28

Драго

преди 10 години

Гоце е най-големия лъжец!

27

Анонимен

преди 10 години

Още по онова време сегашният лидер на червените" Сергей Станишев събира смелост и заявява, че БСП дълго ще трябва да чисти нефтеното петно, лепнато върху нейния имидж. Оказа се, че мащабите на тази афера са ужасяващи. Най-нелицеприятният факт от нея не е свързан с финансовия, а с политическия й аспект - тъй като в много случаи вместо подкуп е имало поемане на политически ангажименти към Саддам Хюсеин.

26

Анонимен

преди 10 години

Справка на комисията Волкер" за разследване на корупция при управлението на програмата Петрол срещу храни" от 21 октомври 2004 г. вкарва в списъка на компаниите, на които правителството на Саддам Хюсеин е продавало петрол, четири български фирми. Това са Химимпорт" АД, която е закупила петрол на стойност 35,916 млн. долара, Машиноимпорт" - 44,061 млн. долара, Росбулнефт" - 231,867 млн. долара, и Братя Василеви" - 65,957 млн. долара. Сборът от сумите е 377,801 млн. долара.

25

Анонимен

преди 10 години

По-късно именно Захариев ще изплюе камъчето, че е взел някакъв си 1 милион от въпросната програма, че има още едни 11 милиона, които не се знае у кого са, и ще опровергае лидера си Първанов, който повтаря като латерна, че партията не е финансирана от Саддам Хюсеин. Тук с основание излиза въпросът кой тогава е финансиран с тези пари? Защото от доклад на специалния. съветник на директора на ЦРУ, с който Галерия" разполага, се разбира, че БСП на Георги Първанов е търсила финансиране от престъпния

24

Анонимен

преди 10 години

Зад тях обаче реално стоят партии, физически лица и частни организации. Такъв е случаят и с БСП, оглавявана от Георги Първанов, става ясно от скандален доклад на специалния съветник на ЦРУ в раздел финансиране и снабдяване на режима". Доказателство, че Първанов е имал контакти и комуникация със Саддам Хюсеин, е доклад на тогавашниядепутат Велко _Вълканов лично до него от март 1998 г. В доклада четем: Другарю Първанов, при срещата ми с ръководството на БААС бе заявена готовност да се активизир

23

Анонимен

преди 10 години

Столетницата се превръща в обект на многобройни атаки и обвинения, че е финансирана от престъпния режим.По онова време диктаторът Хюсеин прави и невъзможното, за да намери подкрепа в международен планЗатова е принуден да раздава квоти за петролни ваучери на политически партии, които да му градят имидж пред световните институции, се казва в документите. Той успява да издейства пред Комитета по санкциите на ООН правото да избира лица, фирми или организации, на които да предоставя по свои съображ

22

Анонимен

преди 10 години

В списъка с участници попадна и БСП заради ръководителя си Георги < Първанов. Той използва тесните си контакти с иракския диктатор Саддам Хюсеин, който е в тежка международна изолация, и успява да си уреди 12 милиона барела суров петрол според вестник Ал Мада". Далаверата става на гърба на БСП и от нейно име.

21

Анонимен

преди 10 години

1 200 компании, организации, партии и физически лица, участвали в даването на подкупи за режима на Саддам Хюсеин, като в замяна на това са получавали възможностда участват в сделките по програмата Петрол срещу храни", извличайки огромни печалби от петролните бонове, разпределяни под личния контрол на арабския диктатор.

20

Анонимен

преди 10 години

Георги Първанов в сделка с диктаторИ така - сянката на Саддам Хюсеин вече десет години стряска сънищата на Георги Първанов. Бившият президент бе замесен в аферата Петрол срещу храни" в качеството си на лидер на БСП и контрагент на петродолари от иракския диктатор.Скандалът, в който известният като Гоце бивш лидер на червените" поставя на карта цялата си партия, БСП, има твърде дъл-га история: През януари 2004 г. иракският <щ вестник Ал Мада" публикува списък с около 1 200 компа

19

доброжелател

преди 10 години

Агент Гоце,и си прав,и не си прав

18

87

преди 10 години

НЕ ВИЖДАМ ДА СИ БИВШ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП И ТАКА ДА ЗЛОБЕЕШ ПРОТИВ БИВШАТА СИ ПАРТИЯ ..ТЕЛЕВИЗИИТЕ КОГАТО ИМАТ ОПОРНИ ТОЧКИ ЗА ХУЛЕНЕ ПРОТИВ БСП КАНЯТ ПЪРВАНОВ И Р. ПЕТКОВ.

17

ВАЛЯ

преди 10 години

'СКЪПИ" ПЪРВАНОВ, ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЗЛОБАТА ЩЕ Е КЪМ ТЕБ. ТА ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ, ТИ НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ БСП ДА ЗАГУБИ ЕВРОИЗБОРИТЕ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ НА ТИКВАТА.РАЗКОЛЕБА СИМПАТИЗАНТИТЕ. А ГЕРБ СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СА ПРОТИВНИК.ТОВА НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГО ПРОСТИ. ТОЛКОВА ЛИ СИ *** ИЛИ ЗАВИСТТА ТИ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА, ЧЕ ЗАМЪГЛЯВА СЪЗНАНИЕТО ТИ.ЗЛОБЕН, *** И СМЕТКАДЖИЯ. КОМБИНАЦИЯТА Е УБИЙСТВЕНА.

16

Анонимен

преди 10 години

Харесвам повече Сергей Станишев от Първанов - имам аргументи. В момента БСП няма нужда от селски тарикати, нито от апартаментни идеолози като Янаки Стоилов.

15

lekar

преди 10 години

триперът в действие! Гоце лекувай се при шефката на касата!

14

1

преди 10 години

Ееееееее, стига с това търсене на враг! Хайде работете за оцеляването на скапаната държава, вместо да се джавкате!

13

Човек

преди 10 години

До boc 14След като Стойнев успя да развали сладките сънища на една дузина губернаотри (визирам чужди посолства, като това на ГМО-тата и на ???!!! южна корея ???!!!, то той определено СТАВА за нещо!!!

12

Човек

преди 10 години

Др. Президент... ще си признаете ли измекярстането с другаря Лостов 97 година?!А рамото за другарката Бибита и разцеплението в БСП?!Без да сьм особен фен на БСП-то, за предателите само едно... забвение на бунището на историята и пълно презрение...

11

boc

преди 10 години

Избора ще бъде между Манолова и Стойнев.Малееее, хвани единия-блъсни другия!Идвамата не стават за нищо, но явно са верни на Станишката!

10

Анонимен

преди 10 години

Гоце, вие и вашите съпартиици от БКП не ставате за нищо бе човек вие сте мега огромни некадърници , стари намръщени комунистически синове и дъщери свиканли партията да ги оправя и те да си крадат на воля! Вие не можете да работите, вие незнаете как да работите вие не сте способни да мислите в периспектива , неможачи сте всички до един там в БКП ...толкова сте некадърни , че за 1 година съспиахте и малкото което се беше направило !

9

Анонимен

преди 10 години

Гоце кажи ти нещо за твойто аверче Боко Тиквата