8

Анонимен

преди 10 години

Тристранката е за пред ЕвропаБизнесът суспендира кодекса на трудаЩом някой работник спечели трудово дело,веднага мутрите в парламента отменят тоя член в КТ

7

до 5

преди 10 години

Естествено, че ще се зачита мой човек. Зависи колко е бил максималния месечен осигурителен доход за периода, който споменаваш. Значи нека приемем, че макса е бил 2200, ако в държавната фирма са го осигурявали на 1000 лв. и в частната са осигурявали пак на 1000 лв., и на двете места ще се зачита осигурителния доход. Ако се надхвърлят 2200 лв., се взема дохода до 2200 лв. включително. Хайде със здраве!

6

Румен221

преди 10 години

Приятели,За да спре геноцида Ран-Ът, ни трябват РЕФОРМИ1. Майчински" само за пълнолетни. Родителите на до 2 деца и общо за 20г. без ДОД2. Корп. Данък 20%. Данък Банкови транзакции 3. Качване МРЗ на Обществения мин. (562лв., по 15лв. мес.)4. Учебници, здраве и основни храни, без ДДС5. Пенсийте в отделен закон и без таван на пенс. осиг., а Инвалидните да се плащат от Здравните осиг.6. Увеличаване на Техникумите и за всички до 18г. - Професионална подготовка7. Личната карта с чип, да е и Лична, дебитно-кредитна, здравно-осигурителна карта здравно досие.

5

Анонимен

преди 10 години

Аз обаче познавам някои,които работеха паралелно и на държавна работа, и в частна фирма /работеща фирма, а не само регистрирана/. Мой братовчед работи така в извънработното си време. Известно време им се внасяше осигуровка и като на служители във фирма. Дали сега това ще се зачита за увеличение на пенсията? Говорят се такива неща, но много счетоводителки не са съвсем наясно, особено тези в държавните учреждения.Подозирам, че някои от тях от злоба се правят на неориентирани. Къде да попита човек?

4

Анонимен

преди 10 години

Поради бъркотията в първите години след промените, много хора не знаеха, ако са на държавна работа, но са си регистрирали и фирма,дали трябва да плащат осигуровки и във фирмата. Стана ясно, че не бива да се осигуряват на две места - поне тогава законът беше такъв. Но някои вече си бяха внесли осигуровки и като "фирмаджии".Това правеха някои от страх,че таксите за регистриране на фирма ще скочат,а те може да са вече безработни.Сега ще се признават ли за трудов стаж и тези осигуровки?

3

Анонимен

преди 10 години

Всичко се гласи в ущърб на работника. Синдикатите никакви ги няма.

2

аз

преди 10 години

До АнонименНарича се СМЪРТ НА РАБОТНОТО МЯСТО. Била е модерна... Преди няколко века... Честито ни развитие... Назад...

1

Анонимен

преди 10 години

ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!