38

Анонимен

преди 10 години

До кокоГледай филма с Макконъхи и ще се увериш, че заслужава напълно Оскара. За Леонардо не мога да кажа нищо лошо, той е брилянтен актьор, но в случая онзи другия направи ролята на живота си.

37

коко

преди 10 години

Съгласна съм на 100% с твърдението, че Лео е класи над Матю.. Даже какви класи, той е от друга планета. Актьор с изключитено и рядко срещано излъчване и харизма. Аз лично не се сещам за слаб филм с негово участие. Критиците за пореден път го подцениха... Пълно разочарование. За наградата на Кейт Бланшет съм склонна да се съглася, тя е невероятна. "Гравитация" не съм гледала и не мога да коментирам.

36

pepi

преди 10 години

intersni temi v zaglavieto

35

Анонимен

преди 10 години

Напълно заслужен Оскар за Макконъхи. Препоръчвам ви да гледате "Клубът на купувачите от Далас" - уникална игра и превъплъщение на този актьор.

34

Анонимен

преди 10 години

Филмът "12 Years a Slave" тематизира манталитета на американските цивилизатори, само няколко десетилетия преди Richard W. Rahn и Ronald D. Utt де се родят. Затова не е поучителен за българската публика и както виждате във форума клакьорите го критикуват.

33

Анонимен

преди 10 години

Доста си далеч от истината приятел ! Никога един актьор не трябва да е безличен ! Великия актьор е точно този който запълва екрана и този който те кара да се замислиш ! В днешно време всички филми са с безлични актьори които просто минават покрай теб ! Идеята е актьора да ти остане в съзнанието и да го помниш ! Ако един актьор е безличен, то той няма характер и няма място във филмовата индустрия ! А за футбола, всички помнят тези които правят финтове, а не тези които просто "пасват" !

32

Циника

преди 10 години

И изобщо не ме интересува колко Оскара имал този или онзи и кой е любимеца на раздаващите награди! Стенли Кубрик няма Оскар, но е класи над 80% от получилите такъв през годините...

31

Циника

преди 10 години

34, актьорът трябва да е "безличен",за да може да прави превъплъщения без при това да "пълни" и обсебва екрана и така да задушава целия филм. Мерил Стрийп прави точно това - преекспонирана емоционалност, помпозно присъствие. Както във футбола - ценни са играчите,които пасват като дялан камък в отбора и подчиняват себе си на колектива, а не такива които блестят с финтове, за да покажат себе си и в резултат на което страда целия отбор.Киното е също екипна работа!

30

Анонимен

преди 10 години

Приятел, къде си тръгнал да обясняваш на разни потни тийнове, че Мерил е много по-велика от Бланшет ! Изобщо няма място за сравнение в играта им, а както някой е казал по надолу, само човек който не е гледал филмите и може да я сравни с Бланшет. Кейт е добра но е просто плоска и безлична, обикновенна актриса в сравнение с необятните възможности на Стриийп.

29

...

преди 10 години

Леонардо е великан! "Защо тъгува Гилбърт Грейп", "Баскетболните дневеници" и един от любимите ми "Животът на момчето" .....това са филми в които той е на не повече от 21 години ... Таланта е безспорен. Харесвам Маконъхи , но Ди Каприо е класа над него !Кейт Бланшет в една категория с Мерил Стрийп е малко нелепо, а какво говорим за попеда!Но великата Стрийп има 3 статуетки и 18 номинации...... Академията няма да и даде повече, но определено я позиционира като "ЖИВА ЛЕГЕНДА" каквато всъщност е !

28

Румбо

преди 10 години

Американското ДПС яко на власт!Ха-ха!Трябва да угодим на президента.

27

SS

преди 10 години

Лео, Лео - тия евреи няма да спрат да те подценяват.

26

Легендата

преди 10 години

Вълкът и Американска схема бяха най-приятниге за гледане филми с най-симпатичните актьори. Жалко, че не взеха нищо. Отидох на Гравитация с огромни очаквания, но 20-тата минута вече се молих да свърши. Иначе филм за гейове болни от СПИН и още един за робството не ми се гледат. Сигурно ще ги погледна когато излязат по торентите с хубаво качество, но едва ли ще ми харесат.

25

Циника

преди 10 години

Конкретният филм наистина не съм гледал. Коментирах начина, по който си представил играта на Мерил Стрийп и според който излиза, че актрисата е изиграла ролята си с преувеличение. А това по принцип е характерно за нея...

24

Анонимен

преди 10 години

Май, май не си гледал "У дома през август " ? Колкото до това, че Мерил играе помпозно, по-тъпо нещо не съм чувал ! Ролята и е на жена която винаги се е стремяла да бъде добрата и откровенно обичаща децата си майка, но просто не може да и се получи, преживяваща хиляди обрати в живота си и пак успявайки да се държи ! Eдна брилянтна актриса която те кара да намериш себе си в неяйната игра !

23

Минувач

преди 10 години

Няма толкова фалшиви усмивки.

22

Циника

преди 10 години

до 23, съвършени хора няма, а следователно и съвършено изиграни персонажи не може да има. "ролята и беше толкова дълбока и толкова различна и разнообразна" - това по-скоро ми прилича на надуто, помпозно и префърцунено представяне от Мерил Стрийп, но не и правдиво!Ролята,която изигра Кейт Бланшет е изключително сложна-жена,която е в плен на масовите стереотипи за показно богатство,но и силно неудовлетворена и нещастна...за да запълниш пропастта между двете се иска силна актриса и Уди Алън

21

Анонимен

преди 10 години

Господин ***, Кейт Бланшет играеше точно това, а играта и не беше лоша но нищо общо с тази на Мерил Стрийп ! Мерил е като от друга планета, ролята и беше толкова дълбока и толкова различна и разнообразна, че дори не мога да си представя как е изиграна от една актриса ! На моменти без да казваше и дума просто беше съвършенна ! Единствената причина поради която не получи оскар е това че вече си има 3 ! Гледай филма и ще ме разбереш !

20

заеби

преди 10 години

В днешно време за вземеш Оскар е нужно да наблегнеш поне 10 минути във филма за робство,дискриминация и тем- подобни шитове. Кой е виновен на ***,че генетично са по проста и освен за тежък физически труд,за друго не стават.Вижте и сега в големите европейски градове,че освен да лежат и да взимат помощи за друго не стават! Виж за тая си роля аз им давам 10 Оскара!

19

Циника

преди 10 години

само пълен пикльо може да каже, че Кейт Бланшет го е играла "някаква пикла на която са й свършили кинтите"! Иначе "Син жасмин" на великия Уди Алън е още една негова елегантна сатира върху атрибутите за успех,обект на идолизиране от масовото съзнание.Другата сатира-тази,която демаскира технологията на капиталистическата-"Вълкът от Уолстрийт" също остана незабелязана.Но пък хив заразени каубои и реещи се из Космоса в мисловна безтегловност хора влизат идеално в стереотипите на политкоректността