40

Анонимен

преди 10 години

Това е несправедливо.Вместо да те улесняват некви мазни охранени "чичковци" с вид на злодей от някакъв третокласен филм ти пречат.Естествено 90% от тях са учили във времена когато житейските проблеми на младата интелигенция е била откъде да си купи дънки на "черно" или марково уиски контрабанда.А другата част от тях са били там по партийна линия-всички врати са отворени ,всички светофари за зелени.Трудно трябвало да бъде...А на вас когато ви пускаха аванта лошо ли ви беше?Нагли хора :/

39

До 44

преди 10 години

Съгласих се с теб за всичко, освен за едно. През социализма, по едно време имаше някакъв почин за успеваемост и самите ВУЗ-ове имаха грижата студентите им да завършват - презаписваха, късаха ги по не знам колко пъти, но накрая завършваха и ***, влезли да следват с успех "среден (3), защото са ползвали предимства по някакъв параграф.Дори си спомням една карикатура на тази тема - фуния, обърната наопаки. Млади хора се блъскат да влязат през тесния отвор, а през широкия се изсипва всички живо

38

Анонимен

преди 10 години

А на теб как ти влиза и излиза?

37

И в науката

преди 10 години

Точно така, доц. Вазов! Аз ще добавя и още нещо: В науката /научно-изследователските институции/ също трябва да се влиза много трудно, след блестяща защита на дисертация и след сериозен конкурс, а да се излиза само по два начина - или в заслужена пенсия, с почести, както подобава на доказан, реализирал се учен, или още на млади години, с шут малко по-долу от гърба - както се полага на мързеливите и некадърни връзкарчета.Но засега не виждам как ще се осъществи това в България..

36

Анонимен

преди 10 години

Теорията и практиката никога не вървят ръка за ръка, НО по цял свят университетите и бизнесът работят рамо до рамо.

35

Все тая

преди 10 години

В университета ти поднасят една суха теория, която няма как да ти върши работа в бъдеще, след като го завършиш работодателите в България ти искам 5-10 години опит.И докато бизнеса и университетите и всички по веригата не седнат на кръгла маса и кажат трябват ни такива и такива кадри, няма да има оправия, защо се наливат пари в специалности които няма как човек да се реализира в България, да произвеждаме емигранти за Западна Европа и после да идват емигрантски пари.. Мила родино ти си земен рай!

34

Пъзел

преди 10 години

Това няма как да стане...това значи да не се вземат рушвети за влизане и да не можеш да си купиш изпита....как да живеят преподавателите? С една заплата ли...ай сиктир!

33

Анонимен

преди 10 години

До бивш студентA be ti ti po tova vreme na lunata li si uìl. kak si vzel sypromata ???? Lesno ! ! !

32

Анонимен

преди 10 години

До DSСамо някой, който не е учил в чужбина, може да слага минуси на твоя коментар.

31

Анонимен

преди 10 години

как да излязат като трябва да работят яко за да си платят солена такса и рекет да си вземат изпитите, да се чуди човек за какво да влиза в университет като пак трябва да бачка, по-добре тогава само да бачка без да влиза в университет

30

пич

преди 10 години

То ако се влиза трудно, пич, кой ще плаща заплатите на гладните професори?

29

Kaizer

преди 10 години

700 евро такса, извинявам се

28

Kaizer

преди 10 години

Оффффф да беше някой друг преподавател в нормален универсктет да говори такива неща. Ама тоя от Висшето училище по застраховане и финанси, дето съществува от преди два петъка и дето за 600 лева такса на семестър всяко бездомно софийско куче взема диплома да си затвори устата.

27

Анонимен

преди 10 години

Напротив всички говорят на един език. Давайте ми пари, без да работя.

Наполовина е прав уважаемият Г. Вазов. От университета трябва да се излиза трудно, но да се влиза лесно. Както е в западния модел. Влизането там изисква някакви минимални познания, особено по език, но излизането тежка задача. Веднъж влезеш ли, скъсват ти *** от учене. Ако не учиш - по физичния закон за гравитацията падаш като зряла круша. И така трябва да бъде. В България има много добре изучени студенти, но те бягат на запад да работят. Тук остават само по-неизучените.

25

стОденД

преди 10 години

До бгКато завършиш...:):)

24

Анонимен

преди 10 години

До DSТака го изкара, че навсякаде си намираш работа в БГ.... Ако е толкова добро образованието ти какво правиш тук.Завършил съм ВВМУ Варна бакалавър, BRITISH MARITIME AKADEMI London. От морското взех просто диплома. 90% от нещата, който учихме не се изпозват или не съществуват. В англия обратното преподават чиста практика.

23

бг

преди 10 години

Как се излиза в университета?

22

Анонимен

преди 10 години

хахахахах.Доста хора, който от всичко разбират има тук. Моля поставете се от нашата страна на студента, която не е никак лесна.Учим морално остарели дисциплини с морално остарели преподаватели.Нормално е да се киха и кашля по слушалки, след като разни даскали си измислят нови учебници, в разрез с физичните закони на света. Да не говорим, че 99% от уневирситетите бълват безработни.А този 1 % в момента на реализация трябва да започнеш да учиш какво точно да правиш по дадената длъжност...

21

DS

преди 10 години

Най после свястна статия! Нищо няма да получите от БГ университетите дори и да сте отличници щото за нищо нестават. Аз си завърших магистратурата в Холандия където за 2 години ми скъсаха *** от учене, ама сега в БГ никъде не ме питат знам ли английски и като отида на интервю и като им кажа как, къде и какво съм учил и ми казват евала, имаш страшно много професионален и житейски опит. Нашето образование е за ***. Като повечето неща в държавата.