169

Анонимен

преди 10 години

Ще дойде момент когато ще дойдат чужденци и тогава колкото поискат толкова ще им дадат.Сега ще се ослушват и нищо няма да дадат.

168

Анонимен

преди 10 години

Да се дадат заплати и то навреме,че лекарите заминаха

167

d-r Haus

преди 10 години

Naglost e tova koeto se iska ot mafiqta v bqlo!

166

НЕКА

преди 10 години

ТАКА ЩЕ Е НЕК ДАВА 3000 ЛВ НА СЕКРИТАРКА,АМА НЕ КОЯ ДА Е ,А МОДЕЛ,А СЕСТРИТЕ И ЛЕКАРИТЕ В БЪРЗА ПОМОЩ КАКВИ УМЕНИЯ ПОКАЗВАТ,ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА Е СВЕЩЕНО НЕЩО ДО МОМЕНТА НА КЛЕТВАТА ПРИ ДИПЛОМИРАНЕТО И ПОСЛЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ТЪРГОВЦИ, УМИРАМЕ КАТО МУХИ,А МОДЕЛКАТА КРАСИ ИМДЖА НА ШЕФА СИ.

165

И още нещо!

преди 10 години

Време е вече и лекарите да заработят! БЛС е този,който трябва да организира висококачествено лечение за да могат да се лекуват граждани на Ес и останалия свят.Това е най-лесния начин да се съберат пари и трябва да се вмени като задължение на БЛС.Как други страни могат да зкупуват у нас ЕРП-та за да вдигат пенсии у тях? Така и лекарите трябва да привлекат поток от капитали от цял свят за да се изържа здравната с-***. Ако знаем какво да искаме живота ни ще е по-добър. А сега лекарите само харчат.

164

някой

преди 10 години

Всички на ПРОТЕСТ ,а ПАРИ само за ЛЕКАРИТЕ ,НЯМА ВЕЧЕ ***!

163

Анонимен

преди 10 години

Значи, пари за луксозна "техническа" секретарка в НЕК с 3000 лева заплата - има.А за лекар в Спешна помощ 1500 лева - няма!Как става това?

162

Добре, но от къде?

преди 10 години

Нека им направят заплатите 5000лв,но от къде пари за това???Проблема е на много високо ниво,но за да отвлекат вниманието на народеца, властимащите правят изкуствен конфликт и...Всички работещи трябва да си плащат здравните осигуровки,а то какво става....1/3 са в сивия сектор, 1/3 в бюджетния и едва 1/3 плащат,но вземат минималната заплата,а от там и ниски вноски...От друга страна, при тази огромна бюрокрация и заплатаджии в сектора, кражбите и ''усвояванията''...е то няма как да има пари....

161

Петрова

преди 10 години

ВЪН НЕКАДЪРНИТЕ ОТ СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТЕ СА ЗАПЛАХА ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!ПО ДОБРЕ ПО-МАЛКО, НО КАЧЕСТВЕНИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ ОТ КОЛКОТО МНОГО И НЕКАЧЕСТВЕНИ!ДА! НА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА В ЗДРАВЕОПАЗВАНИТО!СТИГА НИ Е РЕКЕТИРАЛО ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ!

160

Петрова

преди 10 години

Какво показва ЕВРОСАТ:-Осигуреността с болници в България (4.28 бр. на 100 000 население) е с 1.6 пътиповисока от средната за страните от ЕС (2.67 бр. на 100 000 население). -Значително повисока е и осигуреността в страната с болнични легла (663 бр. на100 000 население) в сравнение с тази за ЕС 545 бр. на 100 000 население.-През 2012 г. осигуреността с лекари на 100 000 население е 393 и надвишавасредния европейски показател ( в ЕС 333 лекари на 100 000 население).Повече болници, повече болнични легла, повече лекари и ... какви резултати.

159

Петрова

преди 10 години

-крайно време е да се престане със спекулациите, че всички щели да заминат вчужбина и нямало да остане здравен работник в България. ДА, ама НЕ! Ако имаше такава възможност досега всички да са избягали, ама стоят тук поради следните причини: никой не ги иска, там искат дисциплина, там искат знания, умения, езици, отношение към персонал и пациенти. Тука е рай...

158

Петрова

преди 10 години

Огледайте се около вас и вижте колко хора не работят това, за което са учили.Всеки да почне да работи това за което е учил.- до кога ще се спекулира с т.н. ниски заплати. Ниски заплати да, но придружени с изключително високи задължителни ДМС (които не се коментират), заиграване с дистрибутори на фармацевтични компании, потребителски такси по кабинетите, и се получават едни доста прилични доходи за част медицинското съсловие. Колкото и повече пари да дадеш на някой некадърник, то той не се променя. Некадърния си остава некадърен...

157

Петрова

преди 10 години

-пари винаги е имало и ше има за здравеопазване, но друг е въпроса, че тези париотиват за разпределение в ръцете на некадърници и от там се компроментира цялата система на здравеопазването. Крайно време е държавата да разбере, че лекар е професия за лекуване на хората, а не администратор. Практиката показа, че в старанието си да се угоди на гилдията си и от незнание в областта на икономиката и работа с персонал, бележити лекари изключително големи професионалисти станаха администратори и се провалиха. Доведоха болниците до фалит и здравеопазването до колапс.Огледайте се около вас и вижт

156

Петрова

преди 10 години

ДА ПОДКРЕПИМ КОГО? И...ЗАЩО?Чии права да защитим в случя? На тези, които:-не са осигурили дефибрилатор за минимален опит за спасяването на най-ценното човешкия живот;-подправилите документи с цел себе-оневиняване;-не създалите елементарна организация на работа на екипите за спешна помощ;-не оборудвали с елементарна живото спасяваща апаратура линейките;-не създали елеметарни правила за равноправно разпределение на сумите векипите на Спешна медицинска помощ; (Виж.Проверка на Медицински одит на ЦСМП-София)-пари винаги е имало и ше има за здравеопазване, но друг е въпр

155

Анонимен

преди 10 години

Bezochie. A kolko sa platili za da se izuchat za lekari???

154

Анонимен

преди 10 години

Колко е месечната помощ на деца инвалиди инвалидизирани от лекарските грешки на български лекари???? Може би е 1500 лева ??

153

Ние

преди 10 години

Аз съм учител и поставям лекарската професия на първо място.Но нека да не се заблуждават хората-няма лекар с доходи под 1500 пв.Освен това, 90% от тях са скарани с етиката,не повишават квалификацията си и т.н.

152

Ко? Не!

преди 10 години

Чакайте бе, как стана така - починала жена, защото линейката не дошла навреме, затова дайте да вдигнем заплатите на работещите в спешното...?!?Не че съм против (и аз искам по-висока заплата), ама то ако ставаше така, да бяха почнали да морят хората преди 20 години. Досега да вземат милиони...

151

ИСТИНАТА

преди 10 години

Заплатите на лекарите у нас са ниски и това е очевидно и със сигурност трябва сериозно увеличение, НО....има едно МНООООГО ГОЛЯМО НО.....и то е: постоянни преквалификации, изпити и така нататъка, понеже за съжаление голяма част от сегашното поколение лекари всъшност не лекува, а мори и обира пациентите! Както компютърните и софтуерни специалисти на високи заплати се усъвършенстват постоянно така и лекарите, за да са на ниво на Западна Европа, ако искат Западно-европейски заплати!!!

150

петков

преди 10 години

много алчи