10

Рали1

преди 10 години

До ИсмаилКакво се случва през 1 век? Защо преди нова ера и след нова ера ? От тогава започва възникването на всичките религии и света води безброй войни .Защо християнството е преплетено в старите ни традиции ? Поклон пред всичките умни държавници и българския народ ,изградили и съхранили хилядолетия държавата ни! Дано я опазим !Има документи ,историците са на ход!

9

до 8

преди 10 години

"Исляма е българска религия..."Глупости.

8

Исмаил

преди 10 години

Исляма е българска религия(независимо дали на някой не му харесва).Или ще е опровергаете че е турска.Тогава влизате в противоречие с българските историци и определяте всички мюсюлмани като турци.И не мога да разбера защо правите връзка с Османската империя и османското иго?

7

Двуличие

преди 10 години

Е добре де не видях един мюсюлманин на дело за връщане на църковни имоти.За мен има само едно обяснение:Протестиращите желаят джамиите да останат техни.Не съм си представял че има толкова много желаещи да се молят в джамия.Но има една подробност.....да станат мюсюлмани.

6

Рали1

преди 10 години

До За религиознитеГоворите за църквите,строени по време на турското робство.Голяма част от имотите,за които претендират от Главно мюфтийство,са строени върху храмовете от старата ни БЪЛГАРСКА/Тракийска религия.Но тук имат думата историците и археолозите.Крайно време е да знаем кои сме и уседналия хилядолетен произход на българите.Като гледах вчера за тракийската могила до Пловдив-на кого ли са служили от гилдията,за да се стигне до разрухата на исторически ценности и паметници!Безхаберие пълно

5

За религиозните

преди 10 години

чувства:Векове наред по нашите земи, църквите е можело да бъдат само толкова високи, че когато покрай някоя от тях минава турчин на кон, фесът му да се вижда.Значи, ние би трябвало да изискваме минаретата да са само толкова високи, че когато покрай тях минава християнин с автомобил, горната част на главата му да се вижда.Ние обаче не предявяваме подобни претенции. Откъде накъде тогава някой ще твърди, че "християнството е същият тумор като исляма"?Но докъде ще доведе нашата толерантност?

4

Анонимен

преди 10 години

И християнството е същия тумор както и исляма.

3

Медалът е с 2 страни

преди 10 години

Някой направи ли си труда да уточни броя на джамиите и на други мюсюлмански култови обекти, построени върху руините на християнски църкви или създадени направо чрез приспособяване на действащи християнски храмове към каноните на исляма?Всички тези християнски храмове са притежавали и имоти, за да се издържат.Кой ще възстанови пропуснатите ползи от тези имоти? Кой ще даде компенсация за унищожените културни паметници и за накърнените религиозни чувства на християните?

2

Рали1

преди 10 години

"И днес при безпрецедентни мерки за сигурност се гледа делото,заведено от Главно мюфтийство за връщане на сградата на музея в Кърджали.Градът осъмна в полицейски кордон."-СТРАХ!!!"Селищен живот по тези места е имало още преди 6 хилядолетия.Българското присъствие се доказва от разкритата в кв. Веселчане уникална трикорабна българска базилика от XI-XII век.. През XIV век селището е превзето от турците,а през 1379 г.идват колонисти от Мала Азия."-На кого и какво има да връщаме?На завоевателите?

1

?!?

преди 10 години

С подкрепата на Станишев Турция скалъпи дело от сорта, една жена ми каза и се опитват да откъснат парчета от свещената Българска земя.