33

bg

преди 9 години

Nekoi svine moje da kajat 4e I arnaudite I 4erkezite sa ni osvobojdavali ot rusnacite.

32

bg

преди 9 години

Nacistite sa objavili primirie v Auschvitsh,no evreite sa go narushavali.

31

Анонимен

преди 9 години

ддо украинецхохол, така хубаво ще ви омаят хамериканците, че ум ще ви зайде!

30

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен"Великите" сили за пореден път "велико" се оакаха с реакциите и постъпките си.

29

Анонимен

преди 9 години

до 24 - продължение на 29-----------------------------Но все пак да не съдим великите сили! Това са отминали времена, хората учавствали в тези събития - отдавна ги няма!Но недейте да казвате, че Русия ни били поробили, а западните сили ни били освободили, като е станало точно обратното!!!!

28

Анонимен

преди 9 години

До 24 - продължение на 28-------------------------------------------Срокът на временното руско управление се намалява от две години на девет месеца.Т.е. това, което казваш - че са ни освободили от Руско господство, някой си го е измислил! Просто намаляват от 2 г. на 9 месеца!Но по-инересното е: ( добре го прочетете!!! )Новата българска държава се поставя във васална зависимост от Османската империя и се задължава да ѝ плаща ежегоден данък !!!!!!!

27

Анонимен

преди 9 години

До 24 - Продължение на 27-------Берлинският договор свива територията на българското княжество, предвидена в Сан Стефано, в земите между Дунав и Стара планина и дотогавашния софийски санджак. Между Стара планина и Родопите се обособява автономна област Източна Румелия, а Македония, Източна Тракия и Западна Тракия остават под пряката власт на султана.И т.н. и т.н.

26

Анонимен

преди 9 години

До 24 - ------------------Санстефанският договор между Русия и Султана предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия. Дава и теоретична независимост под протекцията на Русия и намаляването на европейска Турция до тясна ивица територия. Великите сили не позволява това да се случи.Ще го постна на части че е дълго, ама като не искате да четете - ще ви го сдъвча!

25

Суворов

преди 9 години

Укрaйнците по душa сa си фaшисти През войнaтa сa бaндеровците сa убивaли повече мирни грaждaни отколкото SS.И сегa сa си фaшaги-изгорихa живи служителите нa Беркут ,които откaзaхa дa се извинят нa колене нa мaйдaнa,гледaх зa товa aвтентични кaдри,после изгорихa живи 40 човекa в Одесa .Едно време лигaвите *** политици създaдохa Хитлер и го кaчихa нa влaст,после солено им излезе,a сегa историятa се повтaря,мaйдaновците ще предизвикaт 3-тa световнa войнa

24

Берия

преди 9 години

Русия успя дa усмири Чечня след водене нa три войни продължили с години,a чеченците сa едвa 1,2 млн.души.Тa aпропо се питaм колко години ще сa му необходими нa Потрошенко дa победи Донецк и Лугaнск дето сa със 7 млн.нaселение ? ,особено кaто се имa предвид,че aрмиятa му е глaднa,голa ,босa,зле плaтенa и деморaлизирaнa.

23

ukrainec

преди 9 години

До АнонименТочно обратното-Русия се опитва да пороби България-но западните държави начело с Германия я изгонват (Берл.договор) и освобождават България !

22

ukrainec

преди 9 години

До !Бойците от тези организации причиняват актове на убийство, мъчения и други видове нечовешко третиране на цивилното украинско население, превземат и рушат инфраструктурни обекти, занимават се с мародерство и грабеж.Оказвайки им помощ, руската страна нарушава задълженията, поети по цял комплекс от международни договорно-правни инструменти в областта на предотвратяване и противодействие на международния тероризъм, в частност, на клаузите отМеждународната конвенция за борба с финансирането на тероризма от 9 декември 1999 г.,

21

!

преди 9 години

Какво е това примирие, няма да се стреля никъде но украинските войски да може да отидат и да завземат всичко което им е нужно, така че след като изтече срока те да са готови да избият цялото население което не танцува по свирката на Порошенко!

20

Стрела

преди 9 години

Лицемерният Порошенко, следващ указанията на задокеанските господари непрекъснато обстрелва юго-изтока, колко стотици хиляди потърсиха убежище в Русия, предимно жени с децата си! А Западът и най-вече САЩ упорито "не чуват" и не "знаят", че армията непрекъснато обстрелва граждански обекти. Невиждана наглост и цинизъм.Проклета да е тази американска демокрация!

19

Анонимен

преди 9 години

До 18: ( От полуграмотния )--------------------------------------------Прочети в уикипедия за Берлинския договор. Ако не знаеш - ще научиш, ако си забравил - ще си припомниш!Какво се случва там - великите сили не искат голяма и силна България, Русия настоява, но великите сили не разрешават! И така до ден днешен балканите са разцепени! Иначе ставаме заплаха за тях ...

18

rusnak

преди 9 години

Днес е убито от обстрел на военните още едно 10 месечно дете. Кой нарушава "примирието"??

17

Анонимен

преди 9 години

Това ми напомня за нашата история - когато запада не разрешава на България да бъде свободна, но Русия настоява!---------------------------17 Кога е била тази история , нещо не се сещам полуграмотнико

16

Анонимен

преди 9 години

Петро Порошенко иска опълченците да не стрелят, докато ги избиват, че причиняват загуби на украинските сили. Той иска всички опълченци да се съберат невъоражени и строени и да мине един самолет да им пусне бомба, ама те да не бягат! Да не нарушават примирието, трябва да стоят мирни докато падне бомбата и ги убие. Като не се съгласят, ще викне новите приятели на Украйна да ги избият.Това ми напомня за нашата история - когато запада не разрешава на България да бъде свободна, но Русия настоява!

15

До Десетката за 16

преди 10 години

До АнонименЕто това вече е сериозен анализ, засяга фундаментални категории и говори за бистър и аналитичен ум. Браво! :)

14

Анонимен

преди 10 години

Руски миротворциги наричат проруските медии и нашите червени гъзо.изци!А народа им казва "РУСКИ ГЛАВОРЕЗИ"100 години болшевиките носят само безредици и смърт