26

муспи

преди 10 години

Типичен двоен стандард в демокрацията, - някой да е протестирал че правителствата и парламента от четвърт век са все от шизофреници? Те също се нуждаят от принудително лечение.

25

Анонимен

преди 10 години

До azБраво, човече! На теб и други хора като теб - много човечност се иска за такова поведение! За съжаление този проблем е огромен и касае огрома част от хората. В нашия вход има една болна жена, която с годините се влошава. Преди това всеки, който я познава ми е казвал, че е много интелигентна и умна, с добра професия, семейство и т. н. За съжаление в момента е сама и след като получи кризи и тормози съседите около нея, положението стана тежко и искаха да я изселят от жилището и. Не разписах.

24

Анонимен

преди 10 години

21 (Az) дава хубав пример.За съжаление, не навсякъде съседите са достатъчно интелигентни и човечни, за да подходят правилно към самотно живеещ човек с психични проблеми. Друг е въпросът, че една част от тези болни са наистина опасни и не е работа на роднини и комшии да отговарят за тях. Нужна е цялостна, ефективна стратегия и отговорни институции.

23

Анонимен

преди 10 години

Да го бутнат от терасата и готово. За пред властите: *** е скочил сам.

22

разпутин

преди 10 години

А психясалото турско-руско джудже Волен като тероризира цял народ...

21

Анонимен

преди 10 години

... ot 1944 god. republicanzzite vkarvaha Nasila v pssihoklinikite i pssihozatvorite STOTIZZIHILADI BALGARI i Podludiha Nazziiata, ZZertvi ssa 500-600 HILADI Balgari i MILLIONI Ossakateni... Nai-Golamoto PRESSTUPLENIE na republicata Srestu BALGARSKIA NARPOD...

20

онбашията

преди 10 години

на креслото с каишите и натриев диметил евтанат венозно, това е

19

az-

преди 10 години

Абе като чета тук писанията на няколкото трола се чудя кой е по-лудия. Вие не сте в ред бе хора. При нас също има един пич с шизофрения и то доста тежка. Беше свестен човек. Сега целия квартал му помага с каквото може и се грижи за него. Даваме му храна, като има нещо за вършене го викаме, осигуряват му се лекарства. Дори и пенсия успяхме да му осигурим. Вече се научи като усети епизод да отива сам в диспансера и след седмица всичко е ОК.Малко е досаден, но това не е проблем за никой.

18

Strict

преди 10 години

"Психично болен тероризира съседи, плаши ги с палежи"А какво да кажем за лудия човекоядец от с. Голямо Буково! Живее си *** на свобода, по цял ден се налива в селската кръчма и точи зъби за следващата си жертва. В компютъра си има списък за отмъщение на хората дръзнали да се оплачат от него. Така си вървят нещата в България. А едно време имаше завод за геги в с. Заберново , в който бяха ангажирани лудите от местният дом за душевно болни.

17

Анонимен

преди 10 години

НАП орязаха инвалидните пенсии и нямат пари за лечение.

16

киро емигранта

преди 10 години

Когато един гражданин на "напреднала нация" си пусне телевизора вечер и чуе, че хора в неравностойно положение ще бъдат наети на работа той е горд, да бъде част от прекрасната социална система. Когато същия този разбере, че скоро ще трябва да работи с 40 годишен трудно подвижен мъж със съзнание на 7 годишен и съответно да носи отговорност за него (да не се самонарани примерно) граждина вече не е такъв почитател на същата социална политика :)

15

далекопровод

преди 10 години

Виновни са близките на тези хора/ако ги има/, имаме един изперкал в блока, последния път преди седмица помля всичко в тях, прибраха го и след 2 дена майка му и баща му пак си го взеха "щото им било мъчно" а гадните доктори го тъпчат с опасни лекарства, майка му решава кога да му спира лекарствата да не се "трови" детето. *** им викам, като им тегли ножа един слънчев ден пак ще си говорим.

14

mishuga

преди 10 години

така е в Младост и други тъмни квартали

13

Боби

преди 10 години

В психодиспансерите персонал от 20 души се грижи за 15-сетина болни.По цял ден си клатят краката и взимат по 600лв заплата.После нямало места за болните...

12

киро емигранта

преди 10 години

До vargМили varg, ти може да си запознат с някои социални практики в скандинавските държави, но мога ти кажа от първа ръка опит, че не е така както си мислиш. Шизофреници сред обществото няма. По кротките имат точно 45 минути на ден "сред обществото" - в ресторант за бързо хранене с придружител. Наркомани и хора с умствена изостаналост се наемат единствено за данъчни облекчения и отговорността за сигурността им най-често се делегира на персонала.

11

Килъра

преди 10 години

Еми тия *** от блока да спрат да си плащат данъците щом полицията не си върши работата, изглежда и те имат психични проблеми или са мега роби много по-големи от тези по времето на турското робство

10

ами

преди 10 години

Това е много сериозен проблем!Имахме такъв случай в нашия блок,младо момче,до казармата му нямаше нищо,беше завършил математическа гимназия с отличен,след като се уволни се започна,скубане на звънците,рязане на кабелната,блъскане с желязо по асансьора,ужас!Години живяхме в тормоз,ни полиция ни съд,никой не го интересува!Почина и това реши проблема!

9

Анонимен

преди 10 години

До vargВзимай ги у вас

8

Анонимен

преди 10 години

До vargзатова се казва заКОН иначе щеше да е заЛЪВ

7

varg

преди 10 години

Мястото на тези хора е сред обществото.Напредналите нации това правят.Например в Норвегия намират работа на наркоманите,за да не вършат престъпления.Има публични домове в Холандия.А в България законите са само за бедните хора.