирам!Протестирам, защото тази забрана не е съпроводена с наредба за национализиране на 90% от досегашните печалби на фирмите, които изкупуват метали за скрап. Изкупуващите много добре знаят, че купуват нещо, което е крадено и по този начин поощряват престъпността!

8

Анонимен

преди 9 години

Скрап ще се предава но на държавни фирми а тези мошеници да пият една студена вода

7

Анонимен

преди 9 години

този закон е ченгеджийски вместо да хващат крадците на метали така е по-лесно

6

Анонимен

преди 9 години

Само не разбрах, незаконните скрападжии как ще продадат желязото, ще правят контрабанда на желязо ли ахахха

5

Анонимен

преди 9 години

"По думите й, когато на тези хора се отнеме правото да си изкарват прехраната и липсва алтернативен вариант, вероятността за увеличаване на престъпността е голяма."Съботинова ***, ти сякаш не знаеш, че тоя метал не го произвеждат за да го предават, а го крадат. Тоест извършват престъпления. Даже влакове дерайлират.Ти нормална ли си ?

4

Анонимен

преди 9 години

Първите коментари, който прочетох са на хора напълно незнаещи и очевидно не разбиращи. Този закон беше предложен и приет от господата от ГЕРБ и само техни фирми сключиха договори с общините, така ще могат да си приберат парите от Европа отпуснати за изграждането на тези пунктове, отделно желязото без пари ще го получават, отделно и еко таксите ще прибират, поне такъв им е замисъла.

Крайно време беше за такъв закон. Нека всеки, който продава скрап, да фигурира регистриран къде, кога и как е продал всеки грам желязо. Да фигурира с трите си имена и адрес по лична карта. И новозакупеното желязо да се пази 3 месеца преди продажба. Ако се разкрие кражба - да се види кой е продал краденото и съд. Но според мен трябва да се плаща. Поне минимално. За да не отидат *** при незаконни скрападжии. И най-важното - да има контрол, здрав контрол и превенция на битови кражби.

2

Анонимен

преди 9 години

Естествено че наглите *** ще иска да вкара фирмички-посредници да прибират половината печалба..... Че *** има има... тука спор няма. Но когато решиш да си смениш радиаторите в къщи или да занесеш старият акумулатор на вторични и да не можеш.... това е гавра.За да се спрат краденето на шахти и жици, трябва в пунктовете да има контрол на това какво се връща и да се води прозрачно счетоводство и да се записват данни. Ако нещо е крадено, да се носи отговорност.Забраната не решава нищо

1

Пръдлю Посеркофф

преди 9 години

Ако на някой много му се ***, да иде в кабинката а не да *** на площада