34

D

преди 10 години

Време е за "Грипен"!!! Последен шведски крясък при самолетите!Дават ни ги на лизинг ,че и офсет добър прадлагат хората!!

33

БАЧКАТОР

преди 10 години

А що не помолите чичо Путин да се смили над бедна и жалка България пък да ни хариже 10-15 стари МиГ 29 ? Руснаците и без това си имат нови изтребители , старите само залежават из складовете а освен това за разлика от американските ни "покровители" няма да поставят космически цени ,както ония правят на 38 годишните ф-16.

32

акуд

преди 10 години

новото ни правителство са магьосници вече удължават и животи

31

До Цеко

преди 10 години

Служил съм на Графа и съм се нагледал на невероятно добри пилоти. Най-голямото представление беше като се качат изпитателите на МИГ 23, които излизат от ремонт.

30

цеко

преди 10 години

доста години съм работил с този самолет и мога да ви кажа че е много добър.вярно времето му поизтече вече но не мислете че не е същото и с Ф-16.на едни въздушни боеве в Графа наши пилоти много успешно се справяха с Ф-вете.Най голямото ми заключение че един самолет е добър когато го пилотира добър пилот.то е така и с колите.Виждате че парички за нови самолети няма и ще си караме с каквото имаме.

29

до къде я докарахме

преди 10 години

Стават само за налъот на часове и плашене на гаргите, може да са евтини, но са 2 поколения назад, а когато се взе политическо решение за унищожаване на МИГ - 23, които имаха ресурс никой не помисли. Няма кой да заблуждаваме, но и Ф - 16 са морално остарели и ще бъде престъпление закупуването им. Изхода е в малки реактивни самолети - евтини и с цел охрана, за друго няма пара за съжаление.

28

Momo

преди 10 години

Явно никой от министерството не е чувал израза "морално остарял".

27

Анонимен

преди 10 години

До 14 "Аз кола на 50 г. не искам да карам. Ако имам такава няма да дам пари за реставрацията и. А дали ще може да се разчита на нея във важни моменти?!?"Ако колата е поддържана така, както се поддържа авио-техниката си мисля, че може и да ти се доиска да я подкараш. Има прекрасни екземпляри автомобили на 50 години, а и на повече.

26

Neoplan

преди 10 години

"Страхотна" снимка на "МиГ-21". Поздравления за редактора! За пореден път "отлична" работа. :-)

25

Бай Хасан

преди 10 години

Супер самолети и могат да се управляват и от пенсионери , да се обслужват от пенсионери изобщо пенсионерска работа , ама хубава.Предлагам сега да извадим и черешовите топчета.

24

Мариян

преди 10 години

Нека да патрулират ама да си вършат работата.Тези самолети които пръскат в небето незнайно каква гадост кой ще ги спре.Какво да кажа щом на управлява хасан ,казак ли беше какъв беше.Ужас

23

Някой си там.

преди 10 години

МиГ 21 може би е най-здравият изтребител правен някога. Вече е на 50 години а все още се използва в много държави, и никоя не иска да го замени. Освен това е и изтребителят участвал в най-много битки, и е издържал с отличен теста на времето. Още може да се ползва. Все пак само ще патрулира. Но какво да говоря? Дори Китай (много по-добра икономика и държава) За обучение на пилоти използват МиГ 15 и Миг 17, които дори не са свръхзвукови и са много по стари, но още се държат. МиГ нямат аналог.

22

hypocritical bastard

преди 10 години

24 , мисля че аз казах горе долу същото . България е ДЛЪЖНА да дава дежурства , защо да не го прави на възможно най-евтиния самолет ? МиГ 21 е непригоден да работи по наземни цели (както и 29) , и закупуването на няколко съвместими с НАТО Ф-16 отава на дневен ред .

21

Иванов

преди 10 години

наблюдавани западни самолети показват редица недопустими за региона техники вкл жестоко увреждащи.Единствено Ф16 е полуприемлив . но учения на израелски ввс показаха че не защитен от преследване от бесове .наблюдавахме групи летящи със самолети от типа ирански бесове проверяващи евентуални агресори и носители на ядрени и по страшни оръжия.Много опасни са внесени за много ограбени пари от Българския народ хеликоптери кугър.Претъпкани са с недопустима геофизична техника и са следени от звяра

20

До 23

преди 10 години

Именно заради това , че не разполагаме със съвместим самолет искаха да купуват тези западни самолети. Колкото до дежурствата , всъщност имате ли идея какво представляват ? Трупане на летателни часове и нищо повече .. МиГ 21 кога за последно са участвали в учение за поразяване на наземни цели ? За разлика от СУ 25 и МиГ 29 ? за учебни самолети могат да се ползват и така , а средствата за модернизиране да се насочат към боеспособните

19

hypocritical bastard

преди 10 години

човек ако не знае нещо за самолетите , коментарите в този сайт введнага ще го светнат :)) . МиФ-21 БИС , както се казва тази последна модификация си е съвасем приличен самолет за дежурства с безобразно евтина експлоатация , а и ние разполагаме с ремонтна база за него , а един летателен час на 29-ката струва 10 пъти повече . А и никой не е мислел да ги заменя с Ф-16 , просто ние нямаме нито един многоцелеви самолет , който да е съвместим с НАТО - стандартите и да може да работи по наземни цели

18

Анонимен

преди 10 години

Новина за Миг-21 а снимката е на Миг-29

17

Zoro S

преди 10 години

През 1985 години бяха над 40 в базата

16

До не засрамения 13

преди 10 години

А вие умни господине , давате ли си сметка какви разходи прави правителството с вашите пари ? Пардон - нашите . На всички данъкоплатци в БГ . Знаете ли до момента колко разходи има за издържането на бежанци например ? А знаете ли колко струва модернизацията на нов самолет ? Предполагам не знаете - нека ви кажа : Само с тези пари от издръжката на бежанци , не само могат да се модернизират тези самолети , а да се купят дори и нови ! Благодаря ви за отделеното време !

15

mamun

преди 10 години

В Румъния опитаха на своя подобни ходове за модернизация на МИГ-21т.е без лиценз на своя глава Резултатът беще трагичен паднаха няколко , като круши Вместо тараляшниците миг 21 ,ремонтирайте и модернизирайте МИГ 29 В тях има още много хляб Друг е въпроса , че Руснаците ще ни цакат яко , понеже напоследък ни обичат много Общо взето България е в поза партер и към единия и другия голям господар