15

Инж+

преди 9 години

Айде стига с това "секретно" бе,приятелче! Да не сме Москва 50-та година! Тука става въпрос за обществен ресурс!? И стига с тия държавни гаранции! То всеки би построил електроцентрала, ако държавата ще му изкупува тока!? И после...к'во правим?Като със соларните централи!?

14

Анонимен

преди 9 години

И за кво ше държи 30% като се готви да бега. Егати съдружника, егати инвеститора.А обществена поръчка за продажбата на тези 30% ще има ли или всичко е под масата

13

О'Нуф-Рий II

преди 9 години

Абе като говорите за сигурни и несигурни реактори, къде слагате човешкия фактор? Щото човек може да съсипе всяка сигурност."Разбиратели". Смешници.

12

Анонимен

преди 9 години

Първо, кой строи само един реактор? Строят се по двойки. Второ: при пълни проектни мощности, разрешения, готова площадка, защо трябва да угаждаме на янките, като този реактор със сигурност накрая ще ни струва колкото цяла централа!!?? Отделно посочете колко реактора са изградили в Европа!

11

Крис

преди 9 години

Нека, нека, като простия народ не иска сигурните руски реактори, нека взема хамериканските братски ....

10

Любо

преди 9 години

А дали пък Еврокомисията няма да възрази по глава 3 (или някаква друга) ? Що не вземем да им изчакаме становището преди да подпишем , че ако ни погнат USA да ни съдят едва ли ще ни се размине като от Руснаците ..

9

Анонимен

преди 9 години

смърт на САЩ.А какво ще правим с руския реактор и похарчените пари . който чака на склад.

8

До Нагорния от 4:

преди 9 години

Попокатепетълчо,..."Българският дял ще е 70% от капитала, а американският - 30%. Клаузата е заробваща - ние ще участваме само с оборудване, което да им бъде заплатено веднага, след като централата заработи...Не се оправдали очакванията, че "Уестингхаус" ще участва като дългосрочен инвеститор."... К`во ти е "компетентното" мнение по този въпрос?!

7

Георги

преди 9 години

До Пожарогасител.. На кой му пука за цената на ядреното гориво, на кой му пука за безопасността и екологията, важното е да бъде подписан договор с "американ брадърс", и от там да капят парички, а иначе този договор ми прилича като този за АЕЦ Белене.

6

Пожарогасител

преди 9 години

Има няколко въпроса на които правителството и Стойнев трябва да отговорят:1. Какви са условията при които Уестингхаус ще строят? Какъв е процента на държавно финансиране2. Откъде ще бъде купувано ядреното гориво за американския реактор, и ако е от САЩ какви ще бъдат цените му в сравнение с руското за 5 и 6 блок?3. Какви гаранции дават от Уестингхаус за безопасността и екологичността на реакторите, пак съпоставено с руските ВВЕР-и?

5

Анонимен

преди 9 години

Ама ние вече започнахме ли да го строиме 7ми блок? Нещо референдум не съм чула да е проведен. Или за Белене трябваше, пък сега няма проблеми. Аргумента "има площадка" не важи, щото и в Белене я има.. Изобщо как беше взето такова инвестиционно решение?

До Анонимен 1Троле, научи се да течеш. Уестингхаус взима 30 % в строежа, а после се отказва няма да участва в експлоатацията, напуска. Това да не са твоите руснаци? Нали ние българите пращаме от джоба си на алчните ти дружки от Москва за онзи гьол в Белене? Защо не жалиш парите, хвърлени на руснаците за гьол, ами си тръгнал от американците да се жалваш? А дали пък знаеш, че Уестингхаус не е американска, а в нея голям дял държат руски капитали? Но аз не очаквам тролската ти глава да загрее.

3

Анонимен

преди 9 години

Е тогава за какво са?То строители и България може да си намери. Няма никакъв смисъл. ДА се плаща на чужда фирма, а пък тя да плаща на български или други подизпълнители. Щурави работи

2

Американофил

преди 9 години

Ще гепат черешката и ще оставят гъзъ на тортата за нас...

1

Анонимен

преди 9 години

Поредната далавера на американските агенти, на гърба на народа...