13

Васил

преди 10 години

Тези документи са издадени когато площа на Салтанат е била държавна собственост- след извърената национализация на частните имоти там. Сега след реституирането на имотите на бившите собственици и след като с разрешението на Общината още имоти са станали частни фактически Салтанат е местност с повече от 80 % частна собственост.При това положение Салтанат не е част от обществен парк.За да стане парк трябва Общината да отчужди тези частни имоти по законовия ред и след това да направи парк.

12

ВАРНЕНЕЦ ДОСТА ОТДАВ

преди 10 години

Кмета освен че си повярва прекалено много, май има и доста некомпетентни съветници....Вижте определението на съда от 6 декември, с което отхвърлят жалбата му срещу заповедта на областния!

11

Варненец

преди 10 години

Още една ГОЛЯМА лъжа - кмета НИКОГА не се е срещал със собственисите от Салтанат. Салтанат е 84% частна собственост.Местността Салтанат не отговаря на критериите за добиване на статут на недвижима културна ценност на парковото и градинско изкуство по реда на Закона за културното наследство. Такъв отговор са изпратили от Министерство на културата до община Варна, цитирайки становище на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), научи Varnautre.bg.След като от общината изпратили писмо с искане територията на Салтанат (с граници Шокъров канал, скат откъм морето, път Варн

10

чичко

преди 10 години

Половината от инфото е ЛЪЖА. Никога не е изготвян, а още по-малко приет Паркоустройствен план, ПУП или нещо подобно за Салтанат. Води се нещо само на кнога и това е. Както новия ОУП на Варна, който е само едно пожелание поне в близките 20-30 години.

9

варненски

преди 10 години

КИРИЛ ЙОРДАНОВ КОЛКОТО НАПРАВИ ЗА ВАРНА НАДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ ГО СТИГНЕ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ НО КАКТО И ДА Е СЕГА ПЛЮЙТЕ ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА А ТО ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ ПП. КОЛКОКО МАНДАТА БЕШЕ ИЗБИРАН? НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ ИЛИ? СЕГА ДА ВИДИМ НОВИЯ СЛЕД НЯКОЙ И ДРУГА ГОДИНА ЦЯЛАТА ГРАДИНА САМО СОФИЙСКИ КОЛИ ЩЕ ПАРКИРАТ

8

Berlin

преди 10 години

Тоя кмет трябва на ръце да го носите!

7

попа

преди 10 години

Абе, не можете ли да разберете, че ако ще и декрет от папата да извадите, че Салтанат е част от Морската, милионерите там пак ще си обикалят с ултраскъпите джипове, докато ви се хилят мазно.

6

Tman

преди 10 години

интересен факт е, че докато беше кмет Кирил Йорданов за Варна не излизаха новини в нито една медия, имам предвид важни а не криминални, а от както е Портних започнаха да се чуват разни работи!

5

Calm

преди 10 години

До АнонименКметът обяви, че изключения от забраната за коли в парка ще има САМО за хора с доказани и достатъчно сериозни здравословни проблеми. Забраната все пак е направена в интерес на обществото, на обикновените хора.

4

Анонимен

преди 10 години

Тази забрана ще важи ли за инвалиди,защото познавам едно парализирано момче,което живее в морската градина и има специално оборудвана кола за него,която кара,ако има забрана за коли,това момче как ще стига до дома си,работил съм близо до комплекс "Хоризонт" и го познавам.

3

Анонимен

преди 10 години

Браво на Портних !

2

Винчи

преди 10 години

Разбира се, че е част от Морската и движението на автомобили трябва да е забранено. Евала на кмета за забраната. Най-сетне някой да направи нещо хубаво за градината след като Киро я съсипа.

1

Анонимен

преди 10 години

МАФИЯ..