15

Името

преди 10 години

Докато човек има нужда да се храни тоя спор е безсмилен. Наркотиците са отгоре храна за богатите... Макар че то така е получава, че богатите са богати щото са до там ограничени, че даже и не ползват качествени наркотици... само с мега селяшкия алкохол или даже само си трупат кинтажа и се опияняват от това колко имат.. което впрочем не е чак толкова лошо. Звездите не са хора, те са софткор к*рви за всички които не могат да си намерт нормални к*рви, така е те не се броят. Тоя свят е ***.

14

Анонимен

преди 10 години

вредни неща: наркотици, кофеин, шоколад ,захарни напитки, прекомерно хранене, всичките храни с гмо ,тютюн, секс ,татуировки, дрехи от изкуствени материи ,цялата пласмантерия и химия около,нас ,лекарства, изкустени витамини ,застояването , телевизията, нетът, автомобилните газове и отровите от цялата индустрия опа, алкохолът ,пърженото замислете се от колко вредни неща сме заобиколени , опа отвратителния фонов шум който товари нервната система..........сигурно ивма още неща но нямам място

13

Ясно Е

преди 10 години

Оставете законно или не. Говорим от какво се полудява и ти променя живота тотално и надолу.

12

Наздраве до 7

преди 10 години

"Съжалявам хората като Вас, които се заблуждават, че само незаконните наркотици са вредни "Не аз съм за съжаление. А наркоманите.Съжалявам наркоманите, които се мислят за много компетентни по всички въпроси и си мислят, че говорейки много или пишещи много във форума на нас "необразованите" постигат нещо повече от обикновенното плямпане. Едва ли не заслепени от трева виждат само себе си като някакви идоли и "образоват" другите. Щот от много пушене вече имат прозрения и си говорят с Господ.

11

Цун Кай Го

преди 10 години

Напоследък и алкохола спрях,замествам го с кекс по няколко пъти на ден, така ще бъде докато си омръзнем с приятелката пък после ще видим

10

пффф 4

преди 10 години

Прилагам линк, за връзката на пристрастяване и дългоследствени ефекти, за сравнение между много видове наркотици (вкл. алкохол и тютюн). Извода си правете сами. Нито съм социален работник, нито учител, че да се опитвам да ви го набия в канчето. https://edc2.healthtap/ht-staging/user_answer/reference_image/2922/large/Drug_Addiction.jpeg?1386669335

9

пффф 3

преди 10 години

До АнонименАнтидепресанти не ползвам. И потретвам - не защитавам НИТО ЕДИН наркотик, набийте си го в шопската дебела кратуна. Няма наркотик с полезни последствия, това е част от дефиницията за наркомания. Просто не съм съгласен, хероина, амфетите, екстазито и тревата да се слагат в една категория - нелегални. А тютюнът и алкохола - в легални. От изброените, според мен тревата е най-безвредна, въпреки че е нелегална.

8

Анонимен

преди 10 години

До пффф 2То пушека от тревата е полезен за околната среда. Ама щоом сте опрели да замествате антидепресанти с трева по добре вземете мерки. На мен ни антидепресанти ми трябват ни трева. Нямам необходимост.

7

пффф 2

преди 10 години

Това че алкохола и цигарите не са незаконни не ги прави по-малко вредни. То и замърсяването на въздуха не е противозаконно, и продажбата на "кашкавал" направен от хидрогенизирани мазнини (общо взето маргарин) не е. Съжалявам хората като Вас, които се заблуждават, че само незаконните наркотици са вредни и същевременно тъпчат антидепресанти предписани от доктор и пълнещи джобовете на big pharma корпорации.

6

пффф

преди 10 години

До АнонименКакъв ви е аргумента, моля? Пушенето е инерция, навик..е, и? Всеки наркотик е така. И аз пуша по кутия на ден, пуша и трева. Но е факт, че цигарите водят до много проблеми - рак на белия дроб, сърдечно-съдови проблеми и т.н. Параноик не съм станал, ама всяка сутрин кашлям и се задъхвам ако се катеря до 6-тия етаж, и да ти кажа не ми е от тревата това. Точно затова казвам, че не защитавам нищо - правя доста неща - просто човек трябва обективно да гледа кое вреди и кое вреди още повеч

5

Анонимен

преди 10 години

Пушенето на цигари по-скоро е по инерция, по навик...вадиш и палиш.. не ти причинява особено психическо разстройство..Да ми кажете що пушите трева ? След като се превръщате в *** ? А дълготрайната употреба докарва параноя ... А ?

4

пффф

преди 10 години

До АнонименНе съм защитник на наркотиците, но не съм и на алкохола. Ако говорим за трева, гъби или други натурални наркотици (а не химия), то те са много по-безвредни. Алкохолът води до цироза, доста често до рак на панкреаса. Тревата е по-безвредна и от цигари, защото повечето хора няма да пушат 10-20 коза на ден, нали? А доста пушачи пушат 10-20 цигари на ден.

3

анонимен

преди 10 години

древните са имали повече култура на употреба

2

Анонимен

преди 10 години

"Съществуват множество теории за произхода и употребата на психоактивните вещества (наркотици и алкохол) и свързаните с това проблеми"Моля ви да не слагате наркотиците (дори и тревата) наравно с алкохола.Бих казал че негативите при алкохола са много по-малки.А колкото до изследването - трябва да си ***, за да разпитваш деца за наркотиците и по това да се води твоята статия или теория (на "учен" както може би се характеризират написалите го).

1

Ясно е

преди 10 години

От тъпотия. Нормално е трева а у, обаче да разни химии хероини-определено трябва да си една проста жена за да си причиниш такава гадост. Роднини и близки няма да ги коментирам, на тях майната им по дефалт нали.