27

Анонимен

преди 10 години

Imah kolegi s pensiq i zaplata, kupili si jilishte prez komunizma, decata im uredeni, a te samo v kashti i na rabota i na riba, a takiva kato men s malki deca, naem i hilqdi zadaljeniq v deseta gluha, emi iznesoh se ot Bg s barziq samolet

26

Георги

преди 10 години

Писна ми ПЕНСИОНЕРИ да заемат постове доживот, а младите да не могат да се вредят!

25

Анонимен

преди 10 години

Правилно. В нашето училище ще се пенсионират 7 души с големи заплати, ако приемат това и ще се назначат 7 млади хора с по-малки заплати.

24

Анонимен

преди 10 години

Заигравката с цифрите явно действа.Не може преди година и половина да се даваха малко над 72000 държавна администрация и около 2000 човека,навършили пенсионна възраст,че ще бъдат пенсионирани.Сега се показват едни по-големи цифри,които неминуемо ще предизвикат такава реакция.Противопоставянето на хората продължава.Кога са назначавани допълнително хора или кога са върнати пенсионираните по-рано на работа,че сега да ги освобождават наново?Или статистиката е според угодата?

23

Лина

преди 10 години

След навършване на пенсионна възраст да се пенсионират и да освобождават местата за младите хора. Аз съм на 58 години, но съм за това. Как иначе да останат младите в България когато няма работа за тях. Не можели, ами ще се научат, нима възрастните са се родили научени? И после има и друго, как младите ще си осигурят стаж за пенсиониране, така че навършиш ли възраст отиваш в къщи и ако искаш да работиш, *** на работа за която няма желаещи.

22

А що се отнася до

преди 10 години

схващането, че хората работят след пенсионирането си, тъй като се нуждаят от дохода и пенсиите у нас са мизерни - това е така, но пък проблема за работните заплати и за стандарта ни на живот не може да бъде решен с промени в този член на кодекса на труда. Бизнесът се оплаква, че младите хора не познавали бъдещата си работа - ами те са продукт на разбитата ни образователна система и на нихилизираното ни общество, ще трябва да ги научите сами, след като не сте се поинтересували по-рано...

21

Не е редно

преди 10 години

работещите пенсионери да получават и пенсия, и заплата, защото това вече наистина е дискриминация, в сравнение с останалите служители. А и ако се осъществи някаква промяна в този дух, може би в администрацията биха останали действително само обичащите работата си пенсионери, които биха работили много по-ефективно. Трябва да има и индивидуални за всяка професия разчети за годините на пенсиониране, защото всяка професия си има специфични изисквания.

20

versaux

преди 10 години

Багдасаров, ти от кое село се пръкна !?!?!? Хайде стига с ИДЕЙ ! ! Седнете си най-сетне на задниците ! Има пазар на труда, предлагане и търсене.... Точка по въпроса. Ба'х те у к***пел***то.

19

Бай Ганьo

преди 10 години

До Анонимен 19 При нас има около 10% пенсионери, но са на временни ТД за по 6 месеца и ако има работа се преназначават... За доста места в частния сектор няма достатъчно подготвени кадри и се налага да се задържат пенсионери - намери младеж стругар, фрезист, леяр примерно... Намери кадърен машинен инженер.... Не че няма но са малко - края на месеца пенсионираме колежка маш.инж. - от два месеца върви обявата за мястото и обаче тези дето идват - не стават.

18

лупи

преди 10 години

Това с избора за пенсиониране е една от най-големите глупости излислена от българските политици. Знам,че така се разтоварва леко системата, но имате ли идея как ще работи учител /понеже съм тази сфера/ на 63 години? Та той е за пенсиониране още на 50 г.

17

Анонимен

преди 10 години

В момента в държавния сектор работят около 16 000 пенсионери на трудов договор. В частния сектор броят им е 137 000, допълни още той. За държавия сектор, не е учудващо, че има много работещи пенсионери. Виж за частния, не вярвам, че наистина има толкова. Просто работя в частна фирма и знам какви са изискванията към персонала.

16

анонимен

преди 10 години

Дискриминация било срещу възрастни, а срещу младите не е ли дискриминация, че не могат да започнат работа, защото местата са заети?! Аз съм на 51 г., имам още до пенсия, но съм за пенсионирането на хората, заемащи държавни длъжности! Ако искат да работят, нека си развият частен бизнес или в селското стопанство! Но да освободят незабавно местата за младите, дори да ги обучат преди да си тръгнат! Задължени са, а не да ронят крокодилски сълзи, че младите заминават за чужбина!Иначе си е жив егоизъм!

15

Неразбирко

преди 10 години

Трябва да се намери някакъв компромис и добре е примерно човек да може да се пенсионира по всяко време по собствено желание, но ако не е навършил някакви години или няма достатъчен трудов стаж, то пенсията му да не е в пълен размер. Добър е варианта и един пенсионирал се да може и да работи, защото квалифицирани работници в България не достигат, въпреки голямата безработица. Добре ще е да не се дават на работодателите голями права в това отношение - опита показва, че те винаги злоупотребяват.

14

Неразбирко

преди 10 години

Доста неграмотни разсъждения има тук.Има някои базисни неща:1/ Няма разлика къде работиш - държавен или частен сектор - правилата трябва да са еднакви.2/ Хората са различни - един трябва да се пенсионира на 55, друг може на 60, трети може и до 70 да изкара без проблеми.3/ Измени се етническата, а от там и образователна структура на населението на България - не можеш да замениш един опитен работник на 60 години с 100 млади необразовани ***.Трябва да се намери някакъв компромис

13

Анонимен

преди 10 години

Абе всички писатели не ви направи впечатление 97 000държавни служители ,а има и още два пъти повече чиновници които не са държ. служители?? Интересно ми е всичките тези какъв принос имат за икономиката на страната, интересно ми е колко са реално работещите?

12

Рали1

преди 10 години

Едва ли хората останали след пенсия са по желание или по-скоро заради това,което ги чака след като се пенсионира.В държавния сектор има ли нужда от толкова раздути щатове?Всеки мисли за децата си и иска да работят и да са независими,но не това е решението за новооткритите работни места.Малко идва като "Стани да седна".Дискриминация е спрямо хората да ги принуждават да излизат в пенсия и не е решение в дългосрочен план за икономиката и за постоянни работни места.

11

1

преди 10 години

др. Христов сега съм на 61год.и искам да се пенсионирам,питам те кое е дискриминация,това че държавата ще ме кара да работя и пенсионира на 70години,или задължителното пенсиониране 61години.

10

0

преди 10 години

като толкова много им се работи след пенсиониране да ходят в селското стопанство а не да заемат мястото на младия

9

стоянова

преди 10 години

трябва да има задължително пенсиониране който иска да работи след пенсиониране да му се спира пенсията. да избира пенсия или заплата.

8

sokrat62

преди 10 години

В държавния сектор няма място за пенсионери г-н Христов и не ни навирай посткомунистическата Конституция защото и тя изживя времето си и е за пенсия. Писнахте ми и вие от продажните профсъюзи и вие сте за пенсия ама ако е възможно да е земеделска и без право да работите след това.Егати и държавата 16 000 пенсии продължават да получават заплати от държавата!!!!!!