61

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 67Щом сме в ЕС- европейски цени на горивата, що трябва да ни дават ресурси за жълти пари, сега руснаците се стремят да заемат и нефтените полета в шелфа на северния полюс, а те са 25% от световните запаси, освен това са им под носа, който не е гледал скоро карта да погледне и да види каква суша стои в близост, така че извода е ясен

60

тя

преди 10 години

Ограбил Донецк - станал милиардер , затова за него това е Украйна.

59

titoti

преди 10 години

Само питам.В Европа, в три държави, населението на определени области, настоява за референдум. Референдум за отделяне от досегашната централна власт и създаване на автономни области или страни.1. Испания - Каталуня2. Великобритания - Шотландия от Англия3. Украйна - ДонецкТа, само питам де: еднакъв ли е аршина на САЩ и ЕС към ситуацията?Ще изпратят ли САЩ бойни кораби край бреговете на Испания и Шотландия?Какви санкции ще наложат САЩ на Испания и Шотландия?Само питам де???????????

58

Анонимен

преди 10 години

Руснаците (Путин), умишлено ни продават скъп газ и петрол, за да няма икономика тук. А с нашия глупав русофилизам още повече си утежняваме положението, защото кой западняк, ще си рискува парите, когато утре Болния поиска национализация.

57

Анонимен

преди 10 години

Видяхме ги тия "местни сепаристи" - объркаха Операта с кметството!

56

Анонимен

преди 10 години

Да живее Русия!!!!

55

До 61

преди 10 години

Не, не и не! Какъв транспорт те гони? Българските тирове, като излязат в чужбина, започват да сноват из цяла Европа, но заобикалят България. Защото заради руснаците тук няма промишленост. Заради по-ниска цена на газът заводите не могат да работят на по-голяма печалба, защото това, което зависи от цената на газа е изтеглено там, където тя е най-ниска - в САЩ. Заводите ти не могат да работят въобще. Като имаш ток от атомна енергия, това не означава, че той е много евтин. Другите имат още по-евтин.

54

analiz

преди 10 години

Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила ядрения си арсенал от 1800 ядрени бойни глави ? ? ?Много скоро забравихме, че Украйна доброволно се отказа от ядрения си потенциал, а Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна . . .

53

Анонимен

преди 10 години

Като са ви рязали краекожието и мозъка ли ви отнеха ?Нали като внасяш евтино гориво ще ти е по-достъпен транспорта.Нали като внасяш евтина газ ще плащаш 200 лв ,вместо 400 лв за парно и ще ти работят заводите на по-голяма печалба.Нали като имаш ток от Атомна енергия ти е по-евтин и можеш да го продаваш!Алтернатива на тея ресурси няма и това ,че не с връщат пряко в Русия като износ ,не означава ,че не носят печалба.Понеже е приятелска и я познаваш я ми кажи колко ви е бензина там!

52

Анонимен

преди 10 години

След като най-голям внос имаме от Русия и най-голям дефицит с тях, смятай че изнасяме не повече от 5%. А се оказва, че Турция е най-приятелски настроена, защото даже сме на печалба от нея.

51

Анонимен

преди 10 години

Най-голям е вносът от Русия (16,2%), Германия (11,6%), Италия (7,4%), Румъния (7,0%), Гърция (5,9%), Турция (5,4%), Украйна (4,2%) и Австрия (3,5%). Най-голям е търговският дефицит в търговията с Русия (5,25 млрд. лв., Украйна (1,18 млрд. лв. и Германия (1,13 млрд. лв), а най-голям е излишъкът при Сърбия (681 млн. лв.), Турция (529 млн. лв.) и Белгия (437 млн. лв.)

50

до 57

преди 10 години

А тока ти идва от генератотирте на Лунна светлина ,бензина от Австралия ,газта от Бангладеж.

49

Анонимен

преди 10 години

До до 49 Няма такъв стокообмен от 50%, цифрата е по-малка от 15%, ако не греша процентът даже е едноцифрено число. За сметка на това имаме огромно отрицателно салдо, т.е. те са си затворили пазара за нас, а ние купуваме от тях като луди и фактически им пълним джоба с голямата лопата.

48

до 55

преди 10 години

То един договор с давност вече изтече ,ама не си топим краката на беломорието.ОНД си съществува на теория както и договора за Черно Море и кораби с определен тонаж.Има договори и за Куба и за Сирия и за ...Аз не ги знам ,не ми е работа ,ама смятам ,че месене в Грузия ,Украйна и Чечня си се водят "Удряне" зад декларациите.

47

Анонимен

преди 10 години

До до нагорен-- 35; Има една подробност 1994 и 1997 г САЩ, Русия и др. стр. подписаха с Украина договори като и гарантират ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ,затова че Украйна се отказва от притежаване на ядерено оръжие.

46

до 51

преди 10 години

Води се стоко-обмен!С две думи сложи ги 40-60% при това повечето е на суровина и тя е без аналог за нас.

45

Анонимен

преди 10 години

да не му вземат желязцето затова се претиснява ахмедов рудниците на желязо са в източният краи на украина

44

до 49

преди 10 години

Шматка ти на колко ракии пишеш?Какви политически изнудваници ?ЕС за програма от 40 милиона ни кара 3 закона да пишем и променяме ,а ти за стокообмен от 50% внос-износ не ти пука.Неграмотен ли си ?Какво ме интересува с кои голям брат ходиш из квартала ?Хлапе ,никои не е толкова луд да внася скъпи суровини за едната солидарна политика.Казах ти 3 милиарда на Ирак повече няма да е повторят ,ако ще 200 над главите ни да летят!

43

Анонимен

преди 10 години

До до 45 остаиАми тогава ти кажи колко процента от българският износ е за Русия. Щом си по-наясно...

42

до 45 остаи

преди 10 години

Не му обръщаи внимание на тоя ,звучи като *** от началото на демокрацията.Щял да заменя и да доставя ,то ако беше толкова лесно ,ама не е .Написал ми 15% износ сякаш са 5 чушки и 10 домата.Готов нашия за идеята да се отказва от търговия с лошите руснаци.Ако беше толкова лесно България нямаше да се чуди как да целува краката на ЕС за някакви си 1-2% годишно!