110

konsa

преди 10 години

Г-жа Нинова не познава материята.Няма монопол между хипермаркетите.Дори обратното-всеки гледа да хързулне другия,да пусне повече и по-евтина стока от другия.1000% пазарна икономика и конкуренция.Производителите сами решават с коя верига или вериги да работят.Нищо не става насила.Да,има и шуробаджанашки изпълнения,но все пак в България живеем,не го забравяйте.Като цяло малко производители могат да предложат баланс между качество и цена.Повечето не са професионалисти.

109

Анонимен

преди 10 години

Bravo Korneliq, admiracij !

108

Анонимен

преди 10 години

До колкото разбирам търговските вериги са държава в държавата ,щом имат право да вземат такси и да глобяват с 5000 лв и да плащат на производителите колкото си искат .

107

браво

преди 10 години

похвална инициатива.крайно време е да се сложат на място тези вериги.в цяла европа подобни магазини са на километри извън населените места с цел да не се смачка малкия бизнес.у нас никой не отчете този проблем.продават най некачествените стоки,по скъпо от германия а ревът,че ако има закон щяло да се оскъпи още.наложете им 75% от стоката да е произведена в България за да защитите нашите производители и да защитите потребителите от южно американските гмо меса и други некачествени ***.

106

Анонимен

преди 10 години

Каква е разликата между индианците и българите?Разликата е, че индианците не са канили такива катоРан и Ът и не са им плащали хонорар.

105

читател

преди 10 години

Виновни са веригите разбира се, защото не са на нашите мутри. А какво наричаме производител : млекопроизводител с 10-15 крави, зеленчукопроизводител с 15-20 декара, виноделец с 50-100декл лозя, мандри с 15-20 т. месечна производителност (банални еднотипни сирена!), и т.н. Ами не могат да се конкурират с другите по света. За това и няма да им купуват ***. Първо да се научат да произвеждат - качествено, чисто и с висока производителност. Ако им са криви веригите, да си открият свои.

104

БСПBSP

преди 10 години

Ама нали щяха да правят от БСП-то 'верига' специално за родните производители, с 'произведено България" - що не я направят, ами се занимават с договорите на другите вериги? Да направят една такава чудна верига с прозрачни и изгодни за производителите договори - а другите вериги ще останат без работа. Или май нещо не върви, а търговските вериги премахнаха монопола на някои и сега се чудят как да им извиват ръцете. Ми не ядохме ли достатъчно масло-менте, овче сирене от краве мляко, все родни...

103

Анонимен

преди 10 години

До 106Не съм се объркал. От психологическа гледна точка само един комплексар може да напише, че си купува винаги най скъпото. Явно не е така!!!! Повярвай хората които го правят няма да тръгнат да се хвалят с това. Като папагал повтаряш, че 35% процента е пазарният дял на веригите, като с това се опитваш да игнорираш проблемите в отношенията с доставчиците.Сакън да не им се развали рахата. И потребителите са ти виновни. Елементарен тип си!

102

100 do 105

преди 10 години

Нещо си се пообъркал с кифтетата. Аз си пазарувам ВИНАГИ най-скъпото, това ми е принцип от поне 15 години. Почти никога не гледам цената,особено пък ниските цени; усилията си ги влагам,за да имам достатъчно приходи. Наистина си ***-монопол при веригите няма,факт! Още повече,че 10-те големи вериги държат 35% от пазара. Същите *** като теб попиват сами жълтата преса същите тъпотии и за "монопола на банките". Смех-те 35-те банки ще се избият за клиенти, а гламарите монопол му викат на това.

101

Анонимен

преди 10 години

До 100 от *** 99 ПродължениеЗабавените плащания към доставчиците спъва работата им и ги принуждава да внасят ДДС без да са си получили парите. За заплати и осигуровки няма да говоря. Естествено човек на твоето умствено равнище това не го интересува. Очите ти святкат като прочетеш ПРИМОЦИЯ.Хапваш три кифтета"кучешка радост" за 1.80. от Кофланд и се уригваш доволн.

100

Lesguards

преди 10 години

20%DDS e edin hyper ogromen danak za bg narod v polza na luksoznata alchna debela bg darjavna centralna administracia.5%DDS stigat.

99

Анонимен

преди 10 години

До100 от *** 99Понеже явно тъпотата ти е вродена, ще пиша бавно за да ме разбереш.Монополизирането на по-голяма част от търговията от търговски вериги идващи от страни с ниско-лихвено кредитиране им дава възможност да построят много халета в различни точки на страната. Някой вериги оперират с няколко търговски марки, но са с един собственик, тук дано получиш мозъчен проблясък, какво следва от това! Следващата стъпка е безлихвен стоков кредит от производител ползващ скъп местен скъп кредит.

98

да бе

преди 10 години

До АнонименЦв. Бориславово е снаха на члена на ЦК на БКП Иван Абаджиев - това, че е избягала от алкохолизираното м му копелдаче е друг въпрос

97

Анонимен

преди 10 години

Веригите имат огромен принос за повишеното разнообразие и ефективни цени.Аз лично за повечето стоки си купувам от най-скъпите и проверени и добре, че го има тоя избор.Щото в кварталния магазин има 3 вида сирене,3 вида салам,3 мляко и то с поне 30% по-скъпи.Не,благодаря!Да си фалира кварталния магазин.Аз специално търся добро качество на може и по-висока цена!Склонен съм да платя по-високо и за премиум верига,където да е за подбрани клиенти,който иска да ходи в кварталния,свободна страна сме.

96

до глупака 99

преди 10 години

Условията от веригите към доставчиците им не се налагат заради "монополното" положение, а точно обратното,***! Има жестока конкуренция между веригите за клиенти и те предават това напрежение към техните доставчици с ежедневен натиск за цени. Ако можеш да доставиш по-евтино, ще оцелееш като доставчик, ако не-загиваш,никой не е длъжен да те дундурка теб с по-високата цена.А понеже потребителите са кофти и гледат само цената,веригите им продават *** на ниска цена.

95

Анонимен

преди 10 години

До fagoНе е въпросът дали са български веригите или чужди. Въпросът е да не могат да налагат каквито си искат условия и да поставят в зависимост производителите заради монополно положение. Толкова ли си наивен да мислиш, че веригите не действат синхронно спрямодоставчиците. Ти как мислиш синхронно вдигнаха млечните продукти за 2-3 месеца с 50%.

94

КОКАЛО

преди 10 години

Какво се чудете,МАФИЯТА управлява. Търпи и ще си спасиш душата. Мълчете ШШШШ...ТТТ,СТРАХ. Мълчанието е злато,като тишината. Но златото е за определен кръг от хора,а за останалите КОЧАНУ. ЩЕ НИ ЧУЯТ. Няма проблем нароени са в излишък. БЪЛГАРИТЕ може да изчезнат,но продажниците с български корен никога.

93

Анонимен

преди 10 години

До 90-и коментар. "Като я гледам тази Кака на снимката с Дебелян само лай..на произвеждат. Разликата е само в количеството. Не само се осрах, но се и омазхате.ОСТАВКА." Някой хора май пишат без да гледат снимката и текста. Особено последното изречение е разбиващо. Не те ли пускат до тоалетната. Не трябва да се смесват физиологичните нужди с проф. задължения. Колко плащат за такава работа?

92

fago

преди 10 години

До наблюдателА къде са българските вериги, драги всезнайко? Те са превърнати в джипове и яхти, в замъци и вертолети. Защо т.нар. български "предприемачи" не предприемат нещо в духа на пазарната икономика? Я стига алабалистики - вериги има навсякъде по света и доста успешно озаптяват алчността и на производители, и на вносители, и на прекупвачи.

91

Анонимен

преди 10 години

И като беше министър, нищо не направи полезно. Даже я уволниха мълчешком, въпреки желанието на обществото да научи за "личните й успехи". Изучила се е само в приказването на празни приказки и пускането на кьорфишеци. Заедно с Мая и Кутев са първи в защитата на опорните точки. В агресивното нападение по-добри от повечето мъже, защото се и правят на по-разчупени от дървените глави в партията им. При тях е блато, но само за ГЕРБ говорат. Крадецът вика дръжте крадеца. Вече няма кого да излъжете.