57

cence

преди 10 години

До ШаркЗащо не вземеш да си отвориш граматиката и да прочетеш това-онова?! Явно много години от образованието ти липсват, за да кажеш, че не само *** се членува!

56

Анонимен

преди 10 години

До ШаркKakви са тези свободни съчинения?? Само подлог в мъжки род има разлика при членуване.

55

Шарк

преди 10 години

Пълният член се употребява не само при ***.Доколкото знам замествате въпросната дума с ТОЙ или НЕГО,ако изречението запази смисъла си в първия случай - пълен член,при втория - кратък член.Иначе да,грешката е моя за сърпа,тъй като Селянина изгубва НЕГО (сърпа).

54

Азити

преди 10 години

Като извод мога да кажа, че граматиката е изключително важна и само неграмотните не го разбират, затова ще дам пример: При неправилно сложени запетайки може да се промени смисъла и да те разберат грешно, а това да ти донесе някога някоя неприятност. И друг пример: неграмотният може да се изложи някога пред някого, който е важен за него с нещо и да бъде подигран, отхвърлен и да се чуди защо не е приет в някои по-добри среди - с една дума да се изложи, където не трябва.

53

Азити

преди 10 години

На 53 искам да кажа, че както е написал "Великите Сили" е неправилно - според нашия правопис се поставя главна буква само в началото на израза (Великите сили). А за 54 искам да уточня, че думата "хранител" означава пазител, затова правилно се пише телохранител. Това да е - има такива груби грешки въобще, че понякога се хващам за главата. За някои е напълно излишно ползването на препинателни знаци (при което се губи смисъла), да не говорим за пълния член, за й в края на думите в мн.ч.- страшно!

52

Анонимен

преди 10 години

До ШаркДа, само така ти се струва - пълен член се слага на подлог (това, което извършва действието), а в случая думата сърф отговаря на въпроса какво, а не кой. Ето защо трябва да се внимава в час, че иначе - излагация.

51

Анонимен

преди 10 години

по стария правопис бе телоохранител (охранявам тяло)а поновия е телохранитеб (отпада едното "о" и се получава хранител на тяло)

50

Анонимен

преди 10 години

всеки си пише така както е учил когато е бил млад и каквото е запмнил.Аз например поша по стария правопис с главан буква Великите Сили, Ориента, и прочие,но напоследък го пишат с малка буква великите сили, ориента по новия правопис- който както му е удобно

49

Alexander

преди 10 години

Общото е първите 3 букви!!!

48

Анонимен

преди 10 години

до *** Няма ли бан за *** с главните букви?

47

...

преди 10 години

ЗА ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С ПОЛИТИКА ТИ ТРЯБВА ЕДНА ОТЛИЧНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ Я ПРЕВРЪЩАШ В СЦЕНА НА УЖАСИТЕ ! ОТ 10 ГОДИНИ СЕ НАГЛЕДАХМЕ НА НАГЛАТА ТЕРОРИСТИЧНА ПОЛИТИКА НА АМЕРИКА ! КАКВИ МОГАТ ДА БЪДАТ СЦЕНАРИИТЕ ПРИ ЦЕЛТА КОЯТО СА СИ ПОСТАВИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ А ТЯ Е ДА ПРЕДИЗВИКАТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В УКРАИНА ? РУСИЯ ТРЯБВА ДА СТОЯТ И ДА ПАЗЯТ УКРАИНА ИНАЧЕ ТЕХНИТЕ "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ " ЕС И АМЕРИКА ЩЕ Я РАЗРУШАТ И ГИ ИЗБИЯТ ! ТЕ СА ПЛАТИЛИ ВЕЧЕ И СЦЕНАРИЯ И РЕЖИСЪОРИТЕ И ГЕРОИТЕ ! А ОТ МЕНЕ ИМАТЕ ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ЗА ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНО ЩЕ ВИ ГО ЦИТИРАМ В ТЕКСТ КОЙТО ВИ Е Я

46

kocho

преди 10 години

То само това да беше. Проф. Сендов не можа да научи цял парламент, че (примерно) 2 222 111 е число, а не цифра.

45

Шоп

преди 10 години

До СТАРА ЗАГОРА Правилно е да се говори на "-МЕ" и освен това се казва "нема" и "хлеб" и освен това да знаете, че ракията се пече, а не се вари.

44

Анонимен

преди 10 години

Който ни е излъгал нас българите, че става нещо от нас, главата му счупвам. По-големи *** от българите НЯМА!

43

Oxluv

преди 10 години

Smesni glupavi komentari....gluhonemi oligofreni.

42

ODESSA

преди 10 години

Кой с и ти, бе гол *** че пишеш проценти?

41

Анонимен

преди 10 години

До Шарксърпа

40

До 40

преди 10 години

Да, само на теб... Или поне на теб и тези, които не знаят кое е подлог в изречението.

39

Шарк

преди 10 години

Добре де,всички коментирате думата "селянин" ,а само на мен ли ми се струва че "сърф" трябва да е в пълен член,в случая сърфът ?

38

Анонимен

преди 10 години

Сръп и чук.