20

Анонимен

преди 10 години

Назовавайте историческите факти с истинските им имена - напр. турско робство, турски издеватества, убийства, изнасилвания и унижения върху българите, три синджира роби, турски геноцид върху българи и арменци и т.н.!

19

Alexa

преди 10 години

Странно, но в учебника по литература за 5 клас учат как се празнува корбан байрям, пасха, сватба и др., защо заблуждават хората ... погледнете в учебниците на децата си, това история ли е или вероучение .... ще ми се детето ми да не ходи на училище в тази държава, по мое време наистина се учеше история, а сега се изумявам какви неща учат в училище! "Партийна история". Чудно дали в английските учебници има уроци за традиционните български празници?!?! НЯМА!!!!!!!

18

Ние

преди 10 години

Коментиращите,не се вкисвайте!Тази дуална система е за слаби и мързеливи ученици,които стават само за чиракуване-всеки трябва да си отиде на мястото.Няма нужда от хора в училище,които нито искат да ходят там,нито искат да учат,пречат на учещите и т. н.Е,има и друг подход:създаване на комплексни условия и горепосочените да станат ученици,но за това е нужно да познаваш системата на педагогическите науки и добрата практика!

17

Анонимен

преди 10 години

Образователната ни система трябва да бъде по-гъвкава, да дава реални знания и професия. 12 кл. е чиста форма на уж ангажирани млади хора, които си губят времето една година, почти не стъпват в училище, но просто не са в статистиката младежка безработица. По-малките у-ците са претоварени с огрем обем, ненужни знания, важно е на да мислиш а да успяваш да наизустяваш определен обем информация.Учат 12 г. език и накрая не могат да проведът елементарен разговор на англ. ез, пишат неграмотно...абсурдно

16

щирлиц

преди 10 години

19 май 1934г.Един добър ден за България!Дай Боже скоро да има втора такава дата!Амин.

15

Ice Cream

преди 10 години

"Az sam bulgarche", "Dve hubavi ochi", "Dilmano", "Merak" stigat ot bg starata literatura na novoto bg pokolenie.

14

Анонимен

преди 10 години

Българските автори може и да не останат в учебниците, но националните предатели със сигурност ще влязат...

13

Анонимен

преди 10 години

тия в БСП нямат ли по-нормални кадри то кеф тая , кеф ти Майчето , а да не говорим за министърката на европейските въпроси или спорта всички са като извадени от филм на Кингза празници не е лошо да им подаряват огледала

12

Анонимен

преди 10 години

А какви автори ако не Български да се учат в България.Турски ли ??Българите трябва да защитаваме своето родолюбие.

11

BG

преди 10 години

Клисарова, пак изби рибата - точно така, децата хем ще работят хем ще учат - тая да не е пияна?!?! Пробвала ли е да учи и работи едновременно някога ?!?! Щото аз съм пробвал и при условие че работех по специалността си, доста бях занемарил ученето. Хората са го казали - две дини под една мишница не става ! Или едното или другото ! Представям, от догодина какво "качество" на образование ще има ! То все сме имали *** министри на образованието, ама чак пък толкоз !

10

така си е!

преди 10 години

България отдавна е известна като страната ,в която от 200 години има 6 млн. безработни! Преди са ги хранили руснаците! Сега няма кой да ги храни и мързела и мизерията се усеща. Брюксел да храни пенсионерите,*** и др. неработещи ***.За какво иначе сме в ЕС. Пенсионерите да одат в КРим да им дигнат пенсиите.*** и турците в Турция,че да им дигнат помощите,а българите да емигрираме да работим за пари навън.Това е.Руснаците да си анексират Варна и Бургас.То без ддруго всичко са купили!

9

Историята

преди 10 години

6 млн. не работят и България процъфтява,щото руснаците дават газ,нефт,пари и полезни изкопаеми,а ние лежим,крадем и харчим готовите ресурси и пари за нашето благо-това всичкото до 1989г. След това " Социалната идея" без газ,нефт и пари умира!.Всичко е както преди- 2,5 млн пенсионери, 1,5 млн *** и 2 млн - в лудницата,затворите,инвалиди,ученици,студенти,деца,безработни,болни=6 млн безработни. Бъдещето : 3 млн пенсионери и 3 млн ***= 6 млн безработни! И накрая 4 млн пенсионери,4млн ***!

8

1

преди 10 години

Трябва да се учи история,но истинска история.Крайно време е да се прочете и каже истината за историята след 1944г,че България не е освободена тогава ,а заробена и наложена сталинстка диктатура,че са избити за две години 35000 интелектуалци,генерали и индустриалци-цвета на нацията без съд и присъда,че БКП поиска да се ликвидира България и да се присъедини към СССР,че забрани на българите в Благоевградско да се наричат българи.Това наистина трябва да се изучава за де не се повтаря,иначе сме загуб

7

Анонимен

преди 10 години

Лекар по медицина - министър на образованието - смях в залата. Български професионализъм.

6

Доктор Сър Пичук

преди 10 години

Засега най-важно е да се елиминират фалшификациите направени от хунтата на тошо ***(живков) с цел да се прилъжат българите, че руснаците са им "братушки". Лъжите тук са:- Българите са славянски народ- Русия е дала 200 хил. жертви за Освобождението- Българските чети не работят под чужда диктовна- У нас е имало "фашисти"- Народът е израл бкп да го управлява през 1946- максим е избран за патриарх от бпц- народния съд е бил законен- Стамболов е бил предател- Ал. Цанков бил кръволог

Ние българите живеем в един исторически парадокс. По време на турско сме живели зле и сме се радвали на славната история от средновековието. След освобождението и по време на войните пак сме живели зле и сме се радвали на историята на възраждането. През прехода и до наши дни отново живеем зле и се радваме на историята от средновековието, възраждането и успехите от войните. Абе, с една сума, исторически народ сме ние - взе в миналото живеем и бъдещето чакаме.

4

Сашо

преди 10 години

Ако не беше станал скандал тогава, 100 процента щеше да махне всичко българско, било то по история или литература.

3

Анонимен

преди 10 години

"Ако се въведе възможността за едновременно работене и учене, тогава младите хора ще могат да изкарват нужните средства и същевременно да трупат знания"!!! Майко мила! По-абсурдно твърдение не бях чувал! Този корифей, този гений на "експертната" мисъл - настоящия "министър" с един административен ход реши проблема с безработицата.. Малко по-горе казва, че децата отпадали по социални причини - т.е. майките и бащите им нямат работа! Учениците КЪДЕ ЩЕ РАБОТЯТ? Дрън-дрън за ***! Срам за BG!

2

Анонимен

преди 10 години

Вкарайте и Майн Рид-човека е описал много художествено как новите ни задокеански господари са се справили за толкова кратко време с няколко милиона индианци.

1

Анонимен

преди 10 години

Някой чел ли е какво е останало от българската история и българската литература в учебниците?Някаква толерантна пародия, в която издевателствата над българския народ са потулени или неглижирани. А тая що и трябва да се кълне за нещо, което дори не трябва да стои като въпрос?!?